Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makaronn

Problem z telefonem - pomocy :(

Polecane posty

Gość makaronn

Lg gd330. Dziś upadł mi na śnieg i przestały chodzić przyciski dotykowe :( Telefon mam juz okolo pól roku, działał bez zarzutu. Ile moze kosztowac naprawa? Może znacie jakies sposoby by przywrocic mu pełną sprawnosc?

Gość makaronn
pomóżciee !

Przede wszystkim wyjąć baterię i rozebrać telefon. Następnie wszystkie elektroniczne elementy wysuszyć suszarką, a jeśli to nic nie da, to z dużej odległości podgrzać płytkę palnikiem, który można kupić w sklepie elektronicznym. Taki sposób bardzo często pomaga na zalane telefony.

Gość cioteczka_dobra_rada_22
Niestety nigdy nie mialam takich problemow z telefonem. jednak uwazam ze samemu nic z tym nie zrobisz trzeba isc do serwisu i tam w mig poradza sobie z tym problemem. Mysle ze naprawa klawiszy bedzie kosztowala do 100 zl. Bo moi znajomi jak oddawali telefony gdyz przyciski im nie dzialaly to placili jakos w granicach 70 zl. A twoj telefon jest na gwarancji??? bo wtedy bys mogl zglosic sie do salonu w ktorym kupiles telefon i oni naprawili by go i na ten czas bys otrzymal telefon zastepczy. Ale i tak mysle ze bedziesz placil. Nie ma co czekac bo samemu nic nie zrobisz tylko fachowiec moze sobie z tym poradzic.

Gość Dziwadło ze mnie :D
wysusz telefon- może coś pomoże Mi kiedyś wpadł do kibla, po wysuszeniu działał bez zarzutu

Ups, trochę się pośpieszyłem :P Ten sposób powyżej dotyczy telefonów, których nie da się uruchomić po zalaniu. Jak Twój fon działa tylko przyciski szwankują, to znaczy, że suszarka wystarczy, bo prawdopodobnie gdzieś tam dostała się woda.

Gość makaronn
telefon dobrze dziala, tylko te dwa przyciski. kurde, tyle na niego zbierałem. !

Gość Dziwadło ze mnie :D
przeczyść jeszcze raz, co ci szkodzi... a nie masz gwarancji na niego???

Gość makaronn
dzieki Boogieman, biegne go suszyć.