Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oswiadczyny fioletowe

moge sie oswiadczyc fioletowym pierscionkiem?

Polecane posty

Gość oswiadczyny fioletowe

moja kobieta bardzo lubi kolor fioletowy. pomyslalem, ze z takim kamieniem kupic pierscionek. tyle, ze ja sie na tym nie znam i nie wiem jakie kamienie jubilerskie sa w fioletowym kolorze? no i czy to w ogole nie jest zly pomysł i na oswiadczyny obowiazkowo ma byc brylant?

Gość Kiedys dawno temu uzywano
roznych kamieni teraz gl. w kregach nowobogackich ma byc zloto i brylant :o kamien fioletowy: ametyst, czaroit, sugilit, fioletowy fluoryt, czasem turmalin

Gość A dla mnie brylant
na pierścionku zaręczynowym to oklepany temat.Ja mam zielony szafir z małymi cyrkoniami,złoto łaczone z białym.Ronione na zamówieni

Gość Kiedys dawno temu uzywano
Nie ma mojej odpowiedzi. Powiem tak - jesli Twoja dziewczyna ma wlasny styl i klase, bedzie zachwycona. Jesli jest osoba o sztampowym guscie, nowobogacka czy kims kto koniecznie musi chwalic sie przed kolezankami - koniecznie kup Tradycyjny Nudny Zareczynowy - najlepiej Jedyny Kruka w bialym zlocie. Kamienie: ametyst fluoryt czaroit sugilit turmalin fluoryt

Niby powinien byc brylant, ale zastanów sie nad tym dobrze. Ja np. tez zawsze marzyłam o pierścionku z fioletowym kamykiem i dla mnie nie musiałby byc to brylant. Fioletowe sa np. ametysty i czasami granat i sa to też kamienie szlachetne. Zastanów się dobrze nad gustami i zapatrywaniami narzeczonej :)

Gość co tu robic
podobno jest coś w tym, że nie powinno się nosić biżuterii z fioletowymi, wrzosowymi kamieniami... sama miałam kiedyś kolczyki z takim kamieniem i jakaś pani w sklepie powiedziała, żebym je zdjęła albo zmieniła kamienie.. bo ten kolor przynosi pecha itd. (powołując się na historie swoich znajomych). generalnie nie jestem przesądna.. ale potem też gdzieś od kogoś słyszałam, że powinno się unikać takiej biżuterii. Ale co do pierścionka, lepszy będzie jakiś biały kamień.. :) ja lubię czerwony, ale nie chciałabym chyba pierścionka zaręczynowego z czerwonym oczkiem ;) pozdr.

fioletowy? czemu nie? skoro twoja lubi ten kolor:). niektóre pierścionki z kolorowym oczkiem są bardzo ładne. najważniejsze zebyś to w jej gusta trafił bo to ona go będzie nosić.

Gość troche prawddyyyy
taki kup na 1 rocznice slubu