Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wediudhxxx

Jak mnie totalnie wkurwia ze w Polsce lekarze zarabiaja takie gowniane pieniadze

Polecane posty

Gość wediudhxxx

to jedyna grupa spoleczna ktora zarabia tak malo w porownaniu ze swoimi zachodnimi kolegami po fachu.:o Tylko nie mowcie jak to im dobrze bo juz od tych glupot zygac mi sie chce. W takich Niemczech na ktore czesto wszyscy sie powoluja sa najwzyej uposazona grupa zawodowa tylko w osranej POlsce wszyscy pierdziela ze lekarz powienien zarabiac tyle co sklepikara albo wozkowy :o

Gość Buahahahahahaha
Aleś dojeb­ała :D

Gość w Polsce wszyscy mało
zarabiają. I sklepikarka i lekarz.

Gość chyba sobie jaja robisz
U mnie w akademii lekarz z doktoratem i specj. I stopnia ma z dyżurami 50 tys., drugie tyle ma z prywatnej kliniki

Gość jaja sobie robisz 2
jak leczą tak zarabiają

Gość 432424
W porownaniiu z Zachodem wszyscy zarabiaja malo. Co do lekarzy - wrecz przeciwnie. Zwlaszcza na tle innych grup zawodowych. Np. w szwecjii pielegniarka zarabia jeszcze raz tyle co lekarz. U nas lekarz zarabia 4-5 krotnosc, czasem 10- krotnosc zarobkow pielegniarki.

Gość ja się tak zastanawiam
taaa, malutko:-D Szczególnie ci co mają prywatne gabinety:-D

Gość bbbbbbbb
tak, ale wiekszosc lekarzy nie wyciaga nawet 2tys /mies pracujac panstwowo. stad ta koupcja;/

Gość ale sracie jak dziadki z
choroba crohna. Moi starsi oboje sa lekarzami. zarabiaja goniane 2500 razem z dyzurami i dodatkowa robota w prywatnej przychodni,. tylko nie gadajcie ze to duzo w porownaniu do ubogiego rencisty bo az mi sie noz w kieszeni otwiera zalosne doopki

2500 tys? Nie kpij. Rezydent ma 5000 tys. a co dopiero lek. ze specjalizacją.

Gość 432424
bbbbbbbb tak, ale wiekszosc lekarzy nie wyciaga nawet 2tys /mies pracujac panstwowo. stad ta koupcja;/ Masz dane sprzed 10 lat.....

Gość trza było iśc do policji
tam to dopiero są kokosy, i nigdy nie wiadomo czy jak idziesz na służbę to czy wrócisz cały i zdrowy do domu i to wszystko za 2tyś,i to też w naszej kochanej ojczyźnie

stażysta w Gdańsku ma 2000 tys. bez dyżurów.

Gość rezydent 5000
buehe buehehehe buehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe :D:D:D:D:D:D:D:D :o co za bzdury

" 5000 to "gówniane pieniądze?

Gość chir. zarabiają mnóstwo
kasy

Gość chir. zarabiają mnóstwo
U mnie w szpitalu rezydent ma 5000 tys. sam ostatnio mówił. Anestezjolog

Gość 432424
To proponuje jak ja skonczyc historie, i modlic sie o jakakolwiek prace za 1200 netto. Ja juz przerabialam bedac magistrem, prace w stajni przy koniach, za 300 zl na mc i to z sobota i niedziiela. Naprawde zaraz sie posram ze wzruszenia ze ktos zarabia marne 3 tysiaki na reke....

Chyba zyjecie tylko informacjami wyciagnietymi z googli. Lekarz pracujacy w przychodni ma ok 2 tys, w szpitalu ok 3. Wiec nie pierdolcie o jakichs 5 tysiacach. Co innego, ze wiekszosc laczy prace w kilku miejscach. 🖐️

>A wy nasluchacie sie tych medialnych bzdetow a pozniej z podniety chyba sie onanizujecie Ależ ja się nie kieruję tym, co słyszę w mediach, tylko po prostu widzę jak żyją moi znajomi lekarze. No i widzę ile płacę za wizyty w prywatnych gabinetach i ilu tam jest pacjentów. Trudno uwierzyć, żeby lekarz pracujący i w państwowej służbie zdrowia i w prywatnej też, zarabiał 2500 kiedy za wizytę prywatnie płacisz stówkę.

>Wiec nie pie**olcie o jakichs 5 tysiacach. Carrie umiesz czytać, czy tylko przeklinać? Tam wyżej ktoś pisal, że oboje rodzice sa lekarzami i zarabiają 2500, jak rozumiem, każde z nich, bo w to, że oboje tyle wyciągaja pracując państwowo i prywatnie, to już nie uwierzę. Policz sobie 2500 x 2, to wyjdzie ci to wspomniane przeze mnie 5 tysięcy.

wg standardow europejskich na ktore wszyscy tak chetnie sie powoluja, lekarze juz teraz, przy obecnym stanie Polskiej gospodarki, na wstepie powinni miec ok. 10 tys. Na reke

Gość 432424
Moj kuzyn - nie ma 30, a juz kupil nowe BMV, jest mlodym lekarzem... Dorabia sobie jezdzac w weekendy do Niemiec, ale jest ze szczecina to ma wygodnie. Z mojej klasy w liceum chyba z 20 osob poszlo na medycyne i naprwde zle to sie im nie powodzi. A jakie szpanery. Na naszej klasie koleznaka daje ffotki gdzie to nie byla z mezem, kilka razy w roku jezdza za granice i to od razu Stany, itp.

A wiecie, że chuj stalin ( nie to nie błąd ) kiedy już na dobre zagospodarował Polskę wydał specjalny dekret o zmniejszeniu zarobków lekarzy do najniższego mozliwego poziomu ? Po to, żeby ich zgnoić jako potrzebną ale inteligentną grupę społeczną ?

jezeli uwazasz ze 5000 na dwoje pracujacych lekarzy to duzo, to spytam tylko, gdzie kupujesz tak dobry towar?

Tak się złożyło, że to ja pisałam tę sumę, więc chyba nic dziwnego, że odebrałam to jako skierowane do mnie. "Dziecko"? Już od około 30- 35 lat nikt tak się do mnie nie zwrócił, więc milo mi to słyszeć. You've made my day, thanks