Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu chcę się odchudzać

wieczorami brak silnej woli-jak zaradzić?

Polecane posty

oczywiście po raz enty próbuję się odchudzać a ponieważ nie dla mnie rózne rozpisane diety bo nie wyobrażam sobie że z góry wiem co zjem dziś czy za tydzień i w jakich ilościach- próbuję róznymi sposobami , ostatnio pomyślałam że będę jadła mniej więcej co trzy godz po troszku żeby nie czuć głodu a ok ok 18ej wogóle nic , niestety ja najlepiej od 18ej to zaczęłabym ucztę, jak do południa mogę nic nie jeść to póżniej nie mogę przestać. być może wynika to też trochę z faktu że do 16ej jestem w pracy a w pracy jak to wiadomo czasem nawet nie ma czasu pomyśleć o jedzeniu wtedy nadrabiam wieczorem. może ktoś poradzi jak przestawić się na inne tory, żeby tak nie jeść wieczorami

ja mam dokładnie tak samo bo jak można nie podjadać w czasie wieczornego filmu? :) Wczoraj był mój pierwszy dzień "nie jedzenia po 18tej" :P Oczywiście ogladając DR House'a zjadłam jabłko i to było na tyle. Dałam radę bez kanapeczek, chipsów i innych dobroci :)

Gość nie da sie nic poradzić
jesli chcesz schudnąć musisz sama mieć siłę woli poza tym niejedzenie po 18.00 to bzdura!!! Człowiek powinien jeść ostatni posiłek 3 nawet 2 godziny przed snem, inaczej spowalnia przemianę materii. Wazne żeby ten ostatni posiłek nie był węglowodanowy: można zjeść coś lekkiego białkowego, albo warzywaka mniej owoc bo ma cukier... Głodzenie sie NIGDY nie zaprowadzi do trwałej utraty wagi, to swięta zasada!!!!!!!

ktoś mądry powiedziała kiedyś : "żeby schudnąć trzeba jeść" Ja zrzuciłam 14 kg, teraz wazę 52 i jestem szczęsliwa, jem 6-7 posiłków dziennie i nie chodze głodna dzielę sobie tylko to na małe porcje, tak ze moja przemiana materii jest idealna, bo organizm zdązy strawić niewielką ilość jedzenia jka mu jednorazowo zapodaję i zdąze już przez 3 godzinki zgłodnieć POza tym jem zawsze tak, zeby nie czuć się najedzona tylko zeby nie być głodna... Kiedy zdarzy mi si ę np na jakims rodzinnym obiadku najeść do syta czuje sie bardzo żle, a kiedys żarłam aż zoładek pękał mi szwach To super nawet bo nawet na 2 tygodniowych wczasach gdzie jedzenia było maxxxxx nie potrafiłam się obżerać i nie przywiozłam ze sobą nawet 0,5 dodatkowego kilosa Odchudzac trzeba sie z glową dziewczynki, nie trzeba przy tym cierpieć :)

Pewnie że głodówka nie doprowadzi do twałej utraty wagi bo zawsze będzie efekt jo-jo, wiem po swojej szwagierce. (Schudła w 2 miesiące chyba z 15 kg bo nic nie jadła, dosłownie- piła wodę, jadła np. grejpfruta dziennie) jak będę bardzo głodna po tej 18.00 to zjem warzywko czy tam owocka:)

polecam na wieczorne podjadanie przed TV parę plasterków chudej szynki do tego pare plastrów pomidorka i np ogórka zielonego Masz caly talerz zarła przed sobą a jest on dla twojej figury zupełnie nieszkodliwy :) Trzeba sie trochę oszukiwać ;)

robię tez czasem roladki: chuda drobiowa szynka a w nią zawiniety ogórek konserwowy kalorii prawie zero, wegli też a zjesz takie 4 i masz dość :)

na noc (2 h przed snem) można zjeść białko (pomaga spalić tłuszcz), owoce zawierają fruktozę która bezczelnie odkłada się w naszych tyłkach i biodrach

a te ruloniki z szynki to mniej więcej do której godziny?

najpóźniej 2h przed snem

Gość musisz sobie znalezc
dominujacego faceta ktory bedzie cie kontrolowal i wymierzal kary !!! potrzebne ci DOMESTIC DISCIPLINE

Gość Ja nie moge nie jesc
masakra dla mnie nie jesc po 18. Ja dopiero zaczynam zyc jak z pracy wyjde... W pracy i tak jem 3 sniadania, bo jak wytrzymac 10 godzin bez jedzenia? Ale jak wroce do domu to musze sie posilic, potem pedze na silownie, w miedzyczasie przegryzam cos zeby mnie nie ssalo. I jak wracam o cywilizowanej porze to musze jeszcze wciagnac ze 2 jablka, bo bym padla z glodu. Dla mnie to abstrakcja nie jesc po 18 ;)

Gość Ja nie moge nie jesc
musisz sobie znalezc---> Trudno takiego znalezc ;)

na kolację pózną jest dobry npdserek wiejski-połoweczka, pół jog.naturalnego.albo te warzywka a na słodkosci-to po prostu nie trzymac w domku.