Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aloalokkam

Mój chłopak ma kuzyna ktory wazy...

Polecane posty

Gość aloalokkam

ponad 20 kg, i ma niecałe półtora roku, nie chciałabym sie wtracac ale jak delikatknie mamy pow jego rodzica zeby cos z tym zrobili ? jego matka daje mu obiad o 18-19 i do tego je slodycze :/

Gość no i co z tego ze daje mu
obiad o 18.00. W wielu europejskich krajach tak wlasnie sie je i nie ma w tym nic nadzywczajnego. Co innego slodycze...

Gość aloalokkam
nie jest chore robili mu badania, lekarz zabronił słodkosci a oni i tak mu daja, ostatio byli u nas na obiedzie , tak mu nawpychali jedzenia i przepoili ze zwymiotowal :|

Gość aloalokkam
ja pierdziele, moze ty tak jesz nie obroslas/es tłuszczem ?

Gość aloalokkam
ten kuzyn ma do tego na imię Azor:(

Gość mój półtora roczny syn waży
10 kg i za nic nie chce ani trochę przytyć, też jemy obiad ok 18 i on też uwielbia słodycze - jak kiedyś go nie przypilnowałam to zjadł całe opakowanie czekoladek Kinder na raz! Moim zadnie to jest kwestia genetyki a nie żywienia :P

Gość aloalokkam
genetyki tez bo to mulat, no w kazdxym razie szkoda mi tego dzieciaczka , trudno moze schudnie ;)

Gość obiad o to nie tragedia
tu gdize mieszkam podaje sie obiad o 12 a po 19 drugi cieply posilek: zupe lub warzywa i ew mieso ( oc jak polski obiad. Moje dizecko tak je, ma poltora roku i wazy 10 i pol kg. Na podwiecozrek tez je na slodko: jakies ciastko lub jogurt, deser mleczny. Ale pomiedzy posilkami nie je nic. My z mezem tez jemy kolacje o 20-21. Maz wazy 75kg a ja 58. Pora posilku nie jest wazna az tak bardzo. Wazne sa regularne posilki i nie podjadanie pomiedzy.

Gość aloalokkam
no i fajnie, ale jest roznica miedzy 10 i pol a 20 :p

tak nie twoja sprawa ale ja sama znam 2 przypadki dzieci ktorych rodzice poprostu utluczyli a na zadne choroby nie choruja jedno dziecko to chrzesniak mojej sasiadki , oni mieli jedna corke a po 15 latach urodzili syna i wlasnie go tak utluczyli ,slodycze non stop do jedzenia i to sztuczne jedzenie co tylko mozliwe to dziecko nawet nie bylo glodne a juz mu pchali do buzi jedzenie , widzialam to na wlasne oczy ! w wieku 5 lat byl tak gruby nie , nie gruby ale otyly , nie potrafil biegac jak gral z kolegami , wszystkie dzieci szczuple a on taki . Teraz nie wiem bo od 6 lat nie meiszkam w polsce i go nie widuje. 2 dziecko mojej kuzynki fakt ze dlugo si eo nie starali bo 4 dobre lata , no i urodzila fajna corke naprawde super dziecko ale ona jest tak samo utluczona , non stop tylko jedzenie , a to mama da babcia da , slodycze , pojdzie do dziadka dziadek tez da wiecie jaka ona jest gruba ? jaki ma brzuch ? powiedzialam kuzynce kiedys by przystopowala bo to nie mozliwe az , jej odp: ja wiem ja wiem , ona musi schudnac no ale nic w tym kierunku nie robia Moze nie wszystkie przypadki sa wina rodzicow rowniez sa dzieci chore i tyje ale na milosc Boska tak krzywdzic dziecko ?

tak nie twoja sprawa ale ja sama znam 2 przypadki dzieci ktorych rodzice poprostu utluczyli a na zadne choroby nie choruja jedno dziecko to chrzesniak mojej sasiadki , oni mieli jedna corke a po 15 latach urodzili syna i wlasnie go tak utluczyli ,slodycze non stop do jedzenia i to sztuczne jedzenie co tylko mozliwe to dziecko nawet nie bylo glodne a juz mu pchali do buzi jedzenie , widzialam to na wlasne oczy ! w wieku 5 lat byl tak gruby nie , nie gruby ale otyly , nie potrafil biegac jak gral z kolegami , wszystkie dzieci szczuple a on taki . Teraz nie wiem bo od 6 lat nie meiszkam w polsce i go nie widuje. 2 dziecko mojej kuzynki fakt ze dlugo si eo nie starali bo 4 dobre lata , no i urodzila fajna corke naprawde super dziecko ale ona jest tak samo utluczona , non stop tylko jedzenie , a to mama da babcia da , slodycze , pojdzie do dziadka dziadek tez da wiecie jaka ona jest gruba ? jaki ma brzuch ? powiedzialam kuzynce kiedys by przystopowala bo to nie mozliwe az , jej odp: ja wiem ja wiem , ona musi schudnac no ale nic w tym kierunku nie robia Moze nie wszystkie przypadki sa wina rodzicow rowniez sa dzieci chore i tyje ale na milosc Boska tak krzywdzic dziecko ?

taaa jasne - pochodze ze Slaska :P mialam namysl z tym utluczyli ze otyle sa no tak sie u nas rowniez mawia "utluczyli" :D