Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malami28...

uplawy

Polecane posty

Gość malami28...

Bylam dzis u gina bo mam uplawy i odczuwam pieczenie i swedzenie. Lekarz zapisal mi 6 globulek Macmiror complex na grzybice. w sobote wspolzylam z partnerem. lekarz nie zapisal dla niego zadnych lekow a przeciez moglam go zarazic. Za pierwszym razem (w marcu) gdy pojawily sie u mnie uplawy gin zapisal dla niego tabletki. Tym razem stwierdzil ze nie trzeba. Boje sie ze jesli go zarazilam to on zarazi mnie i uplawy znow powroca. Co robic?

na cholerę uprawiasz z nim sex, skoro masz grzybicę, że tak spytam?

Gość malami28...
w sobote jeszcze nie mialam i nic nie czulam, dopiero w niedziele wieczorem pojawilo sie swedzenie a w poniedzialek uplawy. gdybym miala uplawy to przeciez bym nie uprawiala seksu...

Partner może w trakcie Twojego leczenia zastosować maść Clotrimazolum. Ja też dostałam leki dla partnera dopiero jak wróciłam z tym samym problemem. Nie wiem dlaczego nie od razu, może, żeby partner nie łykał niczego niepotrzebnie, bo tak na prawdę to nie wiadomo czy się zaraził póki nie wrócą do Ciebie upławy.

Gość lalalalalalaaa
niech smaruje clotrimazolum a najwyzej nastepnym razem powiedz lekarzowi jaka jest sytuacja i ze nawraca i prosisz tez o leki dla partnera. poza tym nie wspolzyj w czasie leczenia i moze jesli znow bedziesz miala objawy, to zrob posiew? moze zle cie lecza czy cos... dostalas jeszcze cos profilaktycznie (lacibios femina czy cus?). jak nie to kupisz w aptece bez recepty.

Gość pomaranczkaiiu
XliloX- widzę, że ty taka "miła" dla wszystkich w wielu topikach jesteś..

Gość malami28...
Dzieki dziewczyny. Kupilam masc. lekarz oczywiscie tez nic mi oslonowo nie przepisal nawet nie powiedzial (!) ale z doswiadczenia juz wiedzialam i kupilam lacibios femine. Chyba bede musiala zmienic lekarza. Zastanawiam sie nad tym posiewem jeszcze. Mam nadzieje ze mi znow nie wroci, ale wiadomo jak to z uplawami bywa

Gość UlkaQlka
Jeśli masz nawracającą grzybicę, to oczywiście może być tak, że wzajemnie z partnerem się zarażacie. Grzybicę najlepiej leczyć więc razem i na czas leczenia wstrzymać się ze współżyciem. Zapytaj lekarza o maść lub tabletki dla obojga. Do tego warto, zebyś ty brała probiotyk ginekologiczny - najwygodniej taki doustny lacibios femina, bo ma bardzo dużo dobrych bakterii, które zasiedlą pochwę i zapobiegną ponownym infekcjom.

Gość gość
Przy nawracającej grzybicy pochwy warto zrobić wymaz z gardła i o***tu, może się okazać że patogen butuje również w innych układach. U mnie właśnie tak było, dopiero leki przeciwgrzybiczne doustne (orungal), dopochwowe (nystatyna) oraz doustnie provag rozwiązały problem. Probiotyk kolonizuję układ płciowy i cały układ pokarmowy bakteriami mlekowymi, tym samym chroni przed infekcjami. Tylko pamiętaj żeby trzymać go w lodówce, ponieważ bakterie mlekowe w nim zawarte są żywe.

Gość gość
A ja jestem tradycjonalistką i zdecydowanie preferuje dopochwowy Lactovaginal. Probiotyk ten działa natychmiastowo w miejscu podania, nie muszę długo czekać na efekty, jest przebadany i bezpieczny. On również musi być przechowywany w lodówce, ponieważ podobnie jak provag zawiera żywe szczepy. Tutaj jest ciekawy artykuł na temat upławów http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/problem-uplawy-co-oznaczaja-i-kiedy-udac-sie-do-lekarza/

Gość netti29
dziwne, że dla niego lekarz nic nie przepisał, on może spróbować zastosować jakąś maść albo żel typu provag żel, ale lek bez recepty grzybicy nie wyleczy jeśli i on ją ma