Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgłupiałam do reszty

Ufacie kalkulatorom internetowym?

Polecane posty

Witam! Powiedzcie mi co sadzicie o wszechobecnych kalkulatorach ciazy? Czy sie sprawdzaja? W sobote ide do gina, upewnic sie czy jestem w ciazy, zrobiłam 2 testy(roznych firm) i oba pokazaly dwie kreseczki, przy czym ta druga kreseczka jest bardzo jasniutka, nie wiem co mam o tym myslec:( Obawiam,sie ze to jakas pomylka,albo mam przewidzenia:/ I wlasnie z ciekawosci weszlam na jedna ze stron z kalkulatorem ciazy, i wedlug obliczen, powinnam byc w 5 tygodniu ciazy.Czy Wam sie sprawdzaly wyniki? Pozdrawiam

Gość Mania_20
zależy na jakich stronach

Zrobiłam i wyszło to samo, 5 tc A do gina ide w sobote dopiero, nie potrafie myslec o niczym innym.....ciagle sie zastanawiam, czy lekarz potwierdzi moje przypuszczenia.

Gość Mania_20
nie przejmuj sie a ile masz lat?

23. Własnie o to chodzi,ze bardzo chcialabym aby to była prawda:) Od 3 msc sie staramy z mezem o dzidziusia. Niby widzielismy 2 testy, i na obu dwie kreseczki,ale martwi mnie fakt ,ze druga byla bardzo malo widoczna, jakby lekko zarysowana na roznowo..

Gość Mania_20
jak ja robilam pierwszy test wyszedł negatywny po miesiącu dopiero wyszedł pozytywny chyba w 6 tygodniu:)

To nie jest kwestia zaufania, tylko matematyki. Kalkulator oblicza ci ile czasu minęło od ostatniej miesiączki. Jeżeli właśnie zrobiłaś test to prawdopodobnie jesteś w okolicach terminu kolejnej, więc całkiem prawdopodobne, że to 5 tydzień. % tydzień ciąży nie oznacza 5 tygodni od zapłodnienia. Ciąża trwa w przybliżeniu 40 tygodni, licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

He he, faktycznie z tymi testami roznie bywa, moja znajoma byla juz w 3 msc ciazy, juz o niej wiedziala bo byla u gina, a test ciazowy nadal wychodzil negatywny:) Niby sa tak czułe, ale wiadomo kazda z nas jest inna i zadazaja sie niespodzianki.

Znów_mama Tak, wiem przeczytałam juz ta informacje. 5tc to czas od ostatniej miesiaczki, do zaplodnienia doszlo prawdopodobnie ok2 tyg pozniej:) I w sumie tak by sie zgadzało, bo w tym okresie wlasnie sie staralismy:) Jestem juz po terminie spodziewanej @ , dlatego jestem dobrej mysli, ale nie moge sie doczekac soboty:) Jak nigdy hehe