Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka27___

Praca a drugie dziecko

Polecane posty

Gość Migotka27___

Nie wiem czy w obecnej sytuacji dałabym radę być podwójną mamą? Pracuję na pełen etat w dużej firmie i mam obowiązki z jednym dzieckiem chodzącym do przedszkola, dom na głowie, bo mąż pracuje do późnych godzin, jednak chciałabym aby moja córeczka miała rodzeństwo. Denerwuję się jednak, bo mamy kredyt na 30 lat, dobrą pracę, którą mogłabym stracić przez ciążę i bardzo mało czasu dla dziecka (córka jest w przedszkolu już o 7 rano, ja ją odbieram od babci ok. 17.30). Na razie mam 27 lat, ale wydaje mi się, że im jestem starsza tym trudniej znaleźć pracę i pogodzić ją z życiem rodzinnym. Drugie dziecko poszłoby pewnie w wieku 5 miesięcy do żłobka, bo inaczej tego nie widzę. A skąd jeszcze brać siły na pracę, dom i dwójkę dzieci w wieku np. 5 i 1 rok? Czy dziecko naprawdę musi mieć rodzeństwo?

Gość rozumiesz
musi to tylko w wydaniu głupich matek,

Gość kremowy miód
Właśnie min. dlatego nie decyduję się na drugie dziecko.Trudno by mi było pogodzic drugie dziecko i pracę. Teraz bardzo pomaga mi mama ale jest już ona w podeszłym wieku i nie mogłabym obciążyc ją drugim dzieckiem. Na szczęście nie mam parcia na drugie dziecko więc ta sytuacja mi nie przeszkadza.

Oczywiście ze nie musi. Mój nie będzie miał, bo co z tego że miałby brata/siostre jeśli do tego mieliby sfrustrowaną matke? A tak to ma szczesliwa matkę, spełnoną zawodowo i rodzinnie. Jedno mi wystarczy, i tak trudno czasem wszystko udaje sie pogodzić. Chyba, że kogos rajcuje siedzenie w domu z dziećmi cały dzień, to niech sobie robi nawet 10.

Gość święte słowa
albo życie i kariera albo worek rozpłodowy siedzacy w domu i sfrustrowany. Ja nie chce dzieci bo za bardzo lubie swoje zycie i prace

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
a moim zdaniem dziecko powinno mieć rodzensto, lepiej się rozwija i jest bardziej społeczne....autorko pamiętaj że z każdym rokiem bedzie ci trudniej zdecydowac się na 2 dziecko....moim zdniaem teraz jest najlepszy czas, im mniejsza różznica miedzy dziecmi tym lepiej, możesz młosze do łobka oddać po to są żłobki lub nianię wynająć, może która babcia pomoże....