Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a uczciwe kobiety nie zachodzą

Akoholizm a ciąża !!!!

Polecane posty

Dowiedziałam się właśnie, że moja siostra jest w ciązy (to już 18tc), a jest alkoholiczką i to mocno zaawansowaną! Wiem też, że urodzi, ale na pewno nie przestanie pić, piła nawet dziś. Czy to biedne dziecko ma szanse urodzić się zdrowe? Znacie jakieś przypadki, że ktoś mocno pił i to nie piwo, a wódkę, a urodził zdrowe dziecko? Strasznie mi żal tej małej istotki

Gość na tescie nie bedzie 2 kreski
mam sasiadke taka alkoholiczke tez pila w ciazy wode jej dziecko niedlugo po porodzie zmarlo ,mysle ze nawet dobrze bo jak by zylo? badz gdyby bylo chore ? moze twoja siostra urodzic chore a mozne nawet i zdrowe (tak tez sie zdarza) urodzic, ale pozniejsze problemy z nauka koncentracja , komplikacje zdrowotne itp . brak mi slow do takich kobiet

choc mysle ze urodzi albo chore badz dziecko nie przezyje to ze calkiem zdrowy sie urodzi daje nikle szanse.

Alkohol (nawet w małej ilości) może powodować poważne zmiany w układzie nerwowym dziecka- jeśli nie "wyjdą" po porodzie to w dorosłym życiu.. Ona jest alkoholiczką, więc pochłania alkohol litrami pewnie :O tym samym zabijając własne dziecko.. (nikłe szanse na urodzenie zdrowego dzieciątka:( ). Najgorsze, że piła też w pierwszych tygodniach, najważniejszych dla rozwoju płodu.

o moj Boze..nie ma szans by dziecko mialo normalne zycie. zarowno fizycznie jak i psychicznie. dzieci alkoholikow wygladaja specyfgicznie, zawsze wiadomo o co kaman jak sie na takie dziecko okiem rzuci.

Niestety pije bardzo dużo i bardzo często. Do tego nie odżywia się tak jak powinna. Jest strasznie szczupła, w ogóle nie widać ciąży, a to prawie połowa. Jestem załamana. Podrukuje tej idiotce różne informacje z neta i to co tu piszecie i jutro jej zawiozę. Może poczyta i coś do niej trafi, ale niestety wątpię.

dziecko może mieć potem zespół FAS. To na skutek picia alkoholu przez matkę w ciaży. Dzieci te mają charakterystyczne objawy w wyglądzie buzi ( w obrębie oczu, nosa i górnej wargi). A w późniejszym okresie wychodzą takie rzeczy jak: nadpobudliwość, nerwowość, problemy w szkole itp. Najgorsze może być to ,jak dziecko bedzie miało problemy w nauce, matka zacznie szukać pomocy a to się okaże,że przyczyna jego problemów było nadużywanie alkoholu przez jego matkę jak była w ciąży. Jak spojrzeć własnemu dziecku w oczy kiedy pozna prawdę....

Gość LG GM330
Jakie objawy w wyglądzie buzi? Nie rozumiem, jak takie dziecko dokłądnie wygląda? Opisz.

FAS - to chyba "najlepsze" co może to dziecko spotkać :( Przy tej ilości alkoholu raczej mało prawdopodobne żeby dziecko urodziło się zdrowe, co więcej żeby w ogóle się urodziło. A Siostra w ogóle jest pod jakąś opieką lekarską? Miała usg i inne badania?

widziałam zdjęcie z usg więc pewnie tak

Gość thaisse80
Moja sasiadka jest alkoholiczka i urodzila dwojke dzieci. Z tego co wiem w ciazy nieco ograniczyla spozycie alkoholu ale nie zupelnie zaprzestala. Starszy chlopak (teraz juz nastolatek) urodzil sie chyba z jakas wada bo zupelnie nie trzyma moczu ani kalu. robi pod siebie i wogole tego nie wie. jest tez nieco opozniony w rozwoju w sensie ze wolno sie uczy i wolno przyswaja nowe wiadomosci. mlodsza dziewczynka urodzila sie zdrowa i chyba bez wiekszych wad. chodzila z mym bratem (ten sam rocznik) do jednej klasy i w podstawowce byla ponoc jedna z lepszych uczennic. niestety niedopilnowana i zapuszczona stoczyla sie i edukacji chyba nie skonczyla.

mojej sasiadce jak pisalam umarlo bo chlala wode nie pojadla tak samo jak twoja siostra , no wkoncu to maly czlowieczek w ktorym sie wyksztalcaja sie organy a zaraz dostaje wode ile w tv mowiono noworodek urodzil sie z promilami

Gość ,kmjnbv
­­­­­­­­­­­sio

Gość ,kmjnbv
­­­­­­­­­­­ sio

Gość hahahahahhahahahahhahahaa
co za ludzie szok

Moja sąsiadka oliwiła całą ciąże i dzieciak zdrowy. Koleżanka na pł roku przed zajściem zaczęła żyć zdrowo i urodziła martwe dziecko w 6 mies :(