Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna:(((((((((((((((((((((((

Dlaczego matka mi to robi?:(

Polecane posty

Hej. Ja mam 12 lat, moja siostra 16. Mam problem z moją matką. Zawsze i ciągle robię wszystko źle. Zawsze jest tak że ona mnie daje karę, nawet jeśli to siostra zawiniła. Jutro mam dyskotekę, oglądałam sobie dzisiaj film a ta mi powiedziala ze nie wolno mi isc na dyskoteke, zabiera mi telefon bo nie spakowałam książek o 18... Ciągle tak jest i mam już tego dość! O byle co mi daje takie kary! Często też mnie bije pasem, bo coś tam jest źle zrobione. Ciągle to robi a nazajutrz przeprasza, i widac ze wcale nie zaluje tego co zrobila. babcia jej nie bila i ona nie wie ze to boli. I potem mam takie pręgi i siniaki. Bije mnie w plecy, biodra, ręce a ja jestem chuda i boję się ze kiedyś mi coś złamie. Codziennie się na mnie drze, nie chce mnie sluchac kiedy mówię że to nie moja wina. W dodatku siostrę nigdy nie uderzyla. Proszę, pomóżcie mi co ja mam zrobić.

Gość hgfjg
współczuję Ci kochana ..Miałam to samo jak byłam mała :( Ja nie miałam wtedy nikogo ..i głupia tkwiłam w tym .. Nie możesz wyprowadzić się do babci ? :( Twoja matka jest toksyczna , ciesz się , że nie pije .. [ bo nie pije , prawda ? ] Pamiętam jak czekałam do 18-stki żeby tylko się wyprowadzić , ale Ty póki co jesteś jeszcze malutka stosunkowo . :( Nie będę mówiła , żebyś poszła do szkolnego psychologa .. bo prawda taka , że ten gówno zrobi .. Poszukaj pomocy w rodzinie .:(

Babcia umarła, jak miałam 3 lata. Został mi tylko dziadek, który mieszka na podwórku. Rodzice ze strony taty umarli, a tata pracuje za granicą. Moja matka nie pije, ale o byle co jest zła i daje mi przesadne kary :(

Gość Iza87
O jejku, dziecko, wspólczuje. A masz tate? CO on na to? I co na to Twoja siostra? Moze niech ona porozmawia z mama, ze jestes traktowana niesprawiedliwie. No i rzeczywiscie babcia to dobry pomysl.

Gość h-alszka
Twoja mam ma przypuszczalnie powazny problem emocjonalny i dlatego swoje złe emocje wyładowuje na tobie -jestes najsłabsza. Spróbuj jednak porozmawiać . Piszesz że czasem przeprasza tzn że nie jest taka zła ,że wie że źle robi ale nie umie sobie poradzić sama z sobą i że ......cie kocha choc to dziwna miłość. Może pedagog szkolny coś pomoże lub w gazetach są tel . zaufania.

No cóż. tata wie ze daje mi matka kary, ale nie wie za co.. O tym że bije mnie pasem to na pewno mu tego nie powiedziala, i ze jestem traktowana niesprawiedliwie tez pewnie nie wie. ale ojcu nie ma co mowic, bo on wierzy bardziej matce niz mnie. kiedys mu powiedzialam ze matka na mnie nakrzyczala nie z mojej winy, to ona zaprzeczyla i oczywiscie on uwierzyl jej. a siostra? a siostra nic nie moze zrobic, ona jej nie poslucha.

wątpie ze pedagog szkolny cos poradzi. ale co to za przeprosiny jak za chwile zrobi to samo. a co do tego zeby z nia porozmawiac, to jak mnie chciala zbic, ale zdazylam uciec i powiedzialam ze ona widzi u mnie wszystko co robie źle a tego co dobrze to nie zauwaza wcale. ona powiedziala ze nawet nie ma zamiaru mnie sluchac bo gadam glupoty ..

Gość dwwddd
Smutna powiedz ojcu o tym ze matka cie tłucze i mlozesz mu nawet pokazac slady, a slady po pasie są charakterystyczne Jak matka na drugi raz podleci do ciebie z łapami to powiedz że ustawa dziala i nikt nie moze ciebie uderzyc bo zazdwonisz na policje, jest od tego przepis i kazdy obywatel ma obowiązek stosowac sie do ke=odeksu karnego bez wyjatku?? dlaczego nie napierdoli sąsiadce?? a no dlatego bo by miala klopoty prawne, tak jak z tobą, jak cie uderzy powiedz jej o tym

Gość a ja mam 15 latt
i mam tak samo. W podstawówce bylo zupelnie inaczej, mama była normalna, nie spędzala ze mną zbyt dużo czasu ale poza tym zachowywała się w miarę ok. Uczyłam się naprawde dobrze, wiadomo że to byla szkoła podstawowa i ogólnie trudno z nauką nie było, ale ja bylam najlepsza w szkole i osiągałam sukcesy w przórżnych konkursach. Teraz mamie coś się zmieniło - nie wiem, z jakiego powodu ale własnie rozwniez mnie bije... strasznie... to naprawde boli. Nie bede sie i tym rozpisywac bo pewnie wiesz jak bardzo. I rowniez mam starsza siostre, ktora jest faworyzowana i robi co chce. Jestem zalamana ogolną sytuacją i ciągle placze i ze szkola rowniez slabo :( :( juz nie wiem co mam robic :( :(

Gość a ja mam 15 latt
Malo tego, w szkole jeszcze nie mam zbytnio koleżanek, mam jedną, ale reszta drwi sobie ze mnie i... ehh :( :(

Gość jak jest az tak zle
zrob sobie zdjecia tych siniakow bedziesz miec dowod dla taty, mozesz tez matke postraszyc policja/ojcem czymkolwiek i ze jak jeszcze raz to zrobi to bedzie miala klopoty. Bardzo mi przykro, moze sa jakies organizacje ktore pomagaja mlodziezy w takich przypadkach? Nie wiem, nie znam sie ale poszukaj w internecie. Cos takiego to nie tylko problem na teraz ale i uraz psychiczny na cale lata :( powinnas miec kogos kto Cie wyslucha i wspomoze slowem

mnie potrafi bolec przez pold dnia, ciagle po kątach płaczę, na lekcjach sie skupic nie mogę bo bardzo bolą mnie te miejsca w które dostałam. jak dosten 1 z czegos w szkole to dostaje 3 razy w to samo miejsce i to tak mocno. dzisiaj jak uciekalam bo juz wziela rozmach i probowala mnie uderzyc, ale prawie sie przewrocilam i to mnie uratowalo ze zdolalam uciec. ucieklam do swojego pokoju, zamknelam sie i plakalam przez 3 godziny.

ja tez nie mam zbytnio kolezanek mam dwie takie bliskie, ale nawet im sie nie zwierzam ze mam taka matke

Gość qwertyurtjgf
kochanie . rob zdjęcia tych siniaków - pokazuj tacie . A jakaś ciocia ? Masz jakieś ciocie , wujków ?

Gość 2277554
a oklada cie pasem gdzie popadnie czy w jakies jedno miejsce typu tyłek uda???

Gość a ja mam 15 latt
a z tym przepraszaniem to tez niezle. Najpierw mnie tłucze wyzywa mnie od najgorszych, a na drugi dzień mówi że mnie kocha itd :( :( :( takie zamkniete kolo... to wsyzstko mnie wyniszcza, cigle placze.

mam, ale oni mieszkają w poznaniu i gdansku, a ja dojazdu tam nie mam. kieszonkowego nawet nie dostaje bo ona uwaza, ze sobie na to nie zasluguje. nie mam pieniędzy na swoje potrzeby, mimo ze jestesmy bogata rodzina. Jak mam jakis problem i zwracam sie do niej o pomoc to ona mowi a radź sobie sama. a ja jestem bezradna , bo np. jesli chodzi o szkole i mi dokuczają to cala banda na mnie jedną to co ja mam zrobić:( Nigdy nie ma dla mnie czasu, z siostrą siedzi przy lekcjach jak siostra ją poprosi, ale dla mnie nigdy nie ma czasu. I ciągle mówi : Ale Bog mnie wami pokarał. Ty skur******e . Kur** jeb****. Ciągle mnie wyzywa od najgorszych

2277... gdzie popadnie, ale najczęsciej w plecy i biodra tam nie najbardziej boli. i to w dodatku metalową sprzęczką. boję się że kiedyś ona mnie połamie. pasem tez ale sprzęczką bardziej boli bo jest metalowa. i ona nie zdaje sobie sprawy ze mnie to bardzo boli. ja siedze w pokoju i sie z bolu zginam.

Gość od siebie ....
Smutna, jeśli masz telefon komórkowy zrób sobie zdjęcie i wyślij ojcu. Potem zadzwoń i to najlepiej z płaczem, proś żeby wrócił bo tak dłużej już nie możesz. Możesz też spróbować ze szkolnym pedagogiem lub wychowawcą Twojej klasy. Najbardziej liczyłabym na reakcję ojca. Pokaż mu dowód na zdjęciach. Oczywiście możesz zadzwonić na policję ale musisz być gotowa na konsekwencje, z możliwym pobytem w pogotowiu opiekuńczym czy podobnej instytucji. Dzwoń do ojca lub poproś o pomoc kogoś z rodziny, może jakaś ciocia? Matka ma może siostrę? Albo rodzenstwo Twojego ojca?

Gość a ja mam 15 latt
mnie nie bije pasem ale rękoma... to jest naprawde okropne, silowac sie z wlasną mamą :( :( :(

jak powiedzialam ciotki są daleko ode mnie.. oni w poznaniu i gdansku, a ja w szydłowcu koło radomia. zrobilabym zdjecia, ale jak ona mi zabiera telefon to dokladnie go sprawdza i pousuwa te zdjęcia.

Gość od siebie ....
Słońce piszesz o rodzinie, zadzwoń do nich poproś o pomoc

rękoma boli mniej niz metalem. centralnie zostaje mi ksztalt tej sprzęczki. dzisiaj mnie bije, a jutro mowi ze przepraszam za to co wczoraj powiedzialam. mama nie chciala. ciagle to mowi i sie to nie zmienia.

Gość od siebie ....
A co na to Twoja siostra? Powinna pomóc Ci dać znać ojcu. Zróbcie zdjęcia jej telefonem. To Twoja siostra na Boga, powinna być za Tobą a nie z boku!

mamy w domu tez taki paralizator. kiedys zartowala tak tylko, ze chce mnie porazić tym, ale boje sie ze pewnego dnia pas to bedzie dla niej za mało i użyje go. ja tu 6 lat nie wytrzymam do 18-nastki . 3-4 lat nie moge wytrzymac juz a 6 lat tak musze znosic..

Gość 2277554
no to pokaz ojcu chociaz jeden slad, terwaz tak na powaznie, chodz ja by oddala jakby matka lub tata mnie walnął

Gość jak jest az tak zle
dlatego zrob zdjecia i od razu je wyslij tacie, poza tym zrob kopie i trzymaj gdzies na kompiuterze poczcie mailowej itp. Musisz powiedziec bo ona nie przestanie a wiesz czemu bije cie po plecach i udach? nie dlatego ze tam najbardziej boli, ale dlatego ze tego nikt nie bedzie widzial w tym miejscu!!! Ona nie robi tego impulsywnie, to jest dluzej przemyslane wyzywanie sie na slabszym. Musisz powiedziec tacie, powiedziec krewnym, to zaden wstyd! Musisz sie bronic!

dzisiaj jak matka mnie probowala uderzyc to siostra udala ze nie widzi.. wiec tak czy siak pomocy od niej nie otrzymam, jak bedzie tak robic za kazdym razem. przez te 4 lata bicia ani razu sie za mna nie wstawila, to teraz bedzie tak samo. bo pewnie ona nie chce sama oberwac.

Gość bianla
Boże!!!!!!!!!!!!!Idz do psychologa szkolnego. Bardzo Ci współczuję.

Gość jak jest az tak zle
a dziadek? nie moglabys do niego isc, pokazac mu tych siniakow i zapytac czy bys mogla z nim pomieszkac? w zamian pomoglays mu w domu? Moze to jest jakies rozwiazanie, choc tymczasowe az tata nie wroci? Bo zakladam ze przyjedzie na swieta?