Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa może to ja przesadzam

Brak szczerości w rodzinie

Polecane posty

Witam! Mianowicie chodzi mi o mego brata i jego żonę...Ostatnimi czasy denerwują mnie te sztuczne relacje, można tylko przytakiwać, robić dobrą minę do złej gry...Coś takiego jak szczerość, typu co ja myślę o Twoim zachowaniu nie istnieje, wręcz nie może istnieć, dodam że też nie jestem z tych, którzy ciągle coś chamsko wypominają...ale nikt nie jest ideałem. Tak samo jak ja czekam na jakieś uwagi od innych, np. że coś im się wydaje, że robię źle, tak samo uważam, że szczególnie w przypadku bliskiej rodziny, to jest jak najbardziej wskazane żebym i ja w odpowiedni sposób wypowiadała swoje uwagi np. na temat zachowania mojego brata...

Nie można nic powiedzieć, że coś źle robią, bo zaraz oboje są obrażeni, to znaczy niby się odzywają, ale często mają takie miny, jakbym ich co najmniej zwyzywała...

Czekam na jakieś rady...bo nie wiem, jak z nimi postępować. Można się nie odzywać, ale tak się nie da, mieszkamy blisko siebie...

Gość troche prawddyyyy
jakieś dzieciaki..ta rodzina Normalni ludzie mówia sobie rózne rzeczy. I nikt sie nie obraża raczej dązy do rozmowy itp

No właśnie oni mają prawie 40 lat! Masakra, gryzie mnie to, bo wychodzi na to, że jak ja czy mój mąż coś powiemy, dodam że naprawdę rzadko, to po prostu jest wielkie oburzenie i to my się czepiamy...Jak dzieci w przedszkolu, które są złe, że Pani w przedszkolu zwróciła im uwagę, jak coś broili...

Gość Eleeene
a pytaja sie Ciebie o zdanie? Jesli nie ,to bylabym powsciagliwa z tymi swoimi spostrzezeniami .Jesli Ci cos naprawde przeszkadza -powiedz wprost. Ale szafowanie uwagami pod czyims adresem, uwazam za brak wychowania. Kazdy jest inny i ma prawo postepowac po swojemu , jedyna zsada jest dla mnie, by nie krzywdzic innych.

moja szwagierka jest taka sama, jak się jej zwroci na coś uwage to obraza majestatu. odzywa się ale widac, ze coś jest nie tak. po prostu olej :)

Mówię tylko to co dotyczy też mnie...Bo to nie są ludzie, którzy odbierają coś jako dobra radę, tylko jako atak, choć mówię delikatnie i w trybie przypuszczającym, tzn. że nie to, że na bank mam rację...

Żeby się dało olać, to za bliska rodzina jest...

Po prostu niczym sobie nie zasłużyliśmy, ja i mój mąż, żeby np. moja bratowa patrzyła na nas tak złowrogo jakbym co najmniej jej jakieś świnie podkładała...

Teraz czekają nas wspólne święta, no zobaczymy...