Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najglupsze studia

Psychologia jest głupia :( czemu studia są beznadziejne :(

Polecane posty

Gość najglupsze studia

myślałam że bedzei ciekawie a tu dupa . jakieś ffilozofie pierdoły nie mogę nic zrozumieć...

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxóp
idź do psychologa on ci wytłumaczy

pierwszy rok ? i pewnie logika , statystyka itd? nie martw sie , zawsze tak jest :P

Gość jegopanii
talk już jest na studiach. nic nie poradzisz

Gość najglupsze studia
do psychologa :classic_cool: kiedy ja własnie psychologise studuije :( 😭

A na którym roku jesteś? Może to tylko pierwsze wrażenie. A jak jesteś pewna, że to Cię nie interesuje, to zrezygnuj. Nie wiąż się z czymś, czego nie lubisz nie tylko na najbliższe kilka lat, ale i na całe życie. Pomyśl, co Cię pasjonuje i postaraj się iść tą drogą, a na pewno będziesz zadowolona.

Gość jegopanii
a ja Ci radze, skończ studia, jak bedziesz pracowac w zawodzie bedzie ciekawiej

Gość najglupsze studia
nie mogę zrezygnowąc, juuz rzuciłam kiedys studia nie moge znowu. marzyłam o psychologii ale nie wiedziałam że to takie cięzkie :( germanistyka to był pikuś przy tym :( przeciez ja nie chce byc zadnym badaczem chce byc terapeutą pomafac ludziom po co musze czytać o wundtach i watsonach na **** mi to :(

Gość a mi sie podoba
ale filozofia jest zawsze na kazdym z kierunkow tylko na pierwszym roku wiec zostalo do konca 6mcy:classic_cool:

To znajdź kogoś, kto uwielbia to, co Tobie akurat przysparza trudności. Jak masz jakiś wzór, kogoś inspirującego, jeżeli widzisz, że kogoś to pasjonuje, to sama spojrzysz na sprawę inaczej. Trzymaj się blisko takich ludzi, a dotrwasz do końca studiów;)

Gość była studentkapppppp
Ja poszłam na studia pedagogiczne bo były najtańsze, a chciałam iść na historię albo politologię. Na pedagogice miałam też kilka przedmiotów z psychologii i i były to najciekawsze przedmioty na moich studiach pedagogicznych. Marzę o studiach historycznych ale może jakbym zaczęła to studiować to pewnie wykładowcy by mi obrzydzili moja pasję.

Gość najglupsze studia
jak miałam psychologie na germie to też mi sie podobała...

Gość agnaaaaaaaa
ja jestem na pedagogice i żałuję, że nie moglam pozwoloć sobie na psychologię;/ nie stać mnie było i studiuje ten płytki kierunek- psychologia bardzo mnie ciekawi poza tym, żeby zostac psychologiem to tzreba znac jakieś podstawy a logika uczy logicznego myslenia. co bardzo przydaje się w zawodzie psychologa!

najglupsze studia nie mogę zrezygnowąc, juuz rzuciłam kiedys studia nie moge znowu. marzyłam o psychologii ale nie wiedziałam że to takie cięzkie germanistyka to był pikuś przy tym wybacz, ale psychologia to nie jest ciezki kierunek :O!!!

Gość była studentkapppppp
No widzisz, wnerwiają cię te przedmioty z psychologii, a mnie4 wnerwiały przedmioty z pedagogiki. Musiałam się uczyć tych głupot o dzieciach, a tego nikt się nie musi uczyć bo kazdy wie jak uczyć dzieci. Historia to jest ciekawy kierunek. Mozna się uczyć ciągle coś nowego, jakies szczegóły. Pedagogika to nudny kierunek. Powinno się uczyć jakiegoś jednego przedmiotu a pedagogikę wziąść jako kurs i to by starczyło.

Gość dcdevfre
studia psychologiczne są mega trudne, ale pocieszę cię, że tylko przez 3 lata. 4 i 5 rok są bardzo fajne, ściśle związane z psychologią. Przez te 3 lata musisz jakoś przebrnąć przez te psychometrie, psychofizjologie, logiki, statystyki i ogolnie rzecz ujmując przedmioty, które są tak trudne do nauczenia, że najpierw by się ich nauczyć trzeba przyswoić całą nomenklaturę psychologiczną. Inaczej nawet nie bedziesz wiedziała o czym mówią książki, które czytasz.

dcdevfre studia psychologiczne są mega trudne hmm, no to ciekawe czym jest medycyna ? prawo? bułką z masłem ? albo biotechnologia lub inzyniera bimedyczna :O? bez przesady, psychologia na pierwszym roku, rzeczywiscie jest dosc nudna, bo przewazaja przedmioty ogólne, ale to sie zmienia poźniej zresztą - na kzdych studiach tak jest

Gość najglupsze studia
heheh no te zes mnie zdołowała :) ja zawsze myslalam że psychologia to pikus :( jak sie nauczyc tej nomenklatury?? strasznie ne lubie tego slownictwa i faktycznie nic nie kuma,m ;/

Gość dcdevfre
trollica - a czy ja się wyrażałam na temat kierunków, o których napisałaś? Też być może są trudne, bo ogólnie za takie uchodzą. A psychologia w mniemaniu coniektórych może być łatwa, bo na innych kierunkach mają psychologię, owszem, ale jej namiastkę skondensowaną i podaną w najbardziej apetyczny sposób, bo nie muszą się uczyć jej od podstaw, tylko uczą ich tego co najciekawsze. A ty taką mądra jesteś i drwisz z tego, co napisałam na temat stopnia trudności psychologii wskazujac na medycynę, prawo, etc..A skonczyłaś może studia na wszytskich tych wymienionych przez siebie kierunkach, że taka pewna jesteś że one takie trudne w stosunku do psychologii czy może sugerujesz się powszechną opinią na temat stopnia ich trudności?Podejrzewam, ze to drugie, więc sobie daruj.

Gość dcdevfre
jak sie nauczyć słownictwa - słownik do ręki i od razu będzie jaśniej. Nie zrozumiesz sensu teksu jak nie będziesz rozumiała znaczenia słów, które będą określały jakąś sprawę.

skonczyłam psychologie i prawo wiec mam porównanie, mam tez bardzo bliskich znajomych, którzy studiowali kierunki wymienione przezem mnie i inne równie trudne i absorbujace , więc niestety wiem o czym mówię dlatego nie kompromituj sie wpisami o mega trudnej psychologii i niemożliwym do przyswojenia specjalistycznym słownictwie , które jest mozliwe " do ogarnięcia" dopiero w okloicach pisania pracy mgr :O:O

Gość najglupsze studia
własnie - psychologia a raczej Podstawy psychologii na wielu innych kierunkach studiów , wydająsie być ciekawe i łatwe , ale prawdziwa psychologia to nic fajnego... mało jest ciekawostek, pełno faktow, a ksiązka np. strelau napisana jest takim jezykiem że czytam 4 razy i wciąz nie wiem co przeczytąłam...moze jakas tępa jestem :(

Gość bella dobrze radzi
a mnie pasjonuje psychologia:) psychika ludzka:) bardzoo

Gość najglupsze studia
przecież napisałam , że rzuciłam poprzednie studia! nie skonczylam tamtych...

Gość bella dobrze radzi
psychologia jest super:P