Gość Jedermann Napisano Listopad 29, 2010 Witam wszystkich, To mój pierwszy post na tym forum, ale wielokrotnie spotykałem się z ciekawymi wypowiedziami na tematy okołozdrowotne, dlatego postanowiłem napisać i zapytać o radę. Tytułem wstępu - mam 28 lat i przymierzam się do stałego aparatu na zęby. Wady nie mam okropnej - głównie wystające górne "kły", ale postanowiłem się za to zabrać. Zamierzam niebawem wybrać się do ortodonty i zapewne od niego/jej dostałbym odpowiedź na większość pytań, ale mam nadzieję uzyskać je od Was - jeśli ktoś z Was ma takie doświadczenia. 1. Jakie są minusy stosowania aparatu "metalowego"? Poza estetycznymi? Przyznam szczerze, że nie bardzo przejmuję się tym jak to będzie wyglądać gdy będę aparat nosił, a jeśli różnica ma być rzędu 1-2 tys. na łuk, to chyba nie ma się co zastanawiać nad kosmetycznymi/ładniejszymi? Chyba, że...? 2. Jestem ciekaw każdej rady jaką macie dla przyszłego użytkownika ("nosiciela") aparatu - może jednak przekonacie mnie do kosmetycznych? Czym warto się zainteresować? 3. Może jest ktoś z Warszawy, kto poleci konkretny gabinet? 4. Jakich cen można się spodziewać? Pozdrawaiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach