Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka19999

Do kobiet, ktore biora taletki anty...

Polecane posty

Gość malenka19999

Biore tabletki antykoncepcyjne, YAZ. Dzis biore ostatnia biala tabletke... powinnam miec okres ale nie dostalam... Martwi mnie to troche, bo zawsze mialam co 25, 26 dni. A teraz nic... nawet sie na niego nie zanosi. W ulotce jest napisane, ze miesiaczka moze nie wystapic w ogole... Jednak wolalabym zeby byla, bo bardzo mnie to martwi . Czasami zdazylo mi sie nie wziac tabletki o tej samej godzinie ale chlopak nigdy nie konczyl we mnie. Jak to bylo u was po pierwszym opakowaniu tabletek ? To moje pierwsze tabletki w zyciu, jestem w tym niedoswiadczona, prosze o rade...

Gość malenka19999
kobietki odzywajcie sie....

Gość kajko i kokosz
Jesli dzisiaj bierzesz ostatnia tabletke, to malo prawdopodobne, ze dzisiaj bedziesz miala okres, bo tabletki go blokuja. Ja np. odstawiam tabletki w poniedzialek to okres mam w czwartek do poniedzialku.

Gość malenka19999
tak pierwsze.... Wlasnie troche sie martwie tym.... Objawow az tak uciazliwych nie mialam, z poczatku tylko nudnosci i bol glowy... Wolalabym zeby ta miesiaczka nadeszla, bo troche mnie to niepokoi:)

Gość popieram odp wyżej
Ja odstawiam w poniedziałek i okres jest we czwartek :) Nie zdarzyło mi się mieć początku krwawienia w dniu ostatniej tabletki. To krwawienie nazywa się z odstawienia, organizm musi poczuć, że odstawiłaś :)

Spokojnie, dostaniesz. Niestety z tabletkami bywa tak, że zaraz po odstawieniu one jeszcze działają i dopiero w 2 - 3 dni po odstawieniu powinno wystąpić krwawienie.

Gość popieram odp wyżej
a sory, w takim razie się nie wypowiadam, bo ja mam standardowe 21 bez placebo.

kajko i kokosz oraz popieram odp wyżej znacie tabletki yaz? Je się zażywa nieco inaczej. Tam, gdzie w innych robi się przerwę, tam są tabletki białe, placebo, bez hormonów.

Gość a to sie nie podoba
bralam antyki i okres raz dostawalam( a raczej krwawienie z odstawienia) po 3 dniach innym razem po 6 do 7 dni powinno wystapic jak nie zrob test zacznij nastepne opakowanie, raz mi sie zdarzylo ze w ogole nie wystapilo po cholere bierzesz antykoncepty a facet nie konczy w Tobie? trujesz siebie i taki sex, to nie bierz ich w ogole bo to sie z celem mija

Gość malenka19999
bo wlasnie ja teraz biore ostatnia nieaktywna tabletke(biala)... i w niedziele zacznie sie drugie opakowanie tych aktywnych(rozowych)....

Gość malenka19999
do a to sie nie podoba bo postanowilismy ze przez pierwsze opakowanie bedziemy uwazac... dopiero zaczynam przygode z tabletkami, wole byc ostrozna

No to zrób, jak napisano w ulotce: zrób test, w przypadku wyniku negatywnego bierz następne opakowanie. Podczas kilku pierwszych miesięcy brania tabletek organizm płata różne figle ;)

Gość malenka19999
Jezeli nie dostane do jutra to zrobie test ale mysle, ze ciaza jest bardzo malo prawdopodobna....

Gość malenka19999
normalnie zwariuje zaraz , czytam ulotke i szperam w internecie na ten temat... Juz mam mętlik w glowie, mam nadzieje, ze jutro dostane, bo ja to panikara jestem :)

Gość pindzia siam
ja brałam tabletki anty i teraz nigdy w życiu, choćby mi płacili za to 500 zł na miesiąc to sie nie zgodzę:O rozregulowało mi cykl, pojawił sie cellulit, którego nigdy nie miałam,włosy wypadały, zero popędu od odsunięciu anty długo długo musiałam wracać do dawnej kondycji i kosztowało mnie wiele wysiłku

Gość malenka19999
a jakie bralas tabletki ?? jak sie nazywaly ?

Gość stukk
okres pojawi się w przeciągu tygodnia od wzięcia ostatniej tabletki. Policz 7 dni i zacznij nowe opakowanie niezależnie czy masz okres czy tylko plamienie , czy w ogóle. Początki moga być bardzo różne, u każdego inaczej aż sie wyreguluje i organizm przyzwyczai sie do sztucznych hormonów.

Gość malenka19999
Dziękuje za rady :)

Gość stukk
Biorąc tabletki już nie musisz wspominac - sugerować się jakie kiedyś miałaś cykle (czy 25 czy 30 dniowe, cykle własne zawsze są bardzo różne i nigdy tak regularne co do dnia), bo tabletkowy cykl to zawsze regularny - 28 dni (21 brania tabletek i 7 dni przerwy). Tu jest konkretna dawka hormonów i nie ma bata wszystko oczywiste. A krwawienie jest bardzo różne, w zależności od tabletek ( i zawartości w nich hormonów), czasami bardziej obfite, czasami znikome, śladowe. Jak organizm przyzwyczai sie do tabletek (jesli będą dobrze tolerowane, dobrze dobrane, bez skutków ubocznych) to okres może pojawiać sie wręcz co do godziny ( w moim przypadku 4-tego dnia od końca tabletek ok. 12.00 w południe).

Gość malenka19999
Czy dobrane hmm.. Lekarz zapytal sie czy chce przytyc, powiedzialam, ze nie... Pytal o kilka rzeczy, zrobil USG i te wszystkie badania i przepisal mi te tabletki, powiedzial, ze zabezpieczenie juz dziala od 1 tabletki. Dzis o 18 bede brala ostatnia czwarta nieaktywna tabletke w niedziele zaczynam brac juz znow aktywne... Mam nadzieje, ze okres sie pojawi, mysle, ze ciaza jest bardzo malo prawdopodobna, jednak jakis tam strach jest...

Gość malenka19999
ehhhhhhhhh:(

Gość malenka19999
piszcie cos jeszcze dziewczyny na ten temat...