Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda i bez chłopaka ciagle

Co ze mną nie tak że uciekam przed związkiem z jakimkolwiek facetem? Mam 18 lat

Polecane posty

Nigdy nie mialam chłopaka. Było kilka miłości takich młodzieńczych ale nic poza tym. Teraz jak jakiś facet mnie podrywa to ja staje się taka obojętna i z automatu pokazuje brak zainteresowania. Ostatnio poznałam fajnego chłopaka. Wziął ode mnie nr i spoko pisalismy ze sobą dopóki nie okazał mi zainteresowania i zaproponował spotkanie oczywiscie odmówiłam i kontakt sie zerwał. Jakoś tak boję się więzi z męzczyznami... nie wiem czemu. Wole pocałować się z facetem którego już nigdy nie spotkam niż z takim który mam byc dłużej. Czemu tak mam? Jak to przełamać?

widzę ze żadnych psychologów nie ma na kafe teraz :D

Podnoszę bo może ktoś ma tak jak ja :D

matko 18 lat całe życie przed Tobą. Martwić można się mając 30 latek. W twoim wieku lepiej się ucz a nie o miłości myśl.

Gość tym znudzonym tak bardzo
no słuchaj kapsełko;) jeszcze ci do końca cycki nie wyrosły a ty mówisz o uciekaniu przed związkami:O chyba chemicznymi:D

Ale skoro już mam problemy ze związkami to później bedzie chyba tylko gorzej prawda? Moje koleżanki nie maja problemu z facetami a ja zawsze przed związkiem czy bliższym poznaniem uciekam....

może problem np z twoim wyglądem lub coś innego odpycha ludzi. Chodzisz na imprezy?

No wiadomo... Mi nie chodzi o to że nie mam chłopaka a bym chciała. Chodzi o to że ja zawsze uciekam przed jakimkolwiek bliższym poznaniem chłopaka. Jak wiem że on mnie podrywa to ja automatycznie taka obojetność robie w jego kierunku...

No chodze na imprezy itp i poznaje facetów. Poczytaj to co napisałam wyżej.

Gość tym znudzonym tak bardzo
nie zrozumiałeś mnie autorka ma posłuchać tego co napisałeś;) o tych cyckach to do autorki było:)

No własnie nie wiem czemu... To jakoś tak automatycznie działa. Jakby boję się mieć bliższe relacje z jakimś chłopakiem. Sama nie wiem czemu.

Wstydze sie gadać o takim czymś z chociażby psychologiem. Pytam was bo może ktoś też ma taki problem i bedzie potrafił mi pomóc.

może masz obawy że facet zrani Cię lub jakieś przeżycia z dzieciństwa wpłyneły na to.

mniejszy wstyd chyba iść do psychologa i dośtać pomoc niż tu pisać my tu nie jesteśmy ekspertami od tego i raczej nikła szansa żeby tu Ci pomogli.

Gość aleee
czy ty masz tak ze jak sie spotykasz z facetem to jestes w jego oczach obojetna ale tobie w sumie zalezy tylko ty nie umiesz tego okazac?

Nie nie nie!!! Nie rozumiecie mnie! Facet się zainteresuje. Pisze do mnie, chce się spotkać, podrywa mnie ewidentnie a ja w takiej sytuacji zrywam kontakt albo gadam z nim z obojętnością typu no, aha, fajnie. Rozumiecie mnie? Mogę się przyjaźnić z chłopakiem ale gdy już widzę że on chciałby czegoś wiecej niż przyjaźń to zrywam kontakt. Boję się większej zażyłości nie wiem czemu?

Gość aleee
acha czyli boisz sie zwiazac z kims na dluzej?

No coś w tym stylu. Boję się zażyłości większej niż tylko koleżeństwo.

Gość aleee
masz przykre doswiadczenia? noisz sie zranienia czy poprostu ogolnie?

Gość mam to samoooo
mam tak samo, tylko z ta roznica, ze mam 22 lata. mam straszny problem z tym. wlansie zakonczylam kolejna znajomosc tego typu i teraz owiedzialam sobie, z enigdy wiecej, nie chc ejuz prowadzic do takich sytuacji, nie chce miec faceta, bo i tak go chyba nigdy miec nie bede. nie potrafie racjonalnie wytlumaczyc co jest powodem mego zachowania. chcialabym bym w zwiazku, byc kochana, kochac, ale z drugiej strony nie potrafie. jestem jakas dziskuska. a jakis blizszy kontakt mialam z facetami, z ktorymi wiedzialam, ze nic wiecej z ich strony nie bedzie, po prostu.a z drugiej strony nie interesuja mnie przelotne znajomosci:O nie wiem skad to, nie rozumiem samej siebie.

Gość mam to samoooo
o

No właśnie. nie sądzę żebym tylko ja tak miała. Miałaś może jakieś traumatyczne przeżycia w dzieciństwie?

Gość mam to samoooo
heh, nie, nie mialam traumatycznych przezyc. ciezko mi nawet stwierdzic, co tak naprawde moglo na to wplynac(na te moja postawe do relacji z facetami) czasami sobie mysle, ze moze to moja pierwsza milosc. w wieku 15 lat silnie sie zakochalam, no trawlo to chyba ze trzy lata w sumie, spotykalismy sie, on ode mie 3 lata starszy, nie bylismy para, bo po blizszym poznaniu mnie swtierdzil, ze to nie to. ja pozniej sie z niego leczylam te 3 lata, ale czy to az tak moglo wplynac?nie wiem. wiem, ze mam problem. staram sie to zlewac, ale kiedys bede w takim wieku, ze chcialabym i rodziny. teraz sa znajomi, zabawy, ale to nie bedzie wieczne.

No to mamy powód :D :D :D Ja też się zakochałam jak miałam z 12 lat w starszym o 2 lata chłopaku. I z 3 lata sie z tego leczyłam. Nawet o tym nie pamietałam ale teraz jak mi przypomniałaś to już widze powód... Tylko psycholog może w takiej sytuacji pomóc?

Gość mam to samoooo
jak masz mozliwosc, to lec do psychologa, bo nie wiem, czy mozna samemu sobe z tym poradzic. na pewno trzeba poszerzac swoja strefe komfortu i po prostu spotykac sie z facetami, i robic male kroczki. ja sie juz troche zmienilam, ale widzisz, mam 22 lata, zero chlopakow na stanie, wiec w porownaniu ze"zdrowa" dziewczyna, to jestem niezle do tylu:) jak na raziekonczylam wiekszosc relacji, uciekalam, mialam wrecz ataki paniki i dopoki nie urwalam znajomosci, to czulam niemal fizczny bol:O teraz juz tego nie mam, wiec jest lepiej. walcz.