Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wediudhxxx

Jak mnie totalnie wkurwia ze w Polsce lekarze zarabiaja takie gowniane pieniadze

Polecane posty

Gość taka jedna tam...
alez...dyrdymały piszecie!!! przy mojej koleznace pielegniarce przy kasie pensje odbierala pani doktor 7 tys!! i chamsko mówi tylko tyle,,,fuj,,,,no ale w sumie milam tylko 4 dyzury!!! w miesiacu!!! anestezjolog pensja w szpitalu 12tys moja kolezanka na poł etaty stomatolog 5 tys pani doktor u ktorej bywlam i czekalo po 2o osob na wizyte prywatna,w poczekalni,na schodach i w koło budynku,wizyta conajmniej 60zl wiec mamy 1,2 tys za 4 h przyjmowania...wieczorkiem nie zazdroszcze niech zarabiaja,studia ciezkie,i całe zycie musza sie uczyc,doksztalacac tylko nie piszcie ze bidoki;)

Stąd to się wzięło. Jak ktoś wyskakuje z tekstem typu "pokaż lekarzu co masz w garażu" to jednoznacznie stawia się na poziomie postsowieckiego chama.

rany ale wy dziwni jesteście. z lekarzami jest różnie. to tak jakby ktoś powiedział "nie warto kończyć psychologii bo po tym gowniane pieniądze" i fakt. pracując w jakimś ośrodku pomocy społecznej zarobi jeden np 1500zl mieszkając w kawalerce do pracy jadąc 10 letnim fitem uno..........a drugi mając prywatny gabinet utrzyma dom 1000m i będzie jeździł samochodem za 200tys zl tak samo z lekarzami. jak kombinują mają 20tys, jak ie kombinują to o wiele mniej identycznie z prawnikami

a ty rudy 777 jak ci po 50ce kalafior egzofit na okreznicy wyprysnie to nie do lekarza tylko cyrklem, do dupy i sam sobie go wygrzebiesz

Gość ojej co za zazdrosc
bo lekarze zarabiaja wiecej niz 2000zl a i to nie wszyscy. A pewnie ze im sie nalezy szczegolnie tym dobrym. Tyle lat ciezkich studiow a potem odpowiedzialnosc za czyjes zycie. Powinni spokojnie najmniej 6000zl na reke dostawac. I gdzie tu ktos z historia wyskakuje? Nie ma co nawet porownywac historii do medycyny a jak sie zazdrosci to trzeba bylo isc na ta fajna medycyne to bys za grosze w stajni nie pracowala

Gość ja się tak zastanawiam
Jeśli o mnie chodzi, uważam, że akurat lekarze, nauczyciele, policjanci, czyli ci, którzy ponoszą naprawdę dużą odpowiedzialność za zdrowie/bezpieczeństwo/ nauczanie ludzi powinni zarabiać dużo.Tak, żeby nie musieli pracować w kilku miejscach a mogli się skupić rzetelnie na swojej pracy. Dobra weryfikacja umiejętności i naprawdę godziwa zapłata. Tak być powinno. Zareagowałam tylko na - według mnie - zaniżone kwoty zarobków lekarzy, bo, chociaż według mnie i tak są za niskie,. zgodnie z tym, co napisałam wyżej, to te sumy, które były wcześniej podane, nie są prawdziwe. Mówię o tych 2500 i tym podobnych.

Gość ojej co za zazdrosc
432 czy jak ci tam matko jaka zazdrosc z ciebie wylazi az musialas zdjecia czyjes z wakacji pokazac. Bylo studiowac medycyne to tez bys na Majorce dupe smazyla

Gość 432424
Tez jezdze za granice, ale nie pokazuje zdjec z tego na nk....

Gość lekarz a lekarz to różnica
Jednak musicie przyznać, że siedzenie w przychodni i wypisywanie zwolnień mamusiom, których dzieci mają kaszel, a praca nad trudnymi przypadkami wymagającymi specjalistycznej wiedzy i stałego dokształcania: to różnica. Nie przesadzałabym też z tą "odpowiedzialnością za życie" - kto odpowiada ten odpowiada, ale przecież nie o każdym lekarzu można to powiedzieć.

Gość 432424
U nas nauczyciele tragiicznie zarabiaja. W normalnych krajach sie na nich dmucha i chucha...

Gość taka jedna tam...
a ze zagranica lepiej... ale i drozesz zycie... moja kolezanka wyjechala do ANGLII,stomatolog,i jest tam 5 lat,z rodzina,,zycie drogie,nic nie odłozyła,nic sie nie dorobiła w sumie..zyje moze wygodniej zarabia na reke 3 tys F.ale 800F złobek,tylez mieszkanie etc... druga koleznaka tez stomatolog jest na dalekiej północy Szwecji,zarobki ok 10 tys zl na nasze chyba pół etatu,ale...zasuwa na 3ech fotelach,asystenki przygotowuja wszytko a ona lata...i musi robic wszsytko,ortodoncje,protetyke i leczenie,musi po szwedzku wklepac cały opis wizyty,i ewentualne leki skonsultowac z lekarzem rodzinnych pacjenta,... w POLSCE..mila raj,, a jej mąz lekarz rodzinny,zarabia rewelacyjnie ale równiez zakres jego obowiazków jest szeroki,wszystko,od badania oczu,poprzez dermatologoe,interne,rhabillitacje ginekologie,to lekarz pierwszego kontaktu i ma sie znac na wszystkim!! a jak ma jakies zastrzezenia,i widzi komplikacje to dopiero odsyła do specjalisty.. kasa większa ale obowiązków...mają w cholere.. poza tym.. wynajecie małego mieszkania to 4 tys zl..i jedzenie drogie,i ogólnie zycie...

Gość ojej co za zazdrosc
to czego zazdroscisz? Jak tak cie to boli ze ktos ma zdjecia to wstaw tez swoje badz nie ogladaj cudzych

Gość Jasne................
2000 - 3000 zł? To chyba jakiś żart. Pracuję w państwowym szpitalu wojewódzkim. Lekarze zarabiają 7 500 zł - 10 000 zł + po kilkaset zł za każdy dyżur.

co do belfrow tez sie zgodze, wg tak modnych szwabskich standardow powinni zarabiac podobnie do bialych fartuchow

janekrys , jeżli bedzie tak jak jest to rzeczywiście zaczniemy sobie sami dłubać tymi cyrklami bo wszyscy lekarze z budżetówki zaczną sprzedawać kredyty hipoteczne.

Gość Mój dziadek
Chirurg zarabia 3tys .przy czym jest najlepszym chirurgiem w województwie(ma nagrodę, ludzie głosowali).pracuje od 35lat. Więc nie wiem czy to aż taaak wiele.tym bardziej że codziennie mimo wprawy naraza pacjenta, i siebie na odpowiedzialność.

Gość Stąpająca Niewiasta
A mnie nie...jakoś Polacy na zachodzi potrafią inaczej pracować niż w Polsce.Lekarzom w państwowych placówkach się nic nie należy.Spróbujcie się dostać do państowych przychodni , do lekarza pierwszego kontaktu.U nas trzeba się z nim umówić dopiero na wizytę na następny dzień, bo ma limit, tj 15 pacjentów i wszyscy niczym po konsultacje do prywatnego na konkretną godzine.I to ma być lekarz pierwszego kontaktu? Tylko "oszczać" taką służbe zdrowia.

Gość 432424
O jakiej wy pieprzycie odpowiedzialnosci? U nas lekarze to swiete krowy, zaszywaja ludziom chusty w brzuchach i sie wywijaja! Nawet prawo do niedawna bylo tak skonstruowane, ze czlowiek nie miala prawa do dostepu do wlasnej dokumentacji medycznej, zeby utrudnic dochodzenie roszczen!

Gość 432424
Rudy777777 chusty chirirgiczne ciemnoto....