Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ona i ona i ona i ona

rodzice chrzestni

Polecane posty

jestem w ciazy, jak to w ciazy :) planowanie imion, chrzestnych, ubranka itd Jednak mam klopot - ja mam 2 braci, maz ma 2 siostry Z powaznych przyczyn nie chce, aby ktoras z siostr byla chrzestna - ich postepowanie, sposob zycia - nie nadaja sie na taka wazna role jak chrzestni (jedna nawet nie ma bierzmowania, nie zostala dopuszczona - wiec nawet nie moze byc chrzestna) Jednak boje sie reakcji rodziny meza To bardzo powierzchowni ludzie, beda sie oburzac, jak to bedzie przed sasiadami wygladalo, jak zadna z nich nie bedzie chrzestna Mial ktos tak postawil na swoim i jakie byly skutki? dziecko dla mnie jest najwazniejsze - i nie chce np w przyszlosci, zeby sie wstydzilo mamy chrzestnej np na komunii

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 skarrrpetka
Je偶eli tw贸j ma偶 nie bedzie mial nic przeciwko temu, zeby tw贸j brat by艂 chrzestnym, a jego siostra nie, to nie ma problemu. Tylko niech chrzestna b臋dzie z jego "nadania", w ko艅cu mu sie cos nale偶y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
mam jednego brata, kt贸ry ma dw贸jk臋 dzieci. Nie jestem chrzestn膮 zadnego z nich i dla mnie nie ma problemu. Dla mojej rodziny tez nie

Udost臋pnij ten post

To bardzo powierzchowni ludzie, beda sie oburzac, jak to bedzie przed sasiadami wygladalo, jak zadna z nich nie bedzie chrzestna autorko bez urazy ale to brzmi jakby艣 w koziej w贸lce mieszka艂a. Dziwne podej艣cie rodziny, naprawd臋. To, 偶e ma si臋 rodze艅stwo nie oznacza, 偶e trzeba ich "bra膰" do tego i owego bo rodzina w ko艅cu. Mo偶esz dobrych znajomych, przyjaci贸艂 itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o raaajuuu
a mnie bardziej zastanawia to, dlaczego autorka musi t艂umaczy膰 si臋 ze swoich wybor贸w przed s膮siadami... :O no ale co kto lubi...:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bukaa
A mnie jeszcze bardziej dziwi, sk膮d ci sasiedzi b臋d膮 wiedzie膰, ze owe siostry nie zosta艂y chrzestnymi. Nie mam poj臋cia czy dzieci moich s膮siad贸w w og贸le s膮 ochrzone, o dalszych szczeg贸艂ach nie wspominaj膮c :o

Udost臋pnij ten post

o rany... we藕cie na chcrzestnych osoby, kt贸re bed膮 dobrze pe艂ni艂y te role... co Cie ludzie obchodz膮? Mam takich znajomych, co siostry m艂odej nie wzi臋li an chrzestn膮, bo... ona nei chcia艂a - mia艂a juz dw贸ch chrze艣niak贸w i nie "potrzebowa艂a" kolejnego:-)

Udost臋pnij ten post

mieszkam w 艣rednim mie艣cie, ani wielkim, ani ma艂ym Ale s膮siedzi te艣ci贸w si臋 dowiedz膮, bo te艣ciowa b臋dzie nadawa膰 I nie obawiam si臋 opinii tych s膮siad贸w, tylko przeboj贸w i k艂opot贸w z te艣ciow膮 - chyba nieprecyzyjnie si臋 wyrazi艂am Czuj臋, 偶e te艣ciowa b臋dzie robi膰 akcje Oficjalnie powie"ale偶 oczywi艣cie to wasza decyzja" Ale potem .... najpierw zacznie przygadywac przy ludziach np przy s膮siadach, potem na spotkaniach rodzinnych (np. a wiesz, 偶e u Pani X urodzi艂o si臋 dziecko i siostra jest chrzestn膮), potem zacznie p艂aka膰 m臋zowi w r臋kaw Znam j膮 i przeczuwam co b臋dzie

Udost臋pnij ten post

piwo widzisz te艣ciowa z tych co uwa偶aj膮, 偶e na chrzestnych rodze艅stwo - chocby nie wiem jak zjebani *przepraszam za s艂owo Przyk艂adowo: jaki艣 rok temu by艂 chrzest i ojcem chrzestnym zosta艂 ch艂opak co Ko艣cio艂a na oczy nie widzia艂, 膰pa, imprezki *no nadaje sie na imprezowanie, a nie na ojca chrzestengo Wyrazilam zdziwienie, 偶e jego siostra si臋 tak zdecydowa艂a A te艣ciowa : no a kogo mia艂a wybrac PRZECIE呕 TO JEJ BRAT i tyle koniec dyskusji anna to masz fajnych, normalnych ludzi wok贸艂 siebie Ja niestety nie mog臋 tego powiedzie膰 :( oj czuj臋, 偶e b臋dzie przeprawa I tak si臋 stresuj臋 porodem (pierwszy!) to do tego dojdzie mi akcja z te艣ciow膮 Wiem, 偶e ona nie odpu艣ci Ale te偶 wiem, 偶e nie mog臋 ust膮pi膰 B臋dzie ostro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a te siostry w og贸le chc膮?
Bo to chyba najwa偶niejsze. Ma艂o napisa艂a艣, ale wnioskuj臋, 偶e raczej nie s膮 religijne ani nie 偶yj膮 w zgodzie z naukami ko艣cio艂a, wi臋c chyba dla nich te偶 to by艂by tylko problem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aniika266...
tak napawrde bycie chrzestnym to tylko udreka a nie zaden przywilej,,...ja bym tam sie bardzo ucieszyla gdybym NIE zostala poproszona na chrzestna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dok艂adnie aniika ma racj臋
kiedy艣 to by艂 zaszczyt, teraz kamie艅 u szyi. bo teraz chrzestny/chrzestna MUSI wg wszystkich dooko艂a pokaza膰 si臋 - czyli da膰 wypasiony prezent - na ka偶de urodziny - a 18te to ju偶 w og贸le will臋 nad morzem 艣r贸dziemnym :P - na bo偶e narodzenie, komuni臋, 艣lub, niekt贸rzy nawet na dzie艅 dziecka oczekuj膮, 偶e chrzestny rzuci kas膮.

Udost臋pnij ten post

ja takich oczekiwa艅 nie mam wobec swoich chrzestnych i moje dziecko tak samo wychowam A siostry - my艣l臋, 偶e chc膮 - one my艣l膮, 偶e my nie mo偶emy wybra膰 kt贸ra z nich

Udost臋pnij ten post