Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresóóówaaaa

stres przez słabe ruchy dziecka

Polecane posty

Gość stresóóówaaaa

dziewczyny czy tylko ja tak mam... bo jak czytam i słysze to kazda odczuwa ruchy dziecka intensywnie... Ja od samego poczatku zaczelam czuc je dopiero po raz pierwszy jakos po 23 tyg. do tego czasu od wizyty do wizyty straszny stres. Teraz jestem w 35 tc. i mała rusza sie słabo tzn ma takie dni ze kopnie mnie w ciagu dnia z 5 razy i koniec i to sa takie delikatne kopniecia ledwie widoczne uwypuklenia na brzuchu. Bywa ze dwa dni jest leniwa, nie pomaga jedzenie slodkiego itp. Ostatnio krazyl tu temat z filmem jak maluch sie wieci.... ja czegos takiego nie doznalam ani razu. Dodam ze ciaza rozwija sie prawidlowo. Nie wiem czy to juz taki temperament dziecka czy co??!!

jeśli dziecko rozwija się prawidłowo nie ma się czym martwić. moja koleżanka tez oczuwała słabe ruchy a teraz ma zdrową spokojną coreczkę 5 letnią:)

Gość izka.87
kurcze to mało sie rusza bo muj potrafi zrobic 10 kopnięc na 3 minuty jestem w 38 ale jak lekarz nic nie mówił to sie niemartw warzne zeby troszke chociarz sie ruszała może spokojniutka jest i tyle albo spioszek:)

ja mam prawie tak jak na tym filmiku i nie jest to przyjemnie, boli cholernie :/ czasami też mam takie dni, że śpi większość dnia. Lekarka mi tłumaczyła, że zazwyczaj już w brzuchu objawia się temperament dziecka i po narodzinach to się sprawdza. Często też dziewczynki są spokojniejsze- oczywiście to nie reguła czyli powinnaś się cieszyć, bo bardzo prawdopodobne jest, że będziesz miała spokojne dziecko :)

a Twoj lekarz co na to? To zależy od charakteru dziecka Minia85 ma rację.

Gość kijevna
moja mała też jest leniuchem - wczoraj i przedwczoraj ją próbowałam ruszyć słodyczami i zimną wodą (czasem pomagało), ale ledwo się przeciągnęła... pierwsze dziecko już było spokojne, ale ta bije rekordy, a ciąża też prawidłowa - jestem w 31 tyg. i wierzę, że wszystko będzie dobrze:) taki temperament po prostu, że nie lubi ani kopać, ani rozpychać się łokciami;)

Gość kijevna
aaa ten mój pierwszy "spokojny" chłopak wcale nie jest taki już po urodzeniu:)

Gość skoro zawsze slabo sie ruszalo
to znaczy, ze charakter. JA mam 3, wiec cos na ten temat moge powiedziec. Piewrsze dziecko istny szatanek, tak juz bylo w brzuchu, drugie, dziewczynka, mniej sie ruszala, jest duzo spokojniejszym dzieckiem. Trzecie kopalo intensywnie, ale sie nie wiercilo. Teraz jest spokojne, ale lubi wierzgac nogami jak lezy na plecach :-D

Gość stresóóówaaaa
to mnie troszke pocieszyłyście dziewczyny.... a moj lekarz twierdzi, ze wszystko z córka jest w porzadku, zdrowo sie rozwija. Byc moze rzeczywiscie bedzie spokojna

Gość samantha77
Nie stresuj się. Ja też bardzo rzadko i słabo czułam ruchy dziecka - chociaż nie przychodziło mi do głowy się tym martwić. Teraz już wiem co było przyczyną słabo odczuwalnych ruchów płodu - położenie łożyska na ścianie przedniej. Nic się nie martw, moja córa zdrowa jak byk - 10 pkt w skali Apgar, ma już 6 lat :)

Nie martw sie,sama mowisz ze ciaza rozwija sie prawidlowo,gdyby bylo cos nie tak lekarz by to uchwycil,ja tez w ostatniej ciazy slabo ruchy czulam od samego poczatku i moj synek urodzil sie zdrowiutki i bardzo grzeczniutki :) W nocy budzil sie tylko raz na jedzenie a od 3 miesiaca zycia w ogole sie nie budzil,czasami sprawdzalam czy on oddycha bo dwoje poprzednich dzieci daly mi popalic.Wiec moze Twoja coreczka tez bedzie taka grzeczniutka.A jesli chodzi jeszcze o te ruchy to mialam identycznie jak Ty wlasnie czasami maly w ogole sie nie ruszal,ale za to czkalo mu sie bardzo czesto :) Pozdrawiam

Gość stresóóówaaaa
taka jedna mila i fajna ;)- własnie chyba tez wyczuwam czasami czkawke -tzn odczuwam czasami takie delikatne pulsowanie w jednym miescu przej jakas chwile(przypomina to bicie serca)