Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awantury o cywilny nie mogę

robimy tylko cywilny a problemów jest tyle, że wysiadam

Polecane posty

Gość awantury o cywilny nie mogę

nie daję rady, robimy z narzeczonym cywilny, początkowo chcieliśmy tylko ze świadkami iść do knajpki i tyle a potem z rodziną w domu ale rodzina też chce iść koniecznie no i się zaczęło, powiedzieliśmy w jakim lokalu chcemy to zrobić i oczywiście moja matka, że nie, bo tam nie jest dobrze a dobrze będzie tam gdzie ona powie i już chce dzwonić i zamawiać, awantury jedno za drugim, najbardziej mnie wkurza, że jej nie pasuje, że my chcemy zrobić tam gdzie my chcemy, musi być na jej postawione i koniec bo jej się nasz lokal nie podoba, a co mnie to obchodzi, ja nigdy w zyciu nie byłam tam gdzie ona chciała to zrobić, w końcu narzeczony się wkurzył i zamówił tam gdzie my chcieliśmy, oczywiście będą jaja z tym, już widzę te fochy i grymaszenie, że nie ma co wybrać itd. ludzie dlaczego tak musi być, dlaczego ja mojego własnego ślubu nie mogę zrobić po swojemu?

Oczywiście,że możesz.Na moim ślubie byli tylko świadkowie.Rodzice wiedzieli,ale czekali w lokalu.A,że był to ślub kościelny,to wymogłam nawet na proboszczu,że nie było zapowiedzi.Nie życzyłam sobie i już.Proboszcz nie chciał stracić kasy i się zgodził.Po ślubie wysłałam do rodziny po Polsce listy(przygotowany wcześniej,zaadresowane koperty) z zawiadomieniem,że wyszłam za mąż. Część przyjęła to normalnie,niektórzy się obrazili( w tym dwie sąsiadki),jedna ciotka wyzwała mnie od wariatek. Minął rok,wszystko wróciło do normy a ta chwila pozostała na zawsze tylko nasza.Gdyby nie urzędowe wymogi,to nawet świadków by nie było. Nie daj się,popsioczą i zapomną!