Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strach,paniczny strach

Boje się umierać

Polecane posty

doszło nawet do tego że to nie jest zwykły strach a nasilający sie straszny lęk .. :( nie umiem z tym zyc .

Nie siedz tutaj, to nic nie da. Idz do psychologa, to naprawde żaden wstyd. Pomaga.

byłam. nic konkretnego nie powiedziała,wysłuchala i tyle..

Gość archer70
żaden chrześcijanin, rzecz jasna, nie powinien bać się śmierci, w końcu wraca się do Stwórcy, co jednak zrobić z fantem, gdy Kościół od dwóch tysięcy lat straszy mękami i karą za wszelkie grzechy i opiera wiarę na strachu właśnie? i stąd pełno paranoików, płaczków i srających w gacie na myśl o śmierci czy też labożenia po śmierci bliskich i tyle łez wylanych na marne. chyba nie chcesz żyć wiecznie? nie na tej ziemi, bo tu jest naprawdę porąbane :) idź po prozac i inne ogłupiacze, a jak nie pomoże to na mszę co niedzielę :)

Gość eee tam kazdy sie boi smierci
tyle, ze zdrowa psychicznie jednostka nie mysli o tym obsesyjnie. Nie lek jest podstawa do niepokoju ale mysli o smierci. Idz do psychiatry. Psycholog ci nie pomoze.

Gość jary wikary
nie łaź na żadne głupkowate msze,do tych zakłamanych klechów,bo to właśnie po tym całkiem joba dostaniesz

Gość kijemtegoo
archer, myślę, że tu nie chodzi o jakieś męki piekielne, tylko sam fakt umierania, ja też się czasem boję, kiedy tak sobie pomyślę, ale tylko na chwilę, więc jeśli twój lęk nie daje Ci żyć, to powinnaś pójść na psychoterapię, nie jednorazową wizytę u psychologa :-)

póki będę na Ziemi to boję sie umierania w sensie fizycznym:-o nie wiem jak to zniose, nie chce sie meczyc :( a co potem, to moze byc tylko gorzej. czytałam,polecone przez znajomą swiadectwo glorii polo i naprawde jest przerażające:(

Gość kijemtegoo
Kurde, sama się nakręcasz, ile masz lat?

gdy umarłam miałam 17 :(

Gość archer70
umrzeć a umierać to dwie różne sprawy, bo można umrzeć na wszelki sposób i w każdej niemal chwili i na pewno będzie ci obojętne co się wokół i z tobą dzieje. gorzej jest mieć świadomość, ze się umiera, np: jakaś choroba, świadome niedołęstwo, tak to jest niezbyt wesołe, ale samo przejście raczej nie jest bolesne. skoro się boisz tzn, że ktoś (sadzę, że Kościół) spieprzył twoją edukację nt śmierci i lepszego bytowania na tamtym świecie, więc głowa do góry, tam nie jest tak źle :)

Gość archer70
porada typu "idz do psychologa", hmmm... fakt, oni nie boją się śmierci i pewno dlatego w tym "zawodzie" jest najwięcej samobójców :) idź do takiego, który rokuje nadzieje, ze spotkasz go przy następnej wizycie :)

podszywie,spadaj mam 19 lat boje sie tez tego, ze sie obudze w trumnie.. dla mnie to ogólnie nie pojęte jest żeby człowiek stracil oddech i juz go nie ma...nie mysli ani nic.nawet we snie jakas swiadomosc jest... a co powiecie na to?:-o - Duzo znajomych,rodzina,umierają... Kilka razy byl przypadek ze np zmarłego sie nieść nie dało, trumna sie taka ciezka robila-w przypadku osob mlodych zazwyczaj. Ponadto kiedys byl zwyczaj trzymania trupów w domu, i wujek leży ,w drugim pokoju syn (*), nagle czul jak go cos szarpie i sie przebudzil( spał jak zaklety) ,idzie odruchowo a tam zaczęło sie palić...chwila i byloby po zwlokach,mieszkaniu . Ostatni przypadek-zmarła młoda dziewczyna,córka mamy przyjaciolki. Zmarła nagle,ale za zycia byla naprawde dobra i rodzina poprosila znajomą aby ją myła i ubierała. umierajac dusila sie, miala otwarte usta i uchylone oczy. Babka jest bardzo miła i mowi do niej " no Asiu... zamknij te oczka albo je otwórz... Slicznie wygladasz ale lepiej zebys zamknela buzke i oczka... " i takie rozne do niej, i to nie mozliwe,ale naprawde oczy zamknela.Z fizycznego punktu widzenia to nie jest mozliwe! w ogole latwiej jest ponoc zmarlego ubrac gdy sie do niego mowi itd. nie wiem czy w to wierzyc..

wierzę i wlasnie tego sie boje bo jesli jest tak jak opisane swiadectwo glorii polo to dzieki bardzo ale wole byc unicestwiona:-o moje poglady wlasnie zmienily sie dzieki przeczytaniu tego .. z reszta sami zobaczcie, ciezko nie wierzyc :(

Gość kijemtegoo
jeśli boisz się przebudzenia w trumnie, to mogą Cię skremować albo oddać ciało studentom medycyny, nie rozumiem po co o tym myślisz, zejdź z komputera, obejrzyj komedię, zajmij się czymś :-)

Gość dobrze wiedziec że nie tylko
ja się boję że ożyje w trumnie albo w chłodni i nie będę się mogła wydostac,masakra,walcze z tymi myślami ale powracają jak bumerang

Gość NIE ŚCIEMNIAJ
JA CI NIE WIERZĘ

tak czy inaczej moge sie obudzic w tym piecu... brr tyle co teraz sie dzieje,młodziez umiera i ogolnie młodzi ludzie to tez nie wiadomo co mnie moze spotkac wiem ze to juz jest obsesja i moze rzeczywiscie sama sie nakrecam ale mam takie mysli o tym co tam jest, ze kazda rzecz ktora zrobie jest poprostu grzeszna... bo tutaj to nic nie znaczy a tam nieskazitelna swietosc jest. i poprostu sie boje ze moze byc za pozno... teraz bede uzywac zycia a jak zdam sobie sprawe z tego ze umieram albo co gorsza, w ogole nie bede miala pojecia bo to beda tylko sekundy to niczego nie naprawie. z drugiej strony nie chce zyc jak odludek...

Gość NIE ŚCIEMNIAJ
TAK JAK NIE WIERZĘ W TĄ HISTORIĘ GLORII POLO, bÓG NIE STWORZYŁ NAM SALI TORTUR... PROSZĘ CIĘ

w co nie wierzysz?? nikt Cie nie zmusza... nie pisałabym takich rzeczy tylko dlatego ze mi sie nudzi.. wrecz przeciwnie- mam troche zajec ale wole chociaz chwile posiedziec na forum,moze mam nadzieje ze ktos napisze cos takiego ze zupełnie inaczej na to spojrze... bo póki co,w swiecie realnym nikt mi nie pomógł

Gość NIE ŚCIEMNIAJ
GDYBY TA HISTORIA BYŁA OD BOGA, TO BYŚ SIĘ NIE BAŁA, A ŻE POCHODZI OD DEMONA A TY SIĘ DAŁAŚ NABRAĆ TO TERAZ SRASZ W GACIE BÓG NIGDY BY NIE SKRZYWDZIŁ SWOJEGO DZIECKA, JESZCZE TEGO NIE QMASZ???

Bóg nie,ale szatan tak... jak przeczytasz pobieznie to bedziesz myslec w taki sposob.. załuje ze w ogole to przeczytałam:( robie sie coraz bardziej nawiedzona :(:o

Gość NIE ŚCIEMNIAJ
TO WŁAŚNIE PISZE ŻEBYŚ NA TO SPOJRZAŁA Z INNEJ PERSPEKTYWY... DAŁAŚ SIĘ DEMONOWI WYSTRASZYĆ NA ŚMIERĆ A DEMON TO BRZĘCZĄCA MUCHA KOŁO NOSA NIC WIĘCEJ

no tak tylko że Bóg chce jak najlepiej wg jego sposobu myslenia, przeczytaj calosc to zrozumiesz o co mi chodzi

a skad moge miec pewnosc ze trafie do nieba?moze świeta Faustyna tak ale przecietny czlowiek to napewno nie

Gość NIE ŚCIEMNIAJ
ZAPWENIAM CIĘ ŻE NIC CI SIE NIE STANIE, JESTEŚ BEZPIECZNA

Gość archer70
wszystkie piekła, sale tortur, wieczne męki stworzył li tylko i wyłącznie Kościół i duchowi innych wyznać tylko po to, aby ogłupiać wiernych; jeszcze bym się zastanowił nad naszymi politykami, bo oni też potrafią dobrze nam dosmolić :)