Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beobabsko czyli czerwono mi

Film który wbija w fotel?

Polecane posty

Gość nikt nie wspomni
a co polecasz ?

Gość dewwe
Tak, polecam z całego serca "Spokojny człowek" juz 10 sosbom poleciłam i sa zdumieni pozytywnie ze ta cała fabula, film daje duzo do mmyslenia

Gość znamyyyyyy
TRYLOGIA SZWEDZKA ''DZIEWCZYNA Z TATUAŻEM SMOKA'' TO CZESC 1 POLECAM WSZYSTKIE NIE BEDZIECIE SIE NUDZIC DO SAMEGO KONCA OSTATNIEJ TRYLOGII ANI JEDNEJ SEKUNDY

Gość cumel24onnnn
W ogóle to obejrzyjcie film " Hachiko - dog story" największa perełka na jaką można trafić

"Scena podkopywania się sztychówką pod drutem pod napięciem w celu szukania ojca żydowskiego kolegi to już prawdziwa komedia" sceny poboczne może nie są dopracowane, bo reżyser nie potrafiłby wykonać swojego pomysłu bez "uproszczenia" pewnych scen, jednak to nie na tym polega niezwykłość tego filmu/. Wszystko zostało przedstawione tak, jak było w rzeczywistości. Czy w którymkolwiek innym filmie zostało przedstawione to, że Niemcy oszukiwali ludzi pokazując im obóz jako "centrum wypoczynkowe"? Nie. Na tym filmie jest wyraźnie pokazane jakie myślenie o obozie mieli Ci, którzy nie podejrzewali nawet, że jest to obóz zagłady. Gra aktorska jest bardzo dobra i nie wiem czego ty chcesz od aktora, który grał ojca rodziny. Myślę, że odegrał swoją rolę świetnie, był człowiekiem bez uczuć i bez skrupułów i tak własnie przedstawił swojego bohatera.

Wszystklo to co najważniejsze było pokazane w tym filmie przede wszystkim to, jak Niemcy traktowali żydów, to jakiej "historii" musiały uczyć się niemieckie dzieci, to że od dzieciństwa wpajano im ideologie Hitlera, nienawiść do rasy żydowskiej i wyższość rasy aryjskiej. Reżyser i pisarz nie zatajali najważniejszej prawdy o obozie. Myślę, że ważniejsze od obrazu były rozmowy jakie toczono w filmie szczególnie rozmowa Niemieckiego dziecka z żydowskim i to one niosą prawdziwe przesłanie filmu.

Gość kajko i kokosz
"Amores Perros", "Miasto Boga", "Czlowiek w ogniu"... Co do "Chlopca w pasiastej pizamie" to rzeczywiscie przedstawiono tam oboz co najmniej dziwnie i niestety zniesamacza to widza. Moze i celem filmu bylo pokazanie dylematow niemieckiej rodziny i jak to wygladalo ze strony Niemcow, jednak jesli film mial byc szczery to po co ta cala szopka z dwoma chlopcami grajacymi sobie w szachy i pilke przez druty jak gdyby nigdy nic. Z takiego obozu pouciekaliby z latwoscia wszyscy wiezniowie, rezyser chcial byc ambitny, ale mu nie wyszlo. Zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze to jakas niesmaczna parodia dobrych filmow o tej samej tematyce.

Gość miernoat
Full Metal Jacket (jedyny film, który w tv w Polsce puszczają z napisami)

Gość endrju
MISISSIPPI W OGNIU, piekny film :-)

"Bez mojej zgody" wychodziła pare razy z pokoju, żeby się uspokoić a także dramat "morderstwo pierwszego stopnia" malo znany, a naprawde warto, film oparty na faktach

no i uwielbiam takie filmy jak" "skazani na shawshank" oraz "chłopięcy świat" jeśli ktoś nie widział zachęcam ale tak jak pisałam wczesniej, obejrzyjcie "morderstwo pierwszego stopnia" tytul jest mylący, to piekny dramat oparty na prawdziwych wydarzeniach, a nie tandetna sensacja

Gość aaajajajjaaj
traitor infiltracja american beauty chlopiec w pasiastej pizamie gran torino prawo zemsty

Gość jest jeszcze jeden
oparty na faktach pt: "Ide zrobic loda facetowi zanim pojdzie do pracy,bo inaczej nie dostane jesc" zajebisty film!!

Gość Kurvviatan
mnie bardzo poruszyl film pt. max payne oraz pirania 3D :classic_cool:

22:14 [zgłoś do usunięcia] cumel24onnnn W ogóle to obejrzyjcie film " Hachiko - dog story" największa perełka na jaką można trafić } Dobry łzawy film.. { największa perełka na jaką można trafić } A to już rzecz gustu. Mnie np swego czasu "wbił" w fotel film "Stalker" nakręcony w ZSRR na podstawie książki braci Strugackich. Jakoś nie wydaje mi się by dziś zrobił jakąś karierę, przyglądając się dzisiejszym Oskarom.

Troche juz przezylam , ale chyba najwieksze, wrazenie zrobil na mnie film, pod tytulem;" Bliskie spotkanie trzeciego stopnia" fakt to juz klasyka! a takze, " Obcy osmy pasazer -Nostromo" A z jeszcze starszych to."Z podniesionym czolem" ale mysle ze takie cos! nikogo dzis juz nie interesuje.....