Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia_Katarzyna

Dlaczego nie mogę miec dziecka? Problemy z płodnością.

Polecane posty

Witam, Stworzyłam ten watek dla kobiet, które przeżywają lub przeżywały to co ja, tak abyś mogłby się wspierac. Muszę się przed kimś otworzyć, gdyż brakuje mi już sił i łez. Od 20 miesięcy staramy się z mężem o dziecko . Mąż ma obniżoną jakość nasienia, ja mam całkowicie niedrożny lewy jajowód. W warszawskich klinikach usłyszałam następujące diagnozy: InviMed - tylko in vitro, Invicta - 3 inseminacje, później pozostaje in vitro. Od 2 miesięcy przygotowywaliśmy się z mężem do inseminacji która miała się odbyć 2 tyg temu, niestety lekarz błędnie ocenił rozwój komórki jajowej i owulacja przepadła. Na kolejną będzie trzeba czekać kolejne 2 miesiące (z powodu niedrożności). Jesteśmy młodym małżeństwem, jednak z powodu braku dziecka zaczyna się kryzys. Ja ciągle płaczę, mąż stara się jak tylko może aby od tego uciec.. a rodzina ciągle pyta o jedno - kiedy dziecko. W minionym tygodniu postanowiłam wziac caly zaległy urlop z minionego i tego roku, oraz 10 dni za rok 2011, tak abym mogła pojechac do Norwegii i zarobic dodatkowe pieniadze na zabieg in vitro. Dzieki Bogu pracodawca poszedł mi na rękę. W chwili obecnej to jedyny sposob aby uzbierac potrzebna kwote. Obawiam się tylko, że wyjazd może jeszcze bardziej ochłodzic moje relacje z mezem. Pochodzę z małej miejscowosci, z katolickiej rodziny, gdzie nikt nie zaakceptowałby decyzji o in vitro. Nie mam z kim o tym porozmawiac, a forum moze okazac sie jedynym wyjsciem. Pęka mi serce : (

znam to uczucie bo sama siedzialam i ryczalam przez prawie 3 lata, mielismy podchodzic do ivf w maju, powiedz, przez jakie badania przeszlas? czy maz stosowal jakas kuracje?? typu wit. akupunktora? czy probowalas okladow borowinowych?? skor mowisz ze masz jeden jajowod niedrozny przeciez nic nie stoi na przeszkodzie w naturalnym poczeciu? no chyba ze nasienie Twojego partnera jest na prawde bardzo kiepskie moj maz mial 91% plemnikow nienadajacych sie na zaplodnienie.. w tych 9% czesc byla o bardzo slabym ruchu, po 3 miesiacach 11% bylo juz ok, reszta miala zmiany morfologiczne, (teratospermia) przed ivf zdecydowalam sie na laparoskopie, laparo odbyla sie 27 stycznia , a w ciaze zaszlam w polowie marca, skoro jeden jajowod jest sprawny na prawde nic nie stoi na przeszkodzie, jezeli wiesz ze masz wykluczona endometrioze, pco, to ja zdecydowalabym sie na IUI, czesc moze zawsze pokryc NFZ, u nas koszt 2 IUI ( robione w tym samym cyklu) w klinice Bocian wynosil kolo 1000, ale to tylko dlatego ze bralam zastrzyki na owulacje ktore kosztowaly kolo 400 zl,

Gość uwazam ze matka natura wie
co robi... moja bratowa tez nie mogła zajsc, wkońcu miała inseminację:o a teraz dzieciak ma przesrane, bo mamusia chciała sobie dzieciaka, ale zeby sie nim dobrze zajmować to...:o

uwazam ze matka natura wie >> weź się puknij w łeb i nie upokarzaj tych dziewczyn swoimi bezpodstawnymi oskarżeniami, skoro ich nie znasz! Kasia_Katarzyna, laporushi27 >> powodzenia, trzymam kciuki, żeby się Wam udało.

Kasiu, Nie wiem czy tu jeszcze zagladasz, bo jak widac nie bylo cie od zalozenia tego topiku, ale bede tu zagladac w razie czego. Jestem obecnie w dokladnie takiej samej sytuacji jak ty. W ubiegly czwartek, podczas hsg, okazalo sie ze moj lewy jajowod jest calkowicie niedrozny i bardzo to przezylam, bo staramy sie juz 2.5 roku. Istnieje u mnie dodatkowo jeszcze podejzenie PCO i jesli sie to potwierdzi to juz calkiem bede miala wesolo :( Mam nadzieje, ze tu kiedys zajzysz. Bede sprawdzac. Mozesz tez wpasc na moj topik: "Dziewczyny zmeczone bezskutecznymi staraniami o dziecko!" moze brzmi bardzo pesymistycznie, ale wszystkie tam jestesmy pelne nadziei i sil do walki mimo wszelkich przeciwnosci :) Zapraszam!

Gość Julitka39
Polecam zacząć starania razem ze Staraniowym :) Świetne źródło informacji dla osób, które chcą zostać rodzicami - www.staraniowy.pl

Gość gość
Ja uwazam ze zawsze warto jeszcze jest się wzmocnić pod kątem dobrych suplementów. I jesli drodzy Panowie o takie chodzi to zdecydowanie jestem za Manforte. To jest suplement który daje nam wszystko to czego oczekujemy- podnosi libido, dodaje energii.

Gość małaCzarnaZ
Dziewczyny, trzymam za was kciuki! Razem z mężem przechodziliśmy przez podobne problemy, ale lekarz doradził nam kupienie dla małżonka suplementu diety, dużo ćwiczeń i przede wszystkim zaczęliśmy więcej czasu spędzać razem. Wybraliśmy Promen, mąż zaczął poświęcać mi więcej uwagi i za sześć miesięcy spodziewamy się rozwiązania :)

Gość gość
My stosowaliśmy Manforte. Ma dobry skład:cynk ,selen, l-argininę. Bardzo nam pomógł.

Gość gość
:)a po co komu kolejny polski bachor czy wiesniakow malo 555 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość yolka87
Korzystał ktoś z invimedu ? bo ja miałam duże problemy piszecie tu o wspomagaczach a ja już nie wiem co robić. Słyszałam o nich same pochwalne opinie.