Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melle456

brud w domu

Polecane posty

Gość melle456

Mam taki przykry problem... jestem studentka i mieszkam daleko od domu i bywam tam raczej rzadko. Niestety wstydze sie swojego rodzinnego domu:( jest tam poprostu brudno:( gdy wracam do domu to staram sie wszystko posprzatac ale na to trzeba troche czasu i nie zawsze zdąze sie wyrobic. czasem mój chłopak chce przyjechac a ja wymyslam ze nie moze bo cos tam.... wstyd mi jak ktos ma przyjśc, naprawde nie wiem co zrobic:(:( Rodzicom to nie przeszkadza bo jak cos powiem na ten temat to słysze cos w stylu 'no przeciez jest dobrze' albo 'oj i tak zaraz sie pobrudzi' Juz nie wiem co mam robic z tym wszystkim:((

rozumiem ciebie doskonale i podejrzewam ze nie da sie juz z tym nic zrobic. ile razy bedziesz sprzatala to balagan i tak powroci a zwlaszcza ze podczas jednego pobytu w domu nie da rady wszystkiego zrobic, jezeli nie dba sie na bierzaco to wszystko jest pozniej takie zapuszczone i trudo pozniej to doprowadzic do porzadku. moze zacznij wlaczac celowo takie programy o sprzataniu co leca na tvn style moze wtedy zachaca mame do porzadkow albo ustal z nia ze jak nastepnym razem przyjedziesz zrobicie generalne porzadki calego domu, moze jak zobaczy jak milo i przyjemnie jest siedziec w porzadku najdzie ja ochota na regularne porzadki.

nie wygrasz...jestes jedna rodziciow dwoch. przewaga jest ich. ze mna walczyla mama, ja balaganiara ona pedantka. robilam co moglam ale niestety nigy nie bylo wystarczajaco czysto dla niej, poprzeczka zawsze byla wysoka. doszlam do wniosku po latach ze jak ktos jest pedantem lub balaganiarzem to takim pozostanie i nie ma co probowac kogos zmieniac na sile bo to nie wyjdzie. w koncu i moj mlodszy brat jak podrosl zrobil sie pedantyczny chyba bardziej nawet niz mama i koniec. musialam sie poddac i wyprowadzic z domu-wlasnie z tego powodu.

Gość melle456
Przykre to jest troche... mi nie chodzi o to żeby wszystko lśniło ale ja lubie jak jest czysto(oczywiscie bez przesady) A tak to mi sie nie chce tam nawet wracac, wszedzie kurz, dywan jakich w paprochach, łazienka brudna:(

Możemy Ci pomóc i wysprzątać cały dom raz na zawsze wraz z ekipą tv- nowego programu tv:) Jeżeli byłabyś zainteresowana proszę o kontakt na maila: joanna.wilk85@gmail.com