Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskafiska

Włosy mi wypadają :/

Polecane posty

Gość miskafiska

Zauważyłam że ostatnio wypadją mi wlosy bardziej niż zawsze. Nie wiem może to wina pory roku i stresu którego ostatnio mam sporo, ale co z tym zrobic ?? jakieś preparaty może byście mi poleciły jak znacie??

Gość miskafiska
muj facet uwielbia busz w "tych" miejscach a ja już prawie łysa jestem

Gość Karolciaaaak
mi tez wypadaja, jak mojemu psu sierc na zime;/ :D biore takie tabletki SILICA od wrzesnia i NIC!!! sa do dupy! Wiem, ze one potrzebuja czasu, zeby zadzialac, ale te kompletnie nie dzialaja. Przetlyszczaja skore glowy. Jem dodatkowo cynk forte. I tez nic. Kiedys jadlam Vitapil- skuteczniejszy. Ale tez dlugo trzeba bylo czekac na efekt. Belissa tez jest nieskuteczna. :(:( Nie wiem, moze to od nieuswiadomionych stresow;(

Gość jhvhgfchfjknmjk
ja uzywam chny, i szamponu dermena zauwazylam duza poprawe

Gość miskafiska
no wlasnie linieje na lechtaczce

Gość to i owo balonowo
mi tez wypadają ;/ od kilku dni łykam merz special, podobno skuteczny. poleciłam mi farmaceutka. zrezygnuj też z 'cudownych, firmowych szamponów', fryzjerka kazała mi myć najzwyklejszym , najlepiej pokrzywowym lub skrzypem, ja mam z joanny 'z apteczki babuni'. uzywam też mgiełek z proteinami i ceramidami i maski z loreala z ceramidami [tej żóltej]. i niestety muszę skrocić włosy, bo mam długie, gęstę i ciężkie, do pasa, więc to też jest obciążenie. w każym razie stosuję 'kurację' od soboty. po tym szamponie co pisałam włosy są miękciejsze w dotyku.

Gość zaniepokajana tymi badaniami
Wypadają ci włosy Powodem może być: Za mało żelaza Sprzyjają temu obfite, długie miesiączki i dieta wegetariańska - żelazo przyswaja się głównie z mięsa. Jednym z sygnałów anemii spowodowanej właśnie brakiem tego pierwiastka jest wypadanie włosów. Uskarżasz się też na ciągłą bladość, szybciej się męczysz i łapiesz infekcje. Zanim jednak zaczniesz zażywać suplementy, sprawdź, czy to konieczne - zrób morfologię i badanie poziomu żelaza we krwi. Zbyt dużo testosteronu To męski hormon, który w niewielkich ilościach jest niezbędny kobietom. Jego nadmiar skutkuje zakolami na czole i przerzedzaniem się włosów. Wtedy najlepiej od razu wybrać się do endokrynologa. Nasza RADA Bywa, że "gubimy" włosy, gdy brakuje nam witamin. Zacznij więc jeść więcej niż dotychczas warzyw i owoców. Po miesiącu takiej diety włosy powinny się wzmocnić.