Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalapl

jak namowic mame na impreze

Polecane posty

na obrzeżach miasta otworzyli taki młodzieżowy klub, beda ludzie w moim wieku (15) ale starsi niz 19 nie bedzie. tata by po mnie przyjechał, i bedzie tam duzo moich znajomych. mama boi sie ze tam beda prochy, ćpańsko itp. jak ja przekonać ze wchodze w wiek w którym sie zaczyna imprezowac

Ciężko doradzać nie znając osoby :( Zrobiłas cos co by moglo podwazyć jej zaufanie do Ciebie?

Gość żona wkurzona baardzo
Powiedz po prostu, że chciałabyś iść i że może Ci zaufać i nie zrobisz niczego głupiego. Tym bardziej jeśli tata ma Cię odebrać :)

raczej nic poważnego nie zrobiłam co mogło by zaważyć na jej poziome zaufania do mnie. tata sie zgodził , mama powiedziała bardzo stanowcze nie.

bedzie duzo znajomych, ale jedyną jaką zna to moja przyjaciółka andzelika, nasze mamy sie znają, potem i tak by ze mna wracała autem.. o matko co ja mam za przewrażliwioną mame!

Gość kubekwkubek
skąd wiesz ze starszych niż 19letnich nie będzie? zamknięta impreza jakaś z ograniczeniem do 19lat?:P nie dziw się mamie moja była tak samo przewrażliwiona i może rzeczywiście poczekaj jeszcze z takimi imprezami... to dla Twojego dobra :P

bo to klub młodzieżowy, założyciel kierował się tym że w okolicy niepełnoletni nie mają się gdzie bawić więc wpadają w złe towarzystwo.

Gość kubekwkubek
Podejrzewam, że mama się jednak jeszcze nie da namówić... Próbuj tak może co tydzień a w końcu jakoooś kiedyyyś może Cię puści. ;p chyba, że pójdziesz bez pozwolenia.

Mama napewno chce dobrze poprostu sie martwi. Może się nasłuchała TV bo tam ciagle mówia o jakihs gwaltak w dyskotekach itp. Zawiesiła się i możesz nie wywalczyc tego wyjścia. Pewnie oczyma wyobraźni widzi jak Cie jakis starszy o 2-3 lata napastuje :O

wchodze w wiek w którym sie zaczyna imprezować powinna to zrozumieć i miec do mnie wieksze zaufanie a tymczasem okazuje sie ze dalej traktuje mnie jak małą dziewczynkę .

Gość fdrferr
To zależy od matki.. ja chodziłam na dyskoteki od 14roku życia ale zawsze wracałam wtedy kiedy było ustalone.. grunt to wracać o wyznaczonych godzinach i nie na czterech

Tobie ufa ale obcym nie ufa i tu jest problem. Ona nie boi sie, że Ty coś odwalisz tylko że ktoś Ci wyrządzi krzywde - a na to wpływu nie masz. Bedziesz miała kiedys dziecko a nie daj Boże ładną córkę to zmienisz poglądy :) 🌻

Nie wiem a może żeby ja oswoić zacznij imprezowanie od domówek u koleżanek z osiedla czy szkoly? To by było dobre na początek moim zdaniem

no wrócę o ustalonej godzinie bo tata by mnie przywiózł . ;] jak jej przemówić że sie nie naćpam albo że ktoś mi czegos do picia nie dorzuci ? z tym to już ciężej jest..

Gość fdrferr
ciężka sprawa... może dla spokoju niech idzie na tą imprezę też jakiś twój kuzyn któremu mama ufa, koleżanka - najlepiej starsi i tacy o których twoja mama ma dobre zdanie.

no własne koleżanka, której moja mama ufa idzie, masze mamy znają sie juz długo. z kuzynostwa raczej nikt, bo najblizsi mieszkaja w innym miescie i sa raczej dorośli.

Gość powiedz, że cie może
sprawdzić jak wrócisz, bedzie widzieć ze jesteś zupełnie trzezwa.

Gość fdrferr
dobrze też żeby twój tata z nią też porozmawiał jeszcze ;) moja mama też często była na NIE ale tata zawsze mnie stawał po mojej stronie. a o jakiej godzinie chcesz wrócić?

Gość fdrferr
*mnie tu nie potrzebne ale chyba rozumiesz sens zdania :D

nie wiem o jakiej godzinie chciałabym wrócić. do której by mi pozwoliła to bym sie zgodziła, ale tam bede około 20.

Gość fdrferr
to może na początek o jakieś 23-24 ? może nie dużo ale mama musi się oswoić .. i goń tatę niech z nią gada ;)

tez o tych godzinach myślałam ;] tata przychodzi o 17 z pracy to z nim pogadam. jest jeszcze jeden problem.. zaczyna mnie gardło boleć, kaszle kicham, od wczoraj ,a moja mama jest przewrażliwiona na moje zdrowie.. wiec nie wiem czy dzisiaj cokolwiek wyjdzie z tego mojego wyjscia ..

Gość fdrferr
to faktycznie moze to tez byc powodem , za +40dni koniec postu ... moze w swieta jaka dodatek do prezentu idz? ;)