Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś poradzi*********

jakie najlepsze kredki?

Polecane posty

i po co im wiecej kredek? zeby pomieszaly z tamtymi?:) dla dziecka nie ma roznicy czy lepsza kredka czy nie slabo widac kolor? to trzeba wziac ciemniejszy kolor i po klopocie:o

Gość sofu
jak to zykle bywa nikt nie odpowiedział tej babce jakie kredki są najlepsze bo i skąd ma wiedzieć? Osobiście rodzinnie przetestowaliśmy dobre kilka różnych kredek ołówkowych i z tego co miała moja córka najlepsze były i są: 1) Pentel Arts 2) Lyra 3) BIC 4) Herlitz i pare innych w tym taniochy zupełne, które są w drugiej lidze tego zestawienia. Z tym, że pozycja 3 i 4 do dyskusji bo różnice niewielkie. W każdym razie mojej córce zdecydowanie najbardziej odpowiadają kredki ołówkowe Pentel Arts: bardzo dobrze kryją i się nie łamią Minusem jest stosunkowo wysoka cena i z racji tego że są cienkie schodzą szybciej niż grube.

Gość kolorowe kredki w pudełeczku
ja powiem tak, teraz kredki z kiosku za 5 zł czy z biedronki są do dupy łamią się nie rysują itd też miałam reklamówkę kredek ale wtedy były inne czasy i rzeczy były lepsze i jedne kredki służyły wielu dzieciom, teraz porządne kredki kosztują co najmniej 30 zł te z kiosku za 5 zł to szkoda było produkować

Przypadkiem poszukiwałam w google i trafiłam na ten wątek. Ja pierdzielę jaka tępota z głupotą. Kobieta szuka informacji i została zjechana. Masakra. Powiem od siebie, że moje dzieci też testowały różne kredki, a miały również kilka kredek po mnie, takich 30-letnich. Te po mnie najlepsze, bo i barwę mają i dobry kontur, zwykłe kredki, o nazwie pastele. A teraz kredki: - łamią się w środku - łamią się przy struganiu - mają kiepski kolor - beznadziejny kontur Więc w ogromie tego badziewia nie dziwię się, że szuka się czegoś lepszego, co ktoś już przetestował i może coś na ten temat napisać. Podejrzewam że większość poprzednich wypowiedzi, to głos małolatów, które guzik wiedzą o życiu.

Gość gość
Kupić dobre kredki nie jest łatwo, bo te "zwykłe" łamią się i nie da się ich zastrugać. Kupiłam piórnik z wyposażeniem dla córki do I klasy, kredki ładne, ale do niczego :-(, nie dało się ich zastrugać, po tygodniu wymieniłam na Lyrę trójkątną, bo mają piękne kolory, nie łamią się. Mam też Crayolę i jestem zadowolona. Herlitza nie testowałam, ale ich ołówek jest świetny, dla młodszych dziec****olecam trójkątne - świetnie trenują rękę. Ja kupuję w skepie internetowym, mają dobre ceny i szybką wysyłkę: http://buy4kids.pl/pl/kredki-lyra-24-kolory.html Pozdrawiam wszystkich

Gość Julla34
Ja widziałam nawet taki zestaw ze srebrną i złotą tylko. Moja córka natychmiast go zażądała. :D

Gość gość
tez uwazam , ze kredki BAMBINO za 20 , 30 zl sa całkiem przyzwoite

Gość gość
herlitz Albo lyra

Gość gość
U mnie zazwyczaj są kredki Bambino i tej marki sie trzymam też z farbami, blokami i innymi papierniczymi rzeczami, bo są dobre jakościowo.

Gość andkaa
Zawsze możesz postawić na zestaw kolorowych pisaków Stabilo ze wszystkimi kolorami, świetne są. Z jakością kredek jest tak, że te trochę niższej jakości mogą być lepsze dla dzieci, bo świetnie się nimi uzyskuje żywe kolory bez mocnego dociskania kredki, są takie specjalne właśnie dla dzieci :)

Gość Minull
U mnie też bambino są wszechobecne. Mało kto wie, że dużo produktów tej firmy jest na rynku pod marką Bambino. Ale kredki te grubsze to dla mnie mistrzostwo.

Gość gość
Polecam kredki trójkątne stabilo lub progresso bardzo dobre jakosciowo-

Gość Luizjanna
Ja też swój głos bym jednak oddała na Bambino. Grubaski to klasyka i znajdują się na listach wyprawkowych we wszystkich chyba przedszkolach. :)

Gość gość
Farber Castell

Gość alakoalaaa
Bambino, zarówno świecowe jak i ołówkowe u nas sprawdzają się najlepiej, nie kupuję innych ani do domu, ani do przedszkola, a teraz już szkoły. Jakiś czas temu wprowadzili nowe kolory, złoty i srebrny, niby mała rzecz, a dzieciaki szaleją ;)

Gość gość
:)z facetami tak zawsze a juz w ogole trudno to zrozumiec 111 www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg

Gość Legowinka
No proste, że Bambino. Jedne z najlepszych kredek na świecie. Pamiętam je z pat mojego dzieciństwa, a teraz jak sama mam dzieci to kredki, które wytrzymują niemalże wszystko. Niekotrzy kupują jakieś zmienne kredki, ale dla mnie to strata pieniędzy. Co Bambino to Bambino.

Gość sylkawawa
"i po co im wiecej kredek? zeby pomieszaly z tamtymi?usmiech.gif dla dziecka nie ma roznicy czy lepsza kredka czy nie slabo widac kolor? to trzeba wziac ciemniejszy kolor i po klopocie" chyba nie masz dzieci ;) dobrymi kredkami nie trzeba mocno naciskać, żeby kolor był widać, dziecko nie ma tyle siły, żeby rysować twardymi kredkami i szybko traci zapał. To czy kolor jaśniejszy czy ciemniejszy nie ma tutaj znaczenia, bo jak kredki kiepskie to nawet najciemniejszy kolor kiepsko wyjdzie. Ja też jestem fanką kredek bambino, sama takie w dzieciństwie miałam i teraz tylko takie kupuję moim dzieciom :)

Nie ma lepszych kredek niż bambino. Ja jak kupowałam to od razu grubaski ołówkowe, dzieci fajnie sobie radziły z ich trzymaniem. Kolory też fajne, nasycone ale powiem Wam że teraz mamy fazę na plastelinę.. lepienie z plasteliny jest dla nich mega frajdą :)

Gość Mirq
Ale ta plastelina też bambino? Jest w ogóle taka?

Gość Nhandu
U mnie jeśli chodzi o kretki to kupuje tylko Bambino te drewniane z postaciami z bajek. Mój synek je uwielbia. Ale też chętnie sięgam po inne ich produkty, bo są bardzo dobrej jakości.

Gość Mirq
Dzięki za podpowiedź! Poszukam i kupię na wypróbowanie! :)

Gość sylkawawa
plastelinę mają też z postaciami z bajek na opakowaniu, młody zawsze sobie taką wybiera, teraz mamy z samolotami ;)

Ja ostatnio jak kupowałam kredki skusiłam się na samoprzylepne kolorowe karteczki. Fajna zabawa, musiałam ciut pomagać dzieciom, bo nie dawali rady odkleić pazurkami ale samo przyklejanie to była mega frajda :) potem kredkami bambino dorysowali tło, wszystko co białe na kartce i powstał nizeły plakat :)

Gość Miauka
Tak czytając upewniam się tylko, że jednak Bambino są najlepsze i najczęściej wybierane. Mój synek uwielbia ich kredki te grubsze z postaciami z bajek.

Gość Mirq
A kupowałyście bloki i papiery kolorowe z tej firmy? Warto wziąć do wyprawki?

Gość Muskalka
Oo jaki fajny ten sklep. Duży mają wybór. Może uda mi się uzupełnić braki z wyprawde. A wy już macie wszystko ogotowe dla dzieciaków do szkoły?