Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 859328509238

Mam pojebanego psa... Ratunku!!!

Polecane posty

Gość 859328509238

Mam owczarka niemieckiego... Od poczatku jak go wzielam- mial 7 tygodni, byl dziwny... Strasznie lekliwy. Do dzis jest b. nieposluszny i chyba nadpobudliwy. Teraz po prostu doprowadza mnie do szalu, bo otwiera sobie okno i przez nie wyskakuje. A jest strasznie zimno i caly dom sie wyziebia. Proboowalam go uczyc posluszenstwa i to wyglada tak: jak wychodzilam z domu, zawsze wyskakiwal przez okno, a ze kiedys mielismy dziure w plocie, to musialam sie wracac, bo doganial mnie na ulicy. Nieraz wychodzilam z domu po 9 razy i w kolko sie wracalam, karcilam go zawsze, pokazujac okno i mowiac nie wolno. Mysle ze dobrze rozumie ale nie slucha. DZisiaj otworzyl je 4 razy i wyskooczyl, pierwsze dwa razy go skarcilam, nastepne dwa- dostal ostry wpierdal. Nie pomoglo. Ide przed chwila i znow otwarte. Kurwa....

Nie wolno bić! Musisz wydać na tresurę niestety. Masz psa z lewej chodowli, zgadza się?

oczywiście że hodowli! oh i to ja która z innych błędów kpię! Na usprawiedliwienie mam, że pijana jestem:D

Gość maliboo
a nie byloby prosciej dla wszytkich jakbys po prostu zablokowala zamkniecie od okna? na pewno da sie zrobic, nie trzeba zaraz krat zakladac zapytaj jakiegos mezczyzne, na pewno ci co wykombinuje

Mnie kiedyś kot do szkoły chciał odprowadzać,ale w połowie drogi się rozmyślał. Psa można i trzeba wychować,samemu na podstawie podręcznika i rad doświadczonych hodowców,lub zlecić to zadanie fachowcom. Inaczej to nie pies będzie,to dziki nieokrzesany pies będzie.

Gość 859328509238
nie mam kasy na zadne tresury... nie wymagam od niego cudow zreszta.... To samo jak z nim chodzilam na spacer... Proboowalam nauczyc go chodzenia przy nodze. I czytalam jak to robic w specjalistycznej ksiazce. Mowi sie noga, i pokazuje sie noge, lekko dostawiajac go. Nnno i ten cholerny pies za kazdym razem jak mowie noga, rzeczywiscie rowna, ale pamieta - na jakies 10 sekund. Potem znow ciagnie z calej sily. Nieraz robilam to po 200 razy w ciagu spaceru i doprowadzilo mnie to tylko do nerwicy....

moj owczarek potrafił otworzyc samochód od wewnatrz powaga xD. zdemolował mi cały dom az musielismy remont zrobic ;/ niestety oddałem na hurtownie na warcie siedzi z jakims cieciem teraz ;)

Gość tra la lala
jak jestes taka nerwowa i uwazasz ze masz pojebanegpo psa to ty masz cos nie tak z głową i wiadac nie kochasz zwierzat wlasciciel nie nazywa tak swojego psa ze jest pojebany........ ucz go posłuszenstwa i nie bij go powinni ci zabrac tego psa tręcicielko zwierzat...........czuje obrzydzenie do takich jak ty

Gość o nie nie nie
nie zgadzam sie z toba,twoj pies jest bardzo mądry natomiast pojebana jestes ty:)

Gość 859328509238
Najbardziej to go kocha moj sasiad ktory w niego rzuca kamieniami i polowkami cegiel, jak tylko zaszczeka. Nie dosc ze utrzymuje to zlosliwe bydle, to jeszcze zle? Mysle, kolezanko ze ocipialabys z nim po tygodniiu wiec nie badz taka madra.

Gość 859328509238
twoj pies jest bardzo mądry natomiast poj**ana jestes ty no jestem, ze jeszcze go trzymam... :(

Powinnaś wykazać więcej cierpliwości i uporu,dużo spokoju,a w tym masz problemy. To w końcu ty masz być dla psa przewodnikiem stada,tak on ma ciebie odbierać. Siła spokoju!

Gość 859328509238
co do szkolen, to czytalam ze psy nadpobuddliwe sie nie nadaja. On tak wszystko przezywa jak mrowka okres. Strasznie piszczy. Jak go nieraz zabieralam do ssklepu i zostawialm przed- ale spieszylam sie, to tak glosno piszczal, ze zaczynala sie interesowac nim ochrona i wszyscy gapili.

Gość 859328509238
o obrozy uzdowej nie slyszalam...

Młody on jest. A jak wychowujesz swego partnera życiowego,w końcu musisz to kiedyś zrobić,inaczej mąż ci na głowę też narobi,jak ten piesek.

Gość 859328509238
No wlasnie nie rozumiecie, ona slucha. Wykonuje polecenia, typu - na miejsce, rownaj, wykonuje od razu i bez problemu. Nigdy mi sie nie przeciwstawia, nie ma sklonnosci do dominacji, bez problemu moge jej zabrac np. miske z zarciem jakbym chciala. tyle ze jakby nie byla w stanie za dlugo wytrzymac - jak np. kaze sie jej isc na miejsce, to idzie zawsze, ale posiedzi chwile i koniec.

Gość sasanka83
859328509238 - psu komendy trzeba utrwalać nie sto a czasem sto tysięcy razy. jak ciągnie na spacerze a ty faktycznie nie masz siły ( a wierzę że dużego psa czasem nie da sie utrzymać bo to fizycznie niemożliwe) kup kantar tzw obroża uzdowa. psisku krzywdy nie zrobisz a sobie pomożesz. okno... hmmm... nie bardzo rozumiem jak pies sam sobie okno otwiera? nie ma klamki, haczyka?

Gość twój pies jest
lękliwy, bo nie dajesz mu poczucia bezpieczeństwa :O przez bo on stracił pewność siebie i zachowuje się tak, a nie inaczej bardzo rzadko problemy psa sa winą jego samego- jego psychiki najczęściej to wina jebniętych 'opiekunów' osoby takie jak Ty pod żądnym pozorem nie powinny mieć zwierząt, co najwyżej chomika :O przyszli właściciele powinni przechodzić badania, pisać testy psychologiczne- całkiem serio mówię

Gość 859328509238
jak ciągnie na spacerze a ty faktycznie nie masz siły ( a wierzę że dużego psa czasem nie da sie utrzymać bo to fizycznie niemożliwe) kup kantar tzw obroża uzdowa. Mam sile go utrzymac, ale chcialabym zeby lazl sam przy nodze... On sslucha zawsze ale jak cos zobaczy ciekawego to zapomina od razu o wszystkim.

Gość sasanka83
"jak np. kaze sie jej isc na miejsce, to idzie zawsze, ale posiedzi chwile i koniec." bo to cwana bestia jest :) poszukaj w necie na temat komend i ich odwoływania, musisz cwiczyc najpierw "krótkodystansowo" pojdzie na miejsce - smaka posiedzi trzy minuty - smaka potem zawolac do siebie - smaka poslac znowu.... i coraz bardziej przedluzac czas..... no i niestety, to jest CIĄGŁA praca.... to nie działa tak, ze jak załapie raz, to całe życie mu się utrzyma :)

Gość 859328509238
twój pies jest lękliwy, bo nie dajesz mu poczucia bezpieczeństwa przez bo on stracił pewność siebie i zachowuje się tak, a nie inaczej O prosze, znalazlla sie wrozka, co wie wszystko gratuluje. Pewwnosci siebie ona nia miala nigdy, byla najbardziej bojazliwa z calegoo miotu, myslalam ze doddomu z nia nie dam rady dojechac takjie sceny robila po drodze. Policja mnie wyrzucila z dworca jak czekalam na pociag, bo pies mi piszczal. :(