Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peknieta gumka

mozliwosc ciazy

Polecane posty

Gość peknieta gumka

czoraj rano pekla nam prezerwatywa, ostatnia miesiaczke dostalam 8 listopada. cykle mam 28-30 dni. jaka jest mozliwosc zajscia w ciaze, czy isc do lekarza po tabletki po, jesli prawdopodobienstwo zajscia jest duze?

W zależności od tego kiedy pękła gumka. Jak nie zauważyliście w trakcie tylko dopiero po, to jest duże prawdopodobieństwo ciąży. Jeśli nie mierzysz temperatury to nie wiesz czy miałaś dni niepłodne (teoretycznie takie powiny być). Tabletka "po" do 72 h, ale robi straszne spustoszenie w organiźmie, także przemyśleć to dogłębnie, nie być lekkomyślnym. Jeśli nie to - test 14 dni po stosunku lub 7 dni (ten najczulszy test).

Gość peknieta gumka
jakie spuszenie w organizmie? ale lepsze to niz niechciana ciaza.... co robic?

Gość kasia86665
dawno temu brałam tabletke po z 2 razy. nie można brać jej więcej niż raz w cyklu. nic Ci nie będzie. tylko jak ją weźmiesz to najlepiej idź się połóż albo idź spac, bo możesz miec lekkie zawroty głowy. po paru dniach od wziecia dostaniesz okres

Gość peknieta gumka
a ile tych tabletek bralas po stosunku i ile godzin po? ja jestem teraz za granica i nie wiem czy uda mi sie dostac ktora lepsza tabletka?

Gość kasia86665
to było dawno i brałam portinor duo (teraz jest już wycofany ze sprzedaży i zastąpiony nowymi tabletkami escapelle). Masz 72 godziny, ale im później weźmiesz tym mniejsza jest szansa, że podziała. No ja zmieściłam się w 24h.

Gość peknieta gumka
to ze gumka pekla zauwazylismy dopiero po.

Gość peknieta gumka
a ile tabletek bralas?

Gość kasia86665
ta escapelle to jest jedna tableka do wziecia do 72h.

Gość peknieta gumka
czytalam ze jesli ta escapele ni epomoze i zajdzie sie w ciaze mimo tego to dziecko moze urodzic sie chore.

Gość kasia86665
to głupoty jakieś czytałaś. ona ma za zadanie po pierwsze zageszczenie sluzu zeby plemniki nie mogly dotrzec do komorki i zapobiec zaplodnieniu oraz zapobiera zagniezdzeniu komorki w jamie macicy. jak ma zaszkodzisz przyszlemu dziecku skoro de facto jeszcze komorka nie zostala zaplodniona? ten proces trwa wlasnie te 72h a ta tabletka go zatrzymuje. proste.

Gość peknieta gumka
jedna wystarzy jak myslisz? jestem teraz we francji, wiec moze tu dostane bez recepty, na to licze...

Gość kasia86665
bierze sie tylko jedna.

Gość peknieta gumka
a jak sie czulas po wzieciu? okes bedzie za pare dni? normalnie powinnam dostac miedzy 6 a 8 grudnia.

Gość kasia86665
okres dostaniesz po paru dniach - ja mialam chyba po 5 dniach wtedy jest wszystko jasne ze podzialalo. nie wiem czy dostaniesz ta tabletke bez recepty.. sprobuj w aptece a jak nie to moze na pogotowiu? moze ci ja wypisac kazdy lekarz! nawet pediatra, internista itp czulam się normalnie, moze tylko troche oslabiona - ale moze to byla tylko moja psychika :)

Gość peknieta gumka
mam stresa ide do apteki jak nie to do lekarza prywatnie... dam znac jak poslzo. buziaki

Gość kasia86665
ok powodzenia:)

Gość peknieta gumka
dostalam bez recepty!!!! wzielam juz! i tano bo 6 e dalam.

Gość szok! głupia babo!
kasia86665 napisała: dawno temu brałam tabletke po z 2 razy. nie można brać jej więcej niż raz w cyklu. nic Ci nie będzie. mam nadzieje że to był tylko głupi żarcik. taka tabletka to końska dawka hormonów która może do menopauzy zakłócić cykle, może wywołać dziesiątki skutków ubocznych a ty to proponujesz łykać co cykl? Branie czegoś takiego raz na pare lat jest dużym ryzykiem!

Gość kasia86665
gdyby to było takie zło wcielone to by wycofali to z aptek. nie mowie ze nalezy brac to co miesiac tylko ze w ulotce jest napisane, że nie można tego brać częściej niż raz w cyklku:/ ciesze się że dostałaś.proponuje rozpocząć stosowanie skuteczniejszej metody antykoncepcyjnej niz prezerwatywy.

Gość peknieta gumka
wiem, ze to nie jest dobre, ale lepsze to niz niechciana ciaza. mam nadzieje ze podziala. a okres powinien byc tak jak w planowanym terminie jesli sie nie pojawi trzeba isc do lekarza. Na razie nie czuje skutkow ubocznych, a ty poza zmeczeniem pozniej jeszcze cos czulas?

Gość kasia86665
nie. jeśli nie jestes w grupie ludzi z przeciwskazaniami to nic nie powinno się dziać. czesto po tej tabletce okres przychodzi wczesniej.

Gość peknieta gumka
a jakie sa przeciwskazania? wczesniej bralam divascan mam nadzieje ze lek zadziala....

Gość peknieta gumka
znalazlam w necie "Często występuje opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni (od terminu spodziewanej miesiączki)"

Gość kasia86665
jak zdazylo mi się wziąć ta tabletke to miałam po 5 dniach, moja przyjaciolka co tez kiedys musiala wziac tez miala wczesniej. sama zobaczysz, to chyba nie ma az takiego znaczenia. no przeciwskazania cukrzyca, zaburzenia rytmu serca, nadcisnienie itp

Gość peknieta gumka
dam znac jak to bedzie ze mna, co to za stres...

Gość peknieta gumka
dzis piaty dzien i krwawie... czy pozniej okres pojawi sie w terminie?

Peknieta gumka ja brałam tą tabletkę, po ok. tygodnia od wzięcia krwawiłam a później dostałam normalnie okres, no dwa dni wcześniej. Ale to nie jest reguła, może się baaardzo spóźnić ;) A swoją drogą mój gin. mówił mi, że jeśli tą tabletkę bierze się PRZED owulacją to występuje to krwawienie, a jeśli PO to nie. Ty mówisz, że masz teraz krwawienie, ale może to okres tylko trochę wcześniej ?