Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liskiewiczowa

problem z odzyskaniem pieniędzy

Polecane posty

Gość liskiewiczowa

witam. mam taki problem: wynajmowałam z właścicielką pokój jednoosobowy w jej domu, i moi rodzice zapłacili z góry za poł roku pieniądze. nie sporządzałyśmy żadnej umowy tylko podpisałyśmy kartke o tym, że pieniądze tyle i tyle zostało na pół roku wpłacone. niestety ta kartka mi zaginęła, a z mieszkania musiałam sie wyprowadzić, bo w dziwnych okolicznościch ginęły mi rzeczy, itp. poprosiłam grzecznie o zwrot pieniędzy, gdyż oddałam klucze itd, ale ona ich nei chce zwrócić. co powinnam zrobić, aby odzyskac 2400zł?

jak masz jeszcze klucze, to możesz 'przypadkiem' coś popsuć jakąś pralkę albo lodówkę albo inny telewizor. Kasy raszej nie odzyskasz.

Gość liskiewiczowa
no własnie klucze zwróciłam, żeby nie było, że coś ukradne czy jak.. nie ma żadnej opcji na zwrot pieniędzy? tymbardziej, że umowy nie podpisywałam, tylko ten cholerny papierek że tyle i tyle wpłacam na mieszkanie

tego papierka nawet nie szukaj, bo i tak jest gówno wart. No niestety, zacisnąć zęby i na przyszłość myśleć. Każdy popełnia błędy i za większość trzeba zapłacić :)