Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezmózg komputerowy

Do osób znających się na komputerach..

Polecane posty

Gość bezmózg komputerowy

Witam, jestem totalnym bezmózgiem komputerowym, a mam taki problem, otóż ostatnio kupiłam sobie laptopa i chciałabym mieć internet zarówno na komputerze stacjonarnym jak i w laptopie. Słyszałam coś o routerze, ale chciałabym, żeby ktoś krok po kroku wytłumaczył mi co mam kupić i co mam zrobić, żebym miała internet również w laptopie. Internet na komputerze stacjonarnym mam w Netii. Proszę o jakieś rady :)

Gość dobry _znajomy1000
a nie dostalas routera z netii ?

Gość dobry _znajomy1000
a jak teraz laczysz sie z internetem ?

Gość a jednakdealna miłość istnieje
a co to reuter?

idz do sklepu i spytaj - ja tak zrobilam i facet pokazal mi routery, podobno wlasnie wazne jest skad masz tel stacjonarny. jesli chodzi o podlaczanie tego to popros kogos kto sie zna, moze masz wieksze zdolnosci w tym kierunku ale ja sobie sama nie poradzilam. probowalam zrobic wszystko wg ulotki, ale byla napisana jezykiem niezrozumialym dla przecietnej kobiety nieinteresujacej sie komputerami

Gość bezmózg komputerowy
internet w kompie stacjonarnym mam już kilka lat

Gość bezmózg komputerowy
plastusiowa - myślałam, że ktoś mi tutaj pomoże, ale chyba będę musiała zrobić tak jakpiszesz

moge ci tylko powiedziec ze routery kosztuja ok 100 zl, ja tez mam netie i polecili mi routera tp link. kolega musial podlaczac bo ja z instrukcji nie zrozumialam zbyt wiele i nic z tego nie wyszlo, trzeba to dobrze podlaczyc i jeszcze cos tam skonfigurowac w komputerze, zeby np nikt obcy nie lapal twojego internetu

po pierwsze jeśli chodzi o rutery to polecam Pentagram Cerberus (obecnie mam model P 6351) po drugie na necie znajdziesz informacje jak skonfigurować taki ruter pod Netię a potem przy pomocy wi-fi możesz dzielić łącze na góra 255 kompów ;) a "po kablu" w sieci lan na co najwyżej 4 co w zupełności wystarczy

Gość bezmózg komputerowy
dzięki Levviatan za radę :)

leviatan -> moze, nie znam sie, ale nie znam innych routerow:) przyznaje, ze instalacja trwala dlugo, a slyszalam wczesniej, ze jak ktos zna sie na tym, to 5 min i po sprawie. najwiekszym problemem bylo podlaczenie tego, teraz nie mam problemow, po prostu caly czas jest wlaczony