Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kesia8803

jak ubrac noworodka

Polecane posty

Gość kesia8803

Mam pytanie, rodze w grudniu i nie wiem jak ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala? Napewno kombinezonik, ale co pod niego? Dodam ze przy nosidełku nie mam ocieplacza na nozki wiec przykryje malenstwo kocykiem. Czy musze zakrywac mu twarz tetra? I kiedy pierwszy spacer z zimorodkiem??

Gość idz do sklepu
ja urodzilam 1 styczna jak wypuszczali nas 4 styczna do domu strasznie wialo i darlo sniegiem mala ubralam w body z dl rekawkiem i dresik na to kombinezon do fotelika i okrylam calosc kocem takim z puchowym ... a na pierwszych spacerkach zakrywalam ok miesiac budke pieluszka tetrowa ale tylko jak wialo

Gość idz do sklepu
ojj ja wyszlam z moja mala jak miala tydzien codziennie coraz dluzej raz na 10 min potem 20 30 40 i godzina a potem juz na dlugie spacerki

ja rodzilam we wrzesniu i zakrywałam.... nie wiem czy potrzebnie czy nie ale i tak to robiłam. Ubierz body i na body jakis ciepły pajac albo własnie dresik a na to oczywiście kombinezon czy tam spiworek i do nosidełka:).. przeciez nie bedziecie szli kilometrami co nie? pewnie tylko kawałek do samochodu....

a tak poza tematem to teraz ludzie strasznie panikują jeśli chodzi o takie maleństwa nie sądzicie? Dmuchają i chuchają na nie.. moja teściowa aż sie podrywa albo zamyka oczy jak mój mąż bierze synka na ręce.. myśli że go upuści??? nie cierpie czegoś takiego- uważaj bo mu krzywde zrobisz, tak nie chwytaj, zrób to, zrób tamto, przykryj go, ubierz cieplej, chuchaj na ręce bo ma zimne.. no bez jaj. A jak to jest u was?

Gość kesia8803
No tyle co ze szpitala do auta, a auto na parkingu pod szpitalem:) Czyli co wystarczy body z długim rekawkiem, na to kaftanik i cieplejsze spioszki?? I kombinezon. A czapeczka wystarczy jedna cieplejsza, czy lepiej dwie? Kombinezon ma kaptur, a i czy potrzebny szalik?

Gość anikaaaaa
ja bede rodziła dopiero w lipcu:) wiec odpada mi ten dylemat jak jest zima:) szybciej bedemogła z malenstwem wychodzic... ale tez sie zastanawiam jak sie takie malenstwo ubiera?

Gość mama21 mc
a ja wam opisze jak moja byla ubrana dopiero teraz wydaje mi sie to glupote ze az tak byla ubrana no ale coz a wiec mial; BODY +pajacyk na to spodenki ogrodniczki i polarek ,na gorze kombinezon + grubasny koc jechalismy 4 godziny od ok.17 wiec o 21 bylismy w domu bez ogrzewania w samochodzie a pielegniarka na to No przydalo by sie jeszcze cos.wiem ze juz nigdy takiego bledu nie popelnie.

to zalezy jaka bedzie pogoda,nie rpzesadzajcie,że nawet nie wiecie jak ubrac dziecko przy wyjsciu ze szpitala....

Ja urodziłam w marcu padał jeszcze śnieg, na początku otwierałam okno i tak mała spała. Po około 2 tyg wyszłam najpierw na 10 min następnego dnia dłużej i tak nam zeszło. W lato byłyśmy prawie całe dnie na dworze. Jedna z was pyta jak w lato ubrać? a wy jak się ubieracie w kożuchy? ja małej zakładałam same body a jak już było mega gorąco w samym pampersie oczywiście nie na otwarte słońce. Nie rozumiem zakrywania budki pieluchą lepiej parasolkę na słoneczko a w zimie przykrywa się gondolę jak jestw zestawie i tyle. Dziecko musi mieć powietrze. Moja pediatra zawsze mówiła że ubierać dziecko o jedną warstwę więcej niż sama ubieram oczywiście chodzi o zimę. Najważniejsze nie przegrzewać dzieciaka bo będzie chorowało, potówki itp.