Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusialusia30

Alimenty. Pomocy!!!!

Polecane posty

Gość lusialusia30

Chcę złożyć wniosek o alimenty. Mam dwoje dzieci i w związku z tym pytanie czy wniosek składam jeden czy dwa na każde dziecko osobno. Jeszcze jedna sprawa może mi doradzicie nie wiem ile żądać alimentów od ojca dzieci. w pracy w której jest zarejestrowany czyli pracuje legalnie zarabia ok 2500tys. Pracuje równiez dodatkowo, ale "na czarno", i tam zarabia ok. 2000tyś. Wiem, że w żaden sposób nie jestem w stanie udowodnić, ze on ma ta dodatkową pracę, ale potrzebuję waszej opinii i rady. Dodam jeszcze, że ja jestem osoba bezrobotną, poszukującą obecnie pracy. Dzieci: 6 lat i 1,5 roczku. Mieszkamy jak na razie wspólnie. z góry dzięki.

Gość wstydze sie
spadaj wariatko do pracy idz

Gość lusialusia30
Jak pisalam wcześniej szukam pracy a alimenty są dla dzieci

Gość lusialusia30
Czy ktoś mi pomoże???

alimenty się płaci na dzieci wiec jeden wniosek chyba powinien wystarczyć a wysokość alimentów ustali sąd

Gość anianiania11
NIE NUDŹ TRZEBA BYLO POMYSLEC ZANIM NAROBILAS SOBIE DZIECIAKOW NIEROBIE

Gość mdofgmgh
chyba raczej jeden wniosek wystarczy

Gość idz na temat rozwodnicy
na ogólnym teraz nalot gimgówien

Gość cccccccc
ha

napisz ile naprawdę potrzebujesz na dzieci we wniosku, alimenty od ojca to nie musi być połowa faktycznych wydatków bo przecież rodzic, u którego dziecko przebywa na stałe dokłada o wiele więcej, w tym również dobra niematerialne, gotowanie, pranie, opieka, itp. Napisz również jakie są faktyczne zarobki partnera, zaznacz jednak że z tego ....zł. zarabia jako ........ a ...... zł. w ramach zatrudnienia w szarej strefie. Sąd i tak bierze pod uwagę jego możliwości zarobkowe, jakie ma w związku z posiadanymi kwalifikacjami i wykształceniem. Bądź również przygotowana na to, że jak wnioskujesz np. o 1000 zł. na jedno dziecko, sąd wyda postanowienie na 400-500 zł. na jednego szkraba. Tak, że lepiej wnioskować o więcej, niż podać minimum. Zaznaczam, że to przykład. Przygotuj sobie spis dokładnych wydatków na każde z dzieci z osobna, nie pomiń niczego, nawet pościeli, czy szcztotki do zębów, to się wydaje mało kosztowne, ale takich "małych" wydatków jest wiele i jak się je wszystkie zliczy, to człowiek nieraz gębę ze zdziwienia otwiera... Wniosek oczywiście napisz jeden i czytelnie wymieć w nim kwoty, o które wnioskujesz na każde z dzieci, z zaznaczeniem, że ojciec dzieci ma Ci je wpłacać na konto (tak jest bezpieczniej).