Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dostojny kocur

Ilość dni urlopu

Polecane posty

Gość dostojny kocur

Witam jestem zatrudniony na pełny etat od 2009r. umowę podpisałem 20 grudnia pomijając że pracowałem od września :/ . Ile należy mi się dni urlopu w tym roku ?? nie wykorzystałem ani jednego dnia. Umowa na 2 lata chociaż to chyba nie istotne ale ... Jest to moja pierwsza praca, technikum 4 letnie ukończyłem w roku 2009 maj. Proszę o odpowiedź osoby zorientowane w temacie z góry dzięki

Gość dariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
20 dni :)

przysługuje ci 1/12 przyznanego urlopu na każdy przepracowany miesiąc a po przepracowanym roku należy ci się pełny urlop, czyli w twoim wypadku 20 dni. Jeśli nie wykorzystałeś ani jednego dnia tzn., że od stycznia będziesz miał cały niewykorzystany urlop z 2010 roku + urlop przypadający na 2011 rok, czyli łącznie ok.40 dni. Pamietaj, że stary urlop należy wykorezystać w I kw. nowego roku. Jak ci stuknie 10 lat stazu bedziesz miec 26 dni urlopu na rok.

Gość dostojny kocur
Wielkie dzięki miłe Panie za szybką odpowiedź i oczywiście liczy się tu rok kalendarzowy ?czyli 2009 jest jako pierwszy rok pracy nawet jeśli pracowałem w nim tylko tydzień .a 2010 jest już drugim rokiem mojej pracy .Bo muszę to jakoś łopatologicznie wytłumaczyć szefowi bo on mi naliczył jakieś 12-14 dni