Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldonka777

Czekać czy kupować?

Polecane posty

Gość aldonka777

Moj dziadek ma 91 lat, swoje mieszkanie przepisał na mnie żebym po jego śmierci mogła tam mieszkać, jednakże dziadek tak "umiera" już od trzech lat i ciągle gada że już dłużej nie "pociągnie" a jednak!! Ja mam już 31 lat i dość mieszkania z rodzicami. Nie wiem co robić od niedawna stać mnie żeby wziąć kredyt mieszkaniowy więc myślę żeby to zrobić, ale jak dziadek umrze to będę miała 2 mieszkania i 30 lat spłaty kredytu... Nie wiem czy czekać czy brać kredyt? Co byście zrobili? Zaznaczam że jestem już tak zrozpaczona i mam tak dość mieszkania z rodziną że coś strasznego!!!!!!!! :(

Gość gilranka
a nie lepiej wynająć mieszkanie ?

Gość wg mnie kup
możesz kupić swoje na kredyt a potem jak już to dziadka mieszkanie będzie twoje to zobaczysz - możesz je komuś wynajmować i mieć na ratę swojego kredytu lub sprzedać to po dziadku i spłacić całkiem swój kredyt.

Gość Ewaldi
Cezar, skoro tak wszystko wiesz to powiedz, czy jutro i w tym tygodniu akcje TAURON pójdą do góry na GPW ?

*chciałbyś :p🖐️ Ewaldi-. po wszelkie porady na temat rynku kapitałowego proszę się zgłaszać do znanego forumowego ANALityka - Levviatana :classic_cool:

Bierz kredyt, najlepiej w CHF, póki franek wysoko stoi! jeszcze zarobisz na tym ciężką kasę, jeśli w odpowiednim momencie przewalutujesz na złotki 🖐️

Gość nie powinnas mowic
zarobic na kredycie? niby jak?

Normalnie. Bierzesz kredyt we frankach po wysokim kursie, za czas jakiś... rok-dwa-ileś kiedy kurs spadnie robisz przewalutowanie na złotki po niskim kursie = zarabiasz, tzn. znacząco zmniejszasz zadłużenie ;)

Gość gjrjsrjrjr
czekać na śmierć kogoś bliskiego żeby zgarnąć jego mieszkanie...żal..i jeszcze ma pretensje, że tak długo żyje..jesteś beznadziejna