Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kot-01

Roznica wieku w zwiazku a uwagi kolezanek

Polecane posty

Gość Kot-01

Czesc, dziewczyny. Pracuje obecnie w mlodym zespole. Wiekszosc moich kolezanek, ok. 23-28 lat - ma starszych facetow. O 6 lat, 8 lat czy wreszcie 15. Ja sam mam lat 27. Od pewnego czasu spotykam sie z 31-latka. Od tej pory mam wrazenie, ze nastawienie kolezanek sie zmienilo, daja mi to do zrozumienia, ze nic z tego nie bedzie, ze powinienem sobie poszukac mlodszej dziewczyny. Dziwi mnie taka nietolerancja, tym bardziej, ze wiekszosc z nich zyje w zwiazkach z wieksza jeszcze roznica wieku. Czym moze to byc spowodowane?

Mają kompleksy. W przeszłości pewnie odrzucały zaloty młodszych których uważały za niedojrzałych, a twój przypadek dowodzi że mogły nie mieć racji.

ee spodziewałam się, że na piszesz o różnicy, no tak z 10-15 lat no proszę Cię ;) przejmujesz się PIERDOŁAMI a koleżankom się nie zwierzaj :P niektóre babki lubią ploty, a szczególnie jak tu namieszać komuś

Gość Kot-01
Nie, to jest dosc nieznaczna roznica wieku. Nie potrafilbym chyba byc z kims duzo starszym albo duzo mlodszym. Nie zwierzam sie kolezankom, moja dziewczyna rowniez pracuje w tej samej firmie, tylko w innym dziale. Od pewnego czasu ulubionym tematem opowiesci stalo sie to, ze kobieta powinna byc mlodsza od faceta. I zaczyna mnie to wkurzac.

Gość maja kompleksy i sa o nia zazd
rosne

Gość Kot-01
Nie maja powodu byc zazdrosne. O co? Wiekszosc z nich ma partnerow.

sa zazdrosne, bo same maja starszych facetow i Twoja dziewczyna jest w ich oczach lepsza, w sensie lepsza od nich

Gość Kot-01
Przeciez gdyby wolaly, moglyby miec rowniesnikow. Poza tym zawsze twierdzily, ze sa szczesliwe.

Mam znajomych - On 27 lat, ona 32 lata:-) Świetnie sie dogadują, mają dziecko, mieszkaja razem i tworzą fajną rodzinke. Nie patrz na baby, które we wszystkim widzą cos nie tak;-)

Gość Kot-01
Oczywiscie, ze dla ich widzimisie nie rozstane sie z dziewczyna. Probuje jednak zrozumiec O.C.B. - skad taka bezinteresowna zawisc?

znalezc starszego faceta jest bardzo latwo, mozna byc gorsza i brzydsza a nadrabia sie wiekiem wiele kobiet jest bardzo zazdrosych o inne dziewczyny

Gość casskada
Witaj,mam 33 lata ,a mój partner 26 i jest nam cudownie..:) Myślisz że obchodzi mnie co myślą o tym inni ludzie?;)

zgadzam sie z przedmówcą. Starsza kobieta co znalazła młodszego faceta jest uważana za "bardziej zaradna" - ze tak to nazwę. W opinii innych kobiet nie wygląda na swoje lata.

Gość Kot-01
moja dziewczyna jest co prawda 4 lata starsza, ale nie zamieniłbym jej na inna, bo dużo zarabia, a jej rodzice zapisali jej dom i firmę

Gość kkkkjjjj
Miedzy mna a moim partnerem jest 6 lat roznicy i dobrze nam ze soba. Czasami wyczuwam zazdrosc u kolezanek, ale nam to zwisa.:P

Gość kkkkjjjj
tzn chciałam napisac że mojemu zwisa, bo mnie to nie ma co :P

Gość Kot-01
No ladnie, doczekalem sie podszywacza. Na kafeterii tez komus nasz zwiazek wadzi...? Owszem, nie wyglada na swoje lata. W gruncie rzeczy, wyglada mlodziej niz niektore dziewczeta 25-letnie, z ktorymi pracuje. Myslicie, ze to moze byc powodem zazdrosci?

Gość kkkkjjjj
Podszyw.:P

Gość kkkkjjjj
Tak samojest u nas. Nikt mi nie daje mojego wieku.:p Laski sa najbardziej zazdrosne o wyglad .

chodzi zapewne o wygląd i o to, ze np. starsza kbieta wiecej osiągneła, może więcej odłożyła.... jest jakby dalej od "dna" zwanego początkiem:-) A tak w ogóle - po co mówić babskom z pracy, ile lat ma Twoja kobieta?

Gość Kot-01
kkkkjjjj - rozumiem, ze jestes w tej samej syt.?

Gość casskada
Jeszcze niech sie pode mnie podszyją;),Gdybym przejmowała się osądami innych,plotkami i spojrzeniami ,musiałabym sie cofnąć 20 lat do tyłu hehe Nie żyję dla kogoś,wiem czego chce i robię to co lubię,:)

Gość Kot-01
anna wioletta, moja kobieta jest rowniez moja kolezanka z pracy. I pierwsza rzecza jaka zrobily kolezanki po jej przyjsciu to zapytaly ja o wiek... Ja z nimi o nas nie rozmawiam, nie zwierzam sie, one codziennie plotkuja o swoich (i cudzych) facetach, mezach, zonach, dzieciach i zwiazkach. Glosza rozne "madrosci zyciowe". A ostatnio "na topie" jest, ze facet powinien byc starszy od kobiety...

a to ciekawe zjawisko..skoro same maja starszych to nie powinny komentowac zwiazkow innych... moj partner jest starszy o 14 lat, nidgy nie spodziewalabym sie po sobie ze bede w takim zwiazku (jestem dosc konserwatywna, jesli tak to mozna ujac) ale zakochalam sie i swiata poza nim nie widze. ale odkad jestem w tym zwiazku jestem bardziej tolerancyjna dla innych chcesz byc ze starsza kobieta? prosze bardzo! bylebyscie byli szczesliwi jestes homo? prosze bardzo, bylebyscie byli szczesliwi i nie adoptowali dzieci ;-)

Gość kkkkjjjj
Jestem. Dwie takie dalsze znajome krecily cos nosem, ze jestem z mlodszym i docinki w stylu, ze na pewno mnie zmieni na mlodsza.;-) W tym jedna laska, ktora sama byla z mlodszy.:] Poza znajomymi, to "obcy" nie domyslaja sie roznicy i czasami mamy niezly ubaw jak wyjdzie z rozmowy:-D

autorze- pogadają i przestaną:-) Nawet jak byście byli rówieśnikami, to pewnie by gadały, że romans w pracy itp... U mnei w pracy za to sie mówi, że kobieta powinan sobie znaleźć młodszego faceta, bo przy nim... młodnieje.

Gość kkkkjjjj
Plotami sie nie przejmuj i olej, laski chca sie na sile same dowartosciowac takim gadaniem. Plytkie, ale prawdziwe.

Gość kkkkjjjj
Albo powiedz im, ze odkryto optymalny zwiazek mezczyzna i kilka lat starsza dziewczyna. :p o! Kozuchowska, Katarzyna Skrzynecka, Reni Jusis, Cichopek, Byla Prezydentowa i tak dalej maja mlodszych mezow.;p

Gość liczyl na szybkie ruchanko
Jeszcze Katarzyna Bujakiewicz.:-)

Gość Kot-01
Duzo jestes starsza, jesli moge spytac? No ja jestem taki dziwny, ze mi nie przeszkadza starsza kobieta. Duzej roznicy wieku nie toleruje, ale jesli komus odpowiada, prosze bardzo... nie wtykam sie i nie komentuje. Nie obnosze sie z romansem. Czasem mam ochote cos zlosliwie powiedziec, ale nie chce psuc stosunkow. Ech, wciaz nie wiem. Dzieki za rozmowe, niedlugo ide do domu