Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_sówka5

niewydolność ciałka żółtego

Polecane posty

Gość mała_sówka5

Czy ktoś może ma doświadczenie z tym schorzeniam? Wiecie jak długo się je leczy? Przy którym cyklu suplementacji progesteronu udzało się Wam zajśść w ciąże? Ja się z tym najprawdopodobniej borykam... ;/ Zgodnie z monitoringiem mam owulację, ale progesteron niski (ok. 6,5), faza lutealna za krótka (10 dni) i od pół roku staramy się bez efektu...

leczenie nie jest skomplikowane i dość szybko przynosi efekty. Ja po poronieniu miałam ten problem- 2cykle całkiem bezowulacyjne, progesteron w szczycie czyli 8dni po potwierdzonej owulacji tylko 7-10. Udało się w 7cyklu(2bezowulacyjne, 2 z niskim prog,3 z luteiną), progesteron miałam wtedy około 40 :) i dziś jestem w 37tc. Powodzenia

Gość mała_sówka5
Bardzo dziękuję! To mnie nastraja optymistycznie :) W piątek ide do lekarza, mamy podjąć konkretne działania. Bardzo chętnie posłucham dalszych doświadczeń.

Gość marrtus_op
Ja własnie jestem 1 czykl na duphastronie. Po owulacji zaczełam brać. mam teraz 23 dc i jeszcze kilka tabletek przede mna. Mam nadzieje że teraz sie uda. Też się staraliśmy kilka miesiecy bezowocnie ;( NIe wiem tylko, bo nie dopytałam p. gin czy już w tym cyklu bedzie już poprawa czy to wpłynie na nastepny dopiero...

Gość mała_sówka5
marrtus_op, tez mnie właśnie zastanawia czy luteina lub duph... działają już od 1 cyklu w którym je przyjmujesz, czy wpływają na zmiany w następnym? Może ktoś wie? Czy jest szansa ze juz w pierwszym cyklu przyjmowania moge zajsc w ciąze???????

Gość solozesoba
Ja słyszałam, że można już od 2 cyklu z tabletkami zaciążyć. Wiec w 1. raczej mało prawdopodobne, ale życze powodzenia.