Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucia_sta

Egipt czy Turcja - gdzie cieplej w lutym?

Polecane posty

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
ja bylam z Rainow i tez:)polecam

Lucia_sta ---> to, że nie latają z Polski do Turcji żadne czartery poza sezonem letnim ma ogromne znaczenie. PRzez Niemcy nie polecisz tak ot sobie. Bynajmniej nie za takie pieniadze jakie masz przeznaczone. 2.000 z kieszonkowym to poki co Egipt hotel 3*. W alfie byl taki hotel w Sharmie Al Diwan - czesto w dobrej cenie. Poszukaj. Patrz na alfe star, wezyr, itaka - poluj na lasty najlepiej. Omijaj szerokim łukiem nowo powstałe biuro Sun&smile.

Najlepiej Lanzarote, Fuertawentura, Grand Canaria - Wyspy Kanaryjskie gdzie średnia temp. w styczniu wynosi 25 'C A Boże narodzenie spędza się na plaży z nogami w oceanie gdzie temp. wody wynosi 20 'C

Niestety Kanary z tym budżetem odpadają. Egipt jest tańszy. Jest sporo hoteli do wyboru i na tydzien po 100 dolarów od osoby powinno wystarczyc.

Gość lucia_sta
Przeglądałam trochę ofert, ceny takie jak dla mnie najkorzystniejsze są chyba w alfastarze. Jeden hotel mi się bardzo podoba - regency plaza resort, 5 gwiazdek, no cudownie wygląda. I cena jest od 1749 zł więc musiałabym jeszcze trochę kasy uskladać żeby mieć na kieszonkowe. Ale są też takie po ok 1300 zł więc tutaj myślę, że wyrobiłabym się ze wszystkim.

Gość nonaa
Alfa jest fajna dobrze organizują te wycieczki. Myślę, że byłabyś zadowolona. Oglądałam sobie też ten hotel o którym piszesz i wydaje się być wspaniały. Na pewno byście odpoczęli i spędzili przyjemnie czas tylko we dwoje :)

Gość a gdzie najcieplej
naprawde w lutym w Egipcie moze byc 27 stopni ? nie przesadzacie?

Gość lucia_sta
27 stopni? To byłoby super! No hotel bardzo ładny, stwierdziłam, że spróbuję uzbierać trochę więcej pieniędzy, nie dużo więcej, jakieś 300 zł na kieszonkowe. Podobno pamiątki nie są aż takie drogie i może wycieczki też trafimy w okazyjnych cenach. No a w alfie niedrogo znalazłam i chciałabym z tego skorzystać, bardzo mi się ten regency podoba, taki elegancki jest.

Gość a gdzie z dziećmi 4 i 7 lat
w lipcu? W Egpicie byliśmy było bardzo fajnie. Zleży nam na all incl. i aqua parku cena do 2500zł na osobę chyba, że coś atrakcyjnego to troszkę więcej

Gość a gdzie z dziećmi 4 i 7 lat
Pariss może Ty mi coś doradzisz?

Gość lucia_sta
No to ten Regency Plaza, tam mieli budować jakiś aqua park czy coś takiego. No i jest oczywiście all inclusive. Tylko nie wiem ile by w lipcu kosztowało, ale na stronie alfy pewnie można już to jakoś sprawdzić.

Gość lucia_sta
Decyzja podjęta, wycieczka zarezerwowana! Alfa star, hotel Regency Plaza Resort! Na zdjęciach wygląda pięknie, oby tak samo jak w rzeczywistości! Już sobie znalazłam możliwość zdobycia jeszcze drobnych pieniędzy na kieszonkowe i spokojnie czekam na termin wylotu!! Doczekać się nie mogę kiedy sobie odpocznę od tej zimy brrr!

Gość daniela_ela
Mnie się z katalogu alfastaru podoba grand plaza resort w Hurghadzie. Wychodzi ok 1700 zł. Wcześniej nie przeglądałam ofert, ale w sumie jak tam czytałam, że nie jest drogo to chciałam sama z ciekawości sprawdzić. I faktycznie nie jest drogo!

Gość malunia778
Ja myślę nad Tunezją, przeglądalam last minute w alfie i nie wychodzi drogo, a miejsce wydaje się bardzo fajnie. Ciekawa tylko jestem jaka tam teraz jest pogoda i czy warto tam polecieć w styczniu? Chciałabym zabrać dzieciaki gdzieś w ciepłe miejsce na ferie zimowe. Żadne z nas nie lubi mrozu i wszyscy mamy już serdecznie dość tej zimy. Był ktoś w Tunezji i moze polecić jakiś hotel?

Mam ten wątek w ulubionych, ale nie rzygać mi się chce jak ktoś co drugi post wychwala ALfę Star. A ja nie polecam tego biura!!!!!! I nigdy z nimi nie polecę. Nie dajcie się nabrać na te peany. Wykupiłam Egipt na 3 tyg przed wylotem i lot zmienili mi do tego czasu chyba z 10 razy, do tego chyba z piec razy przewoźnika. Ostatecznie wyleciałam z trzygodzinnym opóźnieniem. Hotel niby 5* ale żadna rewelacja. W Turcji 4* są lepsze. Never ever Alfa Star.

Gość Nessi

Teraz w marcu jadę do Turcji z Coral Travel. Nie mogę się doczekać, bo kiedy u nas będzie szaro i buro ja tam odpocznę i będę mogła w przyjemnej temperaturze pozwiedzać i zrelaksować się.

Gość Mandarynka

jak dla mnie o tej porze zdecydowanie Egipt wygrywa. Poza tym W Turcji nie ma raf koralowych a w Egipcie są. jechałam tam kilka raz z biurem podróży CoralTravel. Byłam w Hurghadzie i na Sharm el sheikh, jak dla mnie to drugie miejsce jest o wiele lepsze.