Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama w marcu

co kupic w polskiej aptece?

Polecane posty

Mieszkam z mezem w Anglii, a na Swieta jedziemy oczywiscie do Polski. Synek ma sie urodzic na poczatku marca - wiec to ostatni dzwonek na jakies konieczne zakupy. Co absolutnie trzeba dostac w Polsce, czego tu w UK nie dostane - albo dostane ale cenowo baaardzo sie rozni, albo dostane ale tak nie pomaga jak to polskie?

Gość nutelka19788
wydaje mi sie że warto zaopatrzyć sie w linomag, polecam szczególnie ten w kremie w różowym opakowanku REWELACJA!!!

A na co to jest? Zapisze sobie. Mam ponoc wziac sobie spirytus rozcienczony na przemywanie pepka? Bo ponoc jakies mazidla co tu daja to nie bardzo sa?

Gość maska zorro
Ja tam niczego sobie z Polski nie sciagalam,pepuszek przemywalam sama woda przegotowana tak jak polozne radzily i tez slicznie odpadl nie papral sie ani nic.Eh te polskie przyzwyczajenia...

Nie znam sie, dlatego spytalam. Wole dmuchac na zimne,tym bardziej ze w grudniu to ostatnia szansa w razie gdyby cos naprawde trzeba bylo. A i nie bede latac po pierdoly do GP. Uslyszalam o tym spirytusie wlasnie. Ale tez ze ponoc w anglii nie ma sudocremu a tu sie polki od tego uginaja. Ok, zapisuje linomag, alantan i sol fizjologiczna oraz czopki. Dziekuje :) Jak macie jeszcze jakies pomysly albo cos wam sie przypomni to bardzo prosze :)

Do pępuszka tribactic lub octenisept a najlepiej jedno i drugie i pryskać na zmianę. Octenisept jest też doby na rane po nacięciu krpcza lub po cc

Popieram, Octanisept!! jest w spray-u wiec fajnie sie go aplikuje na pępuszek, wszędzie dotrze!! Tylko kup sobie takie większe opakowanie bo to i dla ciebie do przemywania np.blizny po cc (o ile będziesz tak rodzić a jak nie to można i krocze bo to wcale nie szczypie:)) a ja od siebie to polecam Purelan na brodawki, jest dość drogi bo ok 30 zł za naprawdę małą tubkę ale mega wydajny i naprawdę fantastyczny!! Robi go firma medela. No i możesz np espumisan od 1 miesiąca na wzdęcia, kolki może a nie musi się przydać (u nas tylko to działało na kolki, nawet osławiony sab simplex nie dał rady) Hmmm, tyle pamiętam, jeżeli coś mi wpadnie to dopisze:)