Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olimpia31

Grudniowe mamy! Odezwijcie sie!

Polecane posty

w dwójkę weselej my z mężem jesteśmy jedynakami,znaczy ja mam rodzeństwo przyrodnie ze strony ojca moja najmłodsza siostra jest w wieku mojego syna ale nigdy ich nie poznałam nawet nie wiem jak mają na imię ,smutno mi samej było ,mój syn bardzo się cieszy że będzie miał brata ,w ogóle lubi małe dzieci mówi że są słodkie i zapowiada że będzie małego karmił i da mu swoje zabawki .

ja też mam wszystko ale łóżeczka brakuje pościeli :):)wózek jest niby na pecha ale była fajna promocja:):)Masia26 super przygotowałaś już się :)laporushi ja też dwójeczkę bym chciała ale to jest kosztowne więc poczekam sobie długo bo dziecko kosztuje Masia26 jest fatalnie ja jestem z katowic ale napadało śniegu masakra ja też mam juz torbę przygotowaną jak się dowiedziałam że jestem w ciąży było to puzno bo 7 miesiącu :(a wy którym się dowiedzieliście u mnie to był przypadek żadnych objaw masakra Masia26 ja też spodziewam się że urodzę w nocy hehe

powaznie w 7???? wow, co z ruchami maluszka i miesiaczka??? sorry ze tak sie pytam:d ale ciekawosc jest silniejsza ode mnie;)

w 7 miesiącu to ja juz gruba byłam jak beczka:) nic nie zauważyłaś? A co do śniegu to u nas jest troszeczkę sniegu, ta fala ma dopiero przyjść.

lapo okres miałam prawie do sierpnia a objawów zero:(wymiotów nic kompletnie nic tylko zgaga do 7 miesiąca dziwna sytuacja ruchy dopiero tez od 7 miesiąca :(:(:(ale dziecko zdrowe podobno i dziękuje bogu ze tak jest sama nie umiem w to uwierzyć nawet zachcianek nie miałam jadłam to co zwykle normalnie szok na początku się załamałam jak poszłam na normalna wizytę i lekarz mi stwierdził 7 miesiąc bo paliłam oczywiście jak się dowiedziałam przerwałam trochę się boje bo i tak trułam ale nie wiedziałam :(:(:(teraz się modle żeby było dobrze wyniki mam słabe anemie ma ktoś anemie??????????ale lekarz twierdzi że mała zdrowa:):)

No to długo nie miałaś żeby przywyknąć do tej myśli, kurcze normalnie jak z programu ciąża z zaskoczenia. Ale ważne że dziecko dobrze sie rozwija.

anemia jest bardzo ''popularna'' w ciazy, nie ma co sie martwic;) skoro lekarz mowi ze malutka jest zdrowa to na pewno tak jest, wit. pobiera od Ciebie, to raczej o swoj organizm musisz zadbac, takze duzo czerwonego mieska, plus zelazo w kapsulkach pod kontrola lekarza i bedzie ok;) zreszta to juz koncowka, wszystko powinno unormowac sie po porodzie:) co do objawow oj ja zdychalam przez pierwsze tyg ciazy..zgaga w sumie tez dopiero od 7 miesiaca, a brzuszek juz dobrze bylo widac kolo 5;) wstyd sie przyznac ale ja przytylam dokladnie 20 kg..i nie rozpoznaje sie siebie..

schudniemy bez obaw. Ja wyniki miałam jak do tej pory dobre, dziś była zrobić ostatnie, w środe jadę do lekarza pobierze jakieś wymazy czy coś tam i sprawdzi czy jest rozwarcie. Ja do 14 tyg czułam się w kratke, raz nie mogłam z łóżka wstać a na drugi dzień jak nowo narodzona. Wszystko zależy od kobiety.

Masia26 no tak moja historia to się nadaje do programu hehe nawet nie wiedziałam że taki program istnieje :):):)widziałam kiedyś program że kobiety do 9 miesiąca nie wiedziały że są w ciąży ja pomyślałam jak to możliwe a tu proszę niespodzianka 7 miesiąc czyli wszystko jest możliwe chciałam bym żeby była tak silna jak ja lapora27 jem 20 posiłków dziennie od czasu kiedy się dowiedziałam nadrabiam teraz dziękuje za informacje na temat anemii bo tak się martwiłam :(:(:(morfologia spadła o 2 pkt jak ze spaniem u was umicie spać bo ja już za bardzo nie

co do anemii to ja mam i to bardzo dużą ,ale anemie mam od dziecka i łykanie żelaza i innych tabletek nic nie daje ,dlatego już nawet nie biorę ,mimo złych wyników czuje się bardzo dobrze zero osłabienia ,kiedyś lekarka powiedziała mi że są takie przypadki jak ja że taki mój urok i zapewne wyniki moje zawsze będą słabe.

No ja mam noce lepsze i gorsze, zależy jak często muszę do toalety wstać. Czasem idę 5-6 razy i co chwilę się budzę i nie mogę zasnąć.Ale nadrabiam w dzień:) Od sierpnia nie pracuję, poszłam na zwolnienie, ponieważ pracuje w szkole i nie miałam juz cierpliwości, poza tym nie chciałam sie stresować co w szkole między dziećmi jest nieuniknione:)

przyzwyczailam sie do ciaglego wstawania na sikanie..najgorsze sa przewracania z jednej strony na druga, czuje jakby miednica mi pekala..od 2 dni jestem przeziebiona, takze u mnie ostatnia noc byla nieprzespana..zatakny nos, bol glowy itp. to samo pewnie bedzie dzisiaj..akurat teraz;/

Ja walczyłam z przeziębieniem cały początek ciązy, miałam 3 razy anginę i nie mogłam brać tabletek, więc się leczyłam naturalnymi sposobami. Jak narazie nie choruje(odpukać)

o sikaniu to już nie wspomnę co 5 minut chodzę hehe ja też nie potrafię wygodnej pozycji znaleść do spania :):)ale to normalne :):)

a ja w sierpniu byłam tak przeziębiona masakra ale ja nie wiedziałam jeszcze że noszę pod sercem małą kruszynkę:)

Ja dziś chodzę jak pijany zając, cały czas bym spała, chyba ta pogoda na mnie tak działa.

Idę się juz położyć, bo mały wierci się jak szalony.Do usłyszenia:)

Masia ja mialam 3 razy ostre przeziebienie i 4 razy ostra infekcje ukladu moczowego i za kazdym razem dostawalam anytbiotyk, dziwne ze nic ci nie podali, moja kolezanka miala grype w pierwszym trymestrze , i niestety mialo to wielki wplyw na dzidziusia..

witam :) mój termin 28 grudzień, pierwsze dziecko, boję się jąk diabli a jednocześnie już nie mogę się doczekać. Jestem z Chorzowa.

Gość ___rodzice____
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1347348284.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1347348361.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1347348266.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1347348214.html http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1347348231.html