Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alakula

PROSZĘ POMÓŻCIE! ( PRZYCZYNA)

Polecane posty

Gość alakula

Jaka może być przyczyna powiększonego brzucha? od jakiś 3 tygodni zauważyłam, że mam brzuch jakbym była w 3-4-5 miesiącu ciąży...pod sweterkiem tego nie widać (pod cienką bluzką trochę tak) ale jak stanę przed lustrem przodem lub bokiem bez bluzki to widać wystający brzuch....niepokoi mnie to, ponieważ zawsze cieszyłam się z faktu, że miałam płaski brzuch pomimo trochę szerokich bioder i rozmiaru 38....robiłam test ciążowy z krwi więc w ciąży niby nie jestem....co to może być? okropnie się z tym czuję.

a masz twardy czy mietki ten brzuch? moze zbieraja ci sie jakies śmierdzące gazy? Moze cos ci sie psuje w brzuchu? Byłas stym u lekarza? Ile to dziadostwo juz masz?

Gość alakula
Nie mam gazów, mam zaparcia....to zaczęło się od braku apetytu, mdłości i złego samopoczucia, które trwało 2 tyg. poszłam do lekarza naciskał mi na brzuch i stwierdził, że prawdopodobnie przyczyną są jelita...brzuch wtedy miałam twardy i to bardzo...przepisał mi tabletki DEBRIDAT 3x dziennie. po 2-3 dniach brzuch zrobił się bardziej miękki ale jest nadal duży, taki jakbym była w ciąży aż się przestraszyłam....przez te 2 tyg. brzuch mnie bolał, później kucie w podbrzuszu i ból. teraz rzadziej ale brzuch nadal jest i nie jest to dla mnie miłe.... Nie wiem czy lekarz mógł stwierdzić diagnozę ( odpowiednią) tylko po naciskaniu na brzuch...mam 19 lat.

Gość alakula
jaka może być przyczyna?