Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mloda mamusia

czy nie będzie mu za zimno?

Polecane posty

Gość nowa mloda mamusia

Drogie mamy mam mały problem i nie wiem czy nie za zimno bym ubrała swego synka.Chce go ubrać tak: body na długi rękaw, rajstopki, spodenki cieńsze dresowe i bluza dresowa a na to kombinezonik na polarku, oczywiście czapeczka i rękawiczki? Jest u mnie -4 ale świeci słoneczko. Synek ma 7,5miesiąca. Proszę o rady mamusie.

zależy jaki masz ten kombinezonik. ja mam taki grubszy to pod kombinezon nakładam małej tylko rajstopki i body z długim rękawem.

Moim zdnaiem obydwa te kombinezony nie wygladaja na cieple i zimowe. Ten pierwszy to jeszcze ale ten drugi tj na jesien a nie na zime. Ja bym ubrala dziecku ten pierwszy do tego body kr rekaw body dl rekaw rajstopy i spodnie od dresu ( ze wzglesu na cienki kombinezon) + czapka i szalik + rekawiczki. U nas w Nowym Saczu 0stopni i ciagle pada snieg ale idziemy z synem na zew. Pozdrawiam:)

w tym drugim może być trochę zimno na ta pogodę. A ja mam taki jak ten pierwszy i wydaje mi się że same rajstopki i body wystarczą pod niego

Gość nowa mloda mamusia
madzianka123 też mi się wydaje że może tylko body i rajstopki bbo ten kombinezonik jest ciepły wbrew pozorom Dziękuje za pomoc

Ja bym samych bodziaków i rajstopek nie ubrała.Chociażby dlatego że te dziecko "tylko" leży!Zresztą drogie mamy wy sobie ubieracie pod kurtkę samą podkoszulkę bez bluzki ;)?

Gość małgosia www
jak to tylko body i rajstopy??? czy wy pod kurtke zimowa wkladacie tylko cienka bawelniana bluzke i nic wiecej? ja zawsze zakladalam dziecku body, takie nieco cieplejsze i do tego zawsze jakas bluze albo welurowy kaftanik, do tego grube rajstopy takie typowo na zimowa pogode, skarpetki na nozki:) dziecko w owzku tylko lezy i marznie,wy sie ruszacie wiec odczucie temp jest zupelnie inne.... co do kombinezonu autorko to ten drugi sie na taka pogode nie nadaje:O

ja ubieram 13 miesiecznemu dziecku: body z długim rękawem,rajstopy,spodnie,bluzkę lub bluzę na to kurtka ocieplona polarem i spodnie kombinezonowe również ocieplone lub jednoczęściowy kombinezon,buty,czapka i rękawiczki-ciągle ściąga i mam problem bo mu rączki marzną i jeszcze przykrywam kocykiem. Ja pcham wóżek to mi nie jest zbyt zimno,ale dziecko które tylko siedzi raczej marznie!

ale nie ma co porównywać kurtki a kombinezonu. W kombinezonie jest dziecko całe opatulone wystaje tylko buźka a w kurtce to wiadomo ,że się podwinie i ciepło ucieknie. A poza tym czy dziecku jest wygodnie jak założysz mu pod kombinezon bluzę??? Moim zdaniem nie. już lepiej w razie potrzeby(zależy od temp.) okryć dodatkowo kocykiem.

gdzie ci ciepło ucieka spod kurtki ? hehe nie rozśmieszaj mnie-po to sa spodnie kombinezonowe ! bo sięgają wysoko i przylegają do ciała-bez przesady

to przykryj mi dziecko po szyję kocykiem jak nie mam mu bluzy zakałdać to ci dam ozłocę,mojemu dziecku jest wygodnie,bo kombinezon ma na 92 a ubranka nosi na 86 i nie widzę by mu krepowało to ruchy czy było mu niewygodnie

a Ty pod kutkę nie ubierasz nic? zastanów się co piszesz i pomysl sobie że dziecko 13 miesięczne będzie sie odkrywać i wtedy będzie marznąć !

Przed chwila wyslalam syna z mezem na spacer i ubralam go tak: body z kr rekawem, body z dl rekawem, rajstopy, spodnie takie od kompletu z kurtka na szelkach ( zestaw zimowy) do tego wspomniana kurtka i szlaik i czapka. Martwie sie czy nie ubralam syna za cieplo.... BO TO w sumie dopiero poczatek zimy i 0 st Celcjusza to wlasciwie nie zima. moj sam chodzi wiec sie grzeje a Twoj autorko siedzi w wozku... Wiec jeszcze dodatkowo okrylabym go kocykiem a w trakcie spaceru sprawdzala kark czy nie spocony. U nas na poludniu caly czas pada snieg a jak jest u was???

Gość jdshf.ldsf
jagoda w dupie mamy ciebie i twoje dziecko spadaj i zamknij kłapaczke

saleminkaa8 No jak Ty nosisz spodnie od kombinezonu i ci zimno no to załóż jeszcze spodnie. A jeśli nie to czytaj dokładnie wszystkie wypowiedzi a nie tylko ostatnią.

Gość nie zmarzniee
Weźcie pod uwagę, że takie dziecko w kombinezonie dodatkowo jest przykryte ciepłym kocem, do tego wszystkiego wózki, także spacerowe mają pokrowce. Dziecku nie ma prawa być zimno, choćby było w samym bodziaku!

dlatego body ze dobrze trzyma piluche i nie podwija sie - jest wygodniejsze dla dziecka niz kafanik.

Gość jdshf.ldsf
jagoda pojebie spierdalaj

Jest taka zasada, że dziecko leżące lub siedzące w wózku ubiera się tak jak siebie + jedna warstwa dodatkowa (może to być np. kocyk).

wlasnie mysle troche w przeciwienstwie do Ciebie. Sama tez zakladasz sweter czy bluzke na gole cialo i potem od razu kurtka? a najpierw podkoszulek lub bluzka z kr rekawkiem potem bluza z dl lub sweter i dopiero kurtka lub plaszcz.

Gość jadźka jadżka
jagoda ale body to nie sweter. twoje dziecko ma teraz na pupie pampersa dwie pary majtek |(dwa razy body), rajstopy i kombinezon. Nosisz ty dwie pary majtek w zimie?

Nie wiem jak ty ale ja nie zakładam najpierw z krótki m a potem z długim rękawem bluzki. Jak byś czytała cały post ze zrozumieniem to byś załapała że co innego kurtka a co innego kombinezon. A sorry zapomniałam że jagoda369 jest najfajniejsza, najinteligentniejsza i wszystko najlepiej wiem.