Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiiii

Mokry kaszel od ponad tygodnia

Polecane posty

Gość Fiiii

Od ponad tygodnia męczy mnie mokry kaszel, musze cały czas okdaszliwać wydzielinę, która zbiera się na dole gardła. Lekarz przepisał mi antybiotyk, dziś ostatni dzień antybiotyku, a kaszel jak był, tak jest. Antybiotyk pomógł o tyle, że mogę mówić, i kaszel nie jest tak przeraźliwy, jak w zeszłym tygodniu, kiedy nie moglam wypowiedzieć zdania bez ataku kaszlu. Teraz nie wiem, znowu zasuwać do lekarza, pzreleczyc się coldrexem po antybiotyku, robiłam juz inhalacje vickiem, ale pomagają na kilka godzin, a rano znowu to samo...

a pijesz syrop wyksztusny 2 razy dziennie do 17 kaszel to trudna sprawa ja juz 2 tyg suchy mam prześwietlenie czyste

Gość Fiiii
Piję syrop, ale jakoś poprawy nie widać długotrwałej. Kiedyś lekarz mi powiedział, że kaszel może sie utrzymywać do kilku tygodni po chorobie, ale twtedy miałam suchy, a nie taki mokry, więc nie wiem, czy to to samo :/

no kaszel moze trwac miesiac miałam tak w zeszłym roku 2 tyg suchy potem mokry mialam dosc samo przeszło

Gość gość
Na mokry kaszel bardzo skuteczny jest fosidal. To syrop, który nie tylko działa na objawy, ale też leczy, bo jest przeciwzapalny. Stosuję go u całej rodziny i sprawdza się super.

Gość gość
Ja zauważyłam, że jak dzieciakom przy przeziębieniu daję na kaszel fosidal, to znacznie szybciej mi wracają do zdrowia. Poza tym kiedyś dzięki temu syropowi syn uniknął zapalenia oskrzeli i antybiotyku.