Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzana

Ginekolog

Polecane posty

Gość grzana

Dobra, na początku może napiszę, że chcę się dowiedzieć czegoś konkretnego, a nie słuchać głupich uwag , że jestem za młoda itp. Więc : mam 16 lat , z moim chłopakiem współżyję od 6 miesięcy. Wcześniej tj. 2 lata temu miałam problemy z pęcherzem i oddawaniem moczu, leżałam nawet w szpitalu, ale to przeszło. Niedawno przeziębiłam sobie pęcherz , takie zwykłe przeziębienie, ale oczywiście spanikowana mamuśka od razu zabrała mnie do lekarza. A co taki lekarz rodzinny może, nic. Badanie ogólne i to wszystko. Oczywiście badania wyszły złe, jak to zawsze bywa przy przeziębieniach. Mama odwiedziła lekarkę jeszcze raz, tym razem beze mnie. Podobno lekarka powiedziała, że może to być przyczyna współżycia i przy następnym przeziębieniu trzeba będzie mnie skierować do ginekologa.. No i moje pytanie brzmi : jak uniknąć tego, żeby mama dowiedziała się o tym, że współżyję, chyba warto dodać, że moja matka jest upartą osobą i nie wiem czy poproszenie jej o wyjście z gabinetu nie wzbudzi w niej podejrzeń. Nie jestem też pewna tego, czy nie będzie chciała tylko dla sprawdzenia zapisać mnie do ginekologa, przyznam że strasznie się boję i nie mam pojęcia co z tym wszystkim zrobić. Proszę o odpowiedzi

Gość mroofka32
A chcesz wystapic w programie TVNu pt Moja mama nie wie, że mam chłopaka?

Gość grzana
nikt nie powiedział, że moja mama nie wie , że mam chłopaka, tylko że nie chcę aby się dowiedziała o tym, że współżyję...

Gość mroofka32
To jezeli Twoja mam wie, to mozesz wystapic w programie pod tytulem "Odkąd współżyje, to tyje"??

Gość grzana
oh, dzięki świetnie, na takie odpowiedzi liczyłam -,-

Gość mroofkaZ
Jezeli chcesz, to daj mi swoj numer telefonu!!!

Gość grzana
może jednak znalazłby się ktoś kto mógłby poważnie odpowiedzieć na moje pytanie ..?

Gość mroofka32
To podaj mi swoj numer, ja nie bede dzwonic

Gość grzana
to nadal nie jest odpowiedź na pytanie które zadałam

Gość Instruktor_Rozkoszy
A co to kuwa milionerzy?

Gość grzana
jak człowiek pyta o coś na forum to oczekuje odpowiedzi tak czy nie ? a nie jakichś głupich bezsensownych wypowiedzi...

Gość grzana
no chyba , że ja nie wiem co to jest forum, to może mnie ktoś oświeci.

Gość Instruktor_Rozkoszy
Bo nie wiesz co to jest za forum :)

Gość iogutdtrsrty
Ciebie moze nie posluchac, ale jak lekarz wyprosi mame z gabinetu to bedzie musiala wyjsc. Z tym, ze bedzie przy tzw. wywiadzie lekarskim, a lekarz na 100% zapyta czy wspolzyjesz.

Gość DŻINEKOLOG
A czy wspolzylas ze swoim chlopakiem w czasie pelni ksiezyca? Mozesz miec tzw. syndrom ciemnej strony wenus. To bardzo grozne.

Gość grzana
@iogutdtrsrty : więc co zrobić, żeby ginekolog poprosił ją o opuszczenie gabinetu ? @DŻINEKOLOG : nie, podczas pełni księżyca mój chłopak zamienia się w wilkołaka.. ludzie błagam...

Gość iogutdtrsrty
Jestes niepelnoletnia, wiec mozliwe, ze podczas tzw. wywiadu mama wg. prawa ma prawo byc z Toba w gabinecie. To juz zalezy duzo od lekarza. Mozesz tez zrobic tak, ze przy mamie powiesz, ze nie wspolzylas, a jak juz mama zostanie wyproszona przed badaniem to wtedy powiesz, ze sklamalas, bo nie chcialas, zeby mama wiedziala. Troche dziecinne, ale zawsze to jakies rozwiazanie. Z tym, ze jest tez ryzyko, ze ginekolog nie bedzie chcial Cie zbadac, jesli powiesz, ze nie wspolzylas.

Gość grzana
ale właśnie celem badania będzie sprawdzenie, czy jestem dziewicą, bo jak Twierdzi mój lekarz rodzinny współżycie może mieć wpływ na problemy z pęcherzem, więc wątpię, żeby nie chciał mnie zbadać jeżeli miałabym skierowanie. Myślę że zrobię tak jak piszesz, mam nadzieję że ginekolog zrozumie.

Gość iogutdtrsrty
A tak w ogole to uwazam, ze Twoj lekarz rodzinny jest troche nadgorliwy :) Jakie znaczenie ma to co jest powodem? Furaginum pomaga bez wzgledu na przyczyne. Do ginekologa nie potrzeba skierowania. A Tobie na przyszlosc polecam robic siusiu zawsze po stosunku :) Pomaga sie ustrzec :) A jak na przyszlosc chcesz uniknac takich sytuacji to mozesz powiedziec, ze dostalas w okolicach miesiaczki objawow i bedzie "na miesiaczke" i nikt nie bedzie dochodzil czy to od wspolzycia.

Od 16 roku życia możesz sama przebywać w gabinecie. Więc powiedz mamie delikatnie że będzie Cię krępowała i że jesteś już na tyle dojrzała, że nie potrzebujesz opiekuna. Myślę, że pomoże. :) A jeśli nie to umów się na wizytę tak, aby mama w ten dzień nie mogła iść z Tobą. Pamiętam, że kiedyś miałam podobny problem więc zarejestrowałam się do gina, poszłam sama, a po fakcie powiedziałam mamie, że mam to za sobą i byl spokój :) Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam

Gość nnnnnnnnkkkkkkkkk
zawsze możesz powiedzieć, że włożyłaś świeczkę z ciekawości i dlatego nie masz błonki