Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytru

Bolesne miesiaczki po porodzie - pomocy!!!

Polecane posty

Gość ytru

Już mam po prostu dość... Urodziłam dziecko i moje miesiączki to koszmar. Ból jest nie do wytrzymania. Od rana wzięłam 5 ketonali i 3 nospy i boli nadal, ból tylko trochę zelżał ale utrzymuje się nadal. Byłam u lekarza, powiedział że wszystko w porządku i takie sauroki urodzenia dziecka... Proszę pomóżcie,jak złagodzić ból?

niezle,naprawde. mi mowili lekarze,ze wlasnie po porodzie ma sie lzejsze miesiaczki. co u mnie sie w ogole nie sprawdzilo. nic ci nie poradze. ketonal to mocny lek, mozesz sobie narobic biedy w zoladku biorac takie dawki przez pare dni.

Gość ytru
Bez tabletek przeciwbólowych nie jestem w stanie funkcjonować, dwa miesiące temu zemdlałam i prawie doszło do pożaru bo został garnek na ogniu a ja sama z dzieckiem. Teraz jak dostaję okres to maż bierze wolne w pracy i zostaje w domu boe nie wiem czy dam radę wytrzymać ten ból :(

mi też lekarz mówił że po porodzie bedzie mniej bolało a gówno prawda boli jeszcze mocniej

ja jeszcze nie rodziłam, ale po łyżeczkowaniu miałam to samo. Teoretycznie miało być lepiej, a był koszmar

mnie najbardziej boli przed miesiączką tak tydzień przed piersi jak kamienie ruszyć się nie można no i ten nieszczęsny brzuch jak już dostanę to tak z 2 godz jeszcze poboli potem znowu spokój

Gość niestety też mnie to spotkało
jestem prawei 3 lata po porodzie, zaczęłam miesiaczkować około 2 lata temu i od razu okropnie, masa krwi, jak połogu i ból nie do wytrzymania. pomogły mi tabletki antykoncepcyjne, napierw da karmiących, bo długo karmiłam a potem normalne. Teraz mam drugi cykl po odstawieniu tabletek i na razie miesiaczka była znośna, dość obfita i bolesna, ale myślę, ze w granicach normy

Gość niestety też mnie to spotkało
Poczekam i jak znowu będzie tak bolało, to zacznę przyjmować tabletki ponownie, no chyba ze do tego czasu namówię męża na II dziecko :classic_cool:

ja miałam 2 okropne miesiączki,teraz jest super,pierwszy dzień boli a reszta pobolewa delikatnie :) moja siostra ma okropne miesiaczki od urodzenia-urodziła 4 lata temau ja 13 miesiecy temu

3,5 miesiąca temu urodziłam dziecko. Wczoraj dostałam okresu. Boli jak cholera.. mi troche pomagają ciepłe okłady, ale dalej boli.. W nocy spać przez to nie mogłam.

Gość karolw
Ja jestem 11miesiecy po porodzie a miesiączki mam okropne, boli strasznie no i to krwawienie trochę mocniejsze niz wczesniej.powodzenia

Gość gości wielu tutaj
ja nie mam bolesnych, tak jak przed porodem. Ale są inne. Wcześniej były dłuższe, ale bardziej skąpe. Teraz 2 dni obfite, ale potem praktycznie na 4 dzień już nic nie ma....

Gość gość
Ja dostałam trzy dni temu pierwszą miesiączkę, 3 miesiące po porodzie, karmiłam naturalnei tylko miesiąc i zanikł mi pokarm, moja mama mówi, że możliwe że macica nie obkurczyła mi się do końca i teraz to robi. 3 dni lecę na ketonalu bo nie daję rady, mama wczoraj zabrala mojego synka do siebie bo nie miałam siły nawet się nim zająć. To coś okropnego! Chciałam zainwestować w spirale hormonalną, ale boję się, że moje miesiączki się tylko pogorszą, a koszt spirali to okolo 1000 zl i bede musiala ją wyciągnąć. A miałam nadzieję ze po porodzie wszystko bedzie lepiej. Jest tylko gorzej :(

Gość Karolina_Ola
Miałam podobny problem jak Ty i ukojenie przyniosła mi Galospa. Niepozorny lek rozkurczowy, a pomaga, spróbuj.