Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Jane

narkoza ogólna

Polecane posty

Gość Lady Jane

Witajcie! Za 2 tygodnie czeka mnie operacja nosa, ktora prawdopodobnie będzie trwała ok. 2 godziny. Dostanę narkozę ogólną, czego się straszliwie boję... Podobno przed narkozą dostaje się 'głupiego jasia', jak się wtedy czułyście? A jak podczas dostawania narkozy? Okropnie się tego boję, dzisiaj rano z nerwów aż się popłakałam. :( Zapewne czeka mnie też intubacja. Czy wyjmują ją, kiedy pacjent się budzi, czy wcześniej? Czy przez tą intubację mogę mieć mdłości/wymioty? I jak jest po wybudzeniu się z narkozy? Czy mogę się bardzo źle czuć? Słyszałam, że po tak krótkiej operacji (1-2 godziny) nie ma się jakiś super wykańczających mdłości/wymiotów/zawrotów głowy. Czy to prawda? Wiem, że niektóre pytania mogą się Wam wydać smieszne, ale przeżyję to pierwszy raz w życiu, więc bardzo proszę Was o zrozumienie :(

Gość jjc
rurkę intubacyjną wyciąga się, jak pacjenta wybudzają. Po premedykacji ("głupim jasiu") ludzie różnie reagują. Raz mieliśmy pacjenta którego trzeba było przywiązać pasami do stołu operacyjnego zanim go znieczulili, bo chciał uciekać :D Z tymi wymiotami też jest różnie. Kiedyś robiliśmy chłopakowi korekcję nosa po rozszczepieniu podniebienia, to wymiotował strasznie jak go wybudzili.