Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjj

Katar u dziecka 3m-ce, a lekarz to olał !!

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjj

Kazał psikać wodą morską lub solą fizjol. i odciągać :/ To faktycznie wystarczy?? POMOCY

Gość slask
faktycznie pomorze jeśli to tylko katar. ja bym poradziła smarować jeszcze maścią majerankowa pod nos na noc by dziecku się lepiej oddychało

bylam wczoraj z moim synkiem , a lekarz zapisał jakies witaminki + antybiotyk!!!!! ale powiedzila ze osluchowo jest czysty wiec po co ten atybiotyk???!!

Gość ja nie przgrewam dziecka
mój mial 1,5 miesiaca jak mial katar i to ja olałam własnie zalecenia lekarza czyli jakies krople wymyslne do nosa i jakies na wszelki wypadek do ucha!!! no po co.......zwykly katar...i wlasnie sól morska jest dobra i odciaganie tu polecam taki katarek podpinany do odkurzacza super sprawa a nie jakas gruszka, jeszcze jak mial katarek chodzilam po dworze bo bylo cieplo i fajnie jeszcze 3 tygodnie temu, i samo szybko przeszlo

Gość huahuahua
Tak, wystarczy. Pod materacyk podłóż kocyk, żeby dziecko miało wyżej główkę. Jak jest dużo kataru, po psiknięciu wodą morską lub solą odciągaj katar fridą. Nawilżaj śluzówkę, posmaruj pod noskiem maścią majerankową. Bardzo dobry jest nasivin soft - ale nie wiem, od którego m-ca się stosuje. Ja na katar i kaszel stosuję jeszcze maść pulmex baby na klatkę piersiową, ale ona chyba jest od 6 m-ca (nie jestem pewna). Jak masz nebulizator rób inhalacje z soli fizjologicznej.

Gość ja nie przgrewam dziecka
antybiotyki z daleka naprawde dobrze radze, a juz na katar to jakies smieszne by bylo, ja ignoruje takie zalecenia bo sa bezzasadne

tak pulmaex baby jest od 6 msc. mozesz tez na pieluszkę dac kropelkę olejku eukaliptusowego

ja tez nie wykupilam tego antybiotyku, to jest male dziecko nie chce od takiego go faszerować głupimi antybiotykami

Gość huahuahua
Albo kroplę Olbasu na ubranko, to też jest do inhalacji. No ja mam problem który lek jest od którego miesiąca, bo mam starsze maluchy i u nich można to stosować bez problemu.

Gość huahuahua
Powiem tak: ja mam dzieci z ZZO i WZO, z dysplazją, także łapią każdą infekcję i tylko raz mieliśmy antybiotyk, to była konieczność (jak już wystąpiły duszności przy zapaleniu oskrzeli) - cały czas stosuję inne metody, które dają efekty i antybiotyk nie jest potrzebny.