Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olimpia31

Grudniowe mamy! Odezwijcie sie!

Polecane posty

Ja mam termin na 6 grudnia.:):):)czy ktoś tu jest kto też rodzi właśnie w grudniu :):)to już tuż tuż:):)ja już się nie umiem doczekać mojej perełki :):)a jak wy się czujecie??

Ja mam termin na 18 grudnia,ale mam wrażenie że przechodzę. Brzuch mam jeszcze wysoko. Mam już sporadyczne skurcze i twardnienie brzucha. Ja już bym tak chciała mieć to za sobą bo jest mi już strasznie ciężko.

ja rodzę 24 grudnia. Już też nie mogę się doczekać. Siedzę w domku i już strasznie mi się nudzi. Ale masz fajny termin, mikołajkowy! ja na Wigilię, ale mam nadzieje ze kilka dni przed bede rodzić, zeby na swieta byc w domku juz z pełną rodzinką. BOję się jednak rodzić naturalnie, ech, ale mam nadzieje ze nie bedzie źle;)

babie lato gratuluje :):)fajny masz termin ja właśnie nie boję się porodu chcę już kruszynkę zobaczyć :):):):)i nigdy już z rąk nie wypuścić ja od wczoraj myślałam że urodzę miałam dziwne skurcze nie dobrze było mi ale jeszcze chyba mała nie chce wyjść na świat:):) trochę się bałam bo wczoraj nie kopała przez cały dzień a tak kopała intensywnie ale podobno to jest normalne :):)wiesz co będziesz mieć????????imię wybrane???????????a skąd jesteś ?????????a jak u ciebie bo to już prawie końcówka ???????????

Masia26 Gratuluje:):)pewnie musi kopać mocno:):) ja mam twardy brzuch jak skała :)chyba mamy podobnie :):)boisz się porodu jak u ciebie jest chłopczyk dziewczynka imię wybrane :):))??????

Ja będę miała małego Igorka:), brzuch mam napięty do granic możliwości. Chodzę już zła jak osa bo nic nie mogę zrobić, począwszy od schylenia się skończywszy na założeniu butów.:) No ale jeszcze niecałe 3 tyg. mam nadzieję że urodzę w terminie, byle nie w Święta:) Ja też mam urodziny 18 grudnia więc dostałabym prezent:)

masia26 :):)ja małą Anitkę będę miała:):)ja też jestem zmierzła hehe to normalne a ile przytyłaś :):):)ja tylko 15 kg hehe kopie Igorek mocno mamusię ????????:):):)fajny prezent mamy prawie na święta no i na urodziny ty:):):)piękniejszego prezentu nie dostałam nigdy:):)pewnie też jesteś szczęśliwa???????

Przytyłam 18 kg. i czuję się jak wieloryb:) no ale pocieszam się że po ciąży schudnę. Mały jest oszczędny w kopaniu:) ma swoje godzinki na kopanie,ale jest bardzo delikatny. Rano jak tylko usłyszy głos mojego męża to od razu się budzi:) Bardzo sie cieszę,ale zarazem bardzo boję. Mówią że żadna matka dziecka nie skrzywdzi ale ja sie boję. Przed porodem jestem dziwnie spokojna,mimo że z natury jestem panikarą. Jakoś to do mnie nie nie dociera ze zostały nie całe 3 tyg.

Witam ja mam termin na 11 grudnia,przytyło mi się 15 kilo,w poprzedniej ciąży przytyłam aż 25 ale musiałam leżeć i brać tabletki ,tym razem było wszystko ok bez tabletek i leżenia ,niecałe dwa tyg temu przestałam pracować ,co do imienia zastanawiamy się z mężem mamy Marcela więc ten maluch będzie Mateusz chyba ,pozdrawiam grudniowe Mamy.

kurcze, widze topiki o grudniowka pojawiaja sie jak grzyby po deszczu;) ja mam termin na 7, i nie moge doczekac sie konca, moj nastroj zmienia sie co mnute;) od panicznego strachu przed porodem do ''cholera juz chce zeby bylo po'', coreczka mnie terroryzuje w srodku i czuje jakby miala rozerwac mi brzuch i wyskoczyc na zewnatrz:D

wiola sz Gratuluje to długo pracowałaś:):):)fajny termin w grudniu:):):)pewnie szczęśliwa jak wszystkie mamy :):)a czemu musiałaś leżeć:(:(???????

Miałam plamienia brałam duphaston i nospę ,od 6 tyg do 12tyg i lekarz kazał mi ostawić 2 tyg później w nocy trafiłam na IP ,z krwawieniem ,chcieli mnie zatrzymać w szpitalu ale się nie dałam i znowu musiałam brać leki i leżałam jak kołek w domu do 6 miesiąca ,a potem już ok ,po 6 miesiącu było dobrze urodziłam w 42 tyg ,teraz miałam łożysko przodujące ale wróciło na swoje miejsce ,nie brałam żadnych leków ,leżeć też nie musiałam .

masia26 to prawie jak ja:):)ja ważyłąm przed 60 teraz 75 hehe a moja za to nie tylko raz przez cały dzień nie kopała martwiłam się bo tak koopała jak szalona porodu się nie boisz jak ja to dobrze mi się chce skakać z radości hehe :):):)ja też się boje kąpać pierwszy raz ale damy rade :):):):)każda matka ma instykt macierzyński :):):)a skąd ty jesteś jak mogę się zapytać???????

wiola :(widzę że miałąś komplikacje ale dziecko zdrowe to jest najważniejsze:):):)ile ważyło????????? w terminie urodziłaś pierwsze????????

urodziłam w 42 tyg mały ważył 3600g i 56 cm ,poród oczywiście wywołany ,rodziłam 3 godz ,mały zdrowy.

u nas ze wzgledu na meza bedzie Viktoria przez V, maz nie jest Polakiem i nie mieszkamy w Polsce, Anitka ladnie, chyba raczej zadko spotykane imie w Polsce? z tego co czytam na forum to Wiktoria jest co druga:D ale trudno;)

wiola to krótko rodziłaś:):)widzę że urodziłaś po terminie:):)super że zdrowy :)no i duży był :):):):)a grzeczny czy daje mamusi juz popalić??????

Ja jestem z pomorskiego powiat starogardzki. Torba juz czeka w pogotowiu. Najbardziej boję się zacznę rodzić w nocy jak mąż będzie miał służbę, martwi mnie trochę ta pogoda,ale moze do mojego terminu troche się uspokoi.

Masia , poki porod sie rozwinie w pelni, maz na pewno bedzie mial czas zeby dojechac:) ja o to sie nie martwie, martwi mnie jedynie ze do szpitala moge przyjechac za wczesnie, i odesla mnie do domu..;/ mieszkam w UK i taka tu glupia procedura..

ja juz mam wszystko gotowe, ubranka itp zakupione wieki temu;] jedyne co mi pozostalo to zalozyc posciel na lozeczko i tyle;) jak na razie i tak planujemy klas mala w kolysce, przynajmniej przez pierwszy miesiac lub dwa, wszystko czeka gotowe;) maz pomalowal nawet jej pokoik, ktory i tak pewnie bedzie stal pusty przez kolejny rok;)

No ja czekam jedynie na wózek i nosidełko, który ma przyjść po 5 grudnia bo nie było koloru, który chciałam. A tak też mi zostało przygotowanie łóżeczko:)