Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michhighan

NIe chce oddać reszty pieniędzy,pomóżcie jak to rozwiązać

Polecane posty

Gość michhighan

Sprawa wygląda tak że sprzedałem przez neta wieżę z kolumnami pewnemu kolesiowi.Gość wydawał się całkiem w porządku no ale do rzeczy.Po zakupie bardzo mu zależało żeby mieć sprzęt już w domu a że mieszkamy w sąsiadujących miastach to dogadaliśmy się że dowiozę mu sprzęt osobiście.Tak też zrobiłem i gość zapłacił mi kasę ale nie całą bo jak stwierdził nie miał i da mi resztę za parę dni.Minęło parę dni i się nie odezwał w końcu po paru telefonach których nie odbierał sam zadzwonił i powiedział że ma dla mnie tą resztę kasy ale nie da rady przyjechać.No to ja sobie znowu do niego pojechałem i On mi dał kasę z tym że nie całą bo brakowało mu 50zł, zaczął się tłumaczyć że ma ciężko w domu, że opłaty i tak dalej i że do przyszłego tygodnia odda mi te 50zł.Jako że jestem człowiekiem który ufa i tak dalej to zrozumiałem jego problemy i zgodziłem się.Dzisiaj mija już drugi tydzień a gość nie daje znać, piszę do niego na gg i mimo że on zmienia opisy co chwilkę to nie odpisuje, nie odbiera telefonów i nie odpisuje na smsy.Zupełnie jak by się zapadł pod ziemię i totalna olewka.Nie wiem jak mam odzyskać tą kasę bo przecież nie mamy żadnej umowy spisanej i zgłoszenie tego na Policję będzie chyba nie najlepszym rozwiązaniem ? w dodatku to tylko 50zł no ale dla mnie to dużo tym bardziej że żyję aktualnie z handlowania sprzętem.Nie wiem co zrobić w tej sytuacji czy ktoś pomoże ?

Gość Marcin84w
nauczysz się na przyszłość e to klient przychodzi po sprzęt a pieniądze trzyma w zębach

Niestety, w takiej sytuacji jesteś już zdany na jego dobrą wolę. Ja też to znam,ale ciągle takie błędy popełniam,gdybym dziś odebrał to,co ludzie są mi winni... Niestety,w handlu trzeba zapomnieć o sentymentach, może się czegoś nauczyłeś,co daj Boże amen.

Gość kikter
dobru zwyczaj ,nie pożyczaj .Bez umowy nie ma mowy

Gość Indra
Wez kilku kolegów, pojedzcie do goscia i zabierz mu sprzet i powiedz, ze nie oddasz dopoki nie dostaniesz tych 5 dych.

Gość vyukbyhu
nie wroze ci kariery handlowca, skoro jestes tak naiwny i dajesz komus towar przed wplata calej kwoty...

Gość jujulo
daj mu paskudna opinię