Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anniia11

pzu

Polecane posty

Gość Anniia11

Witam. Czy orientujecie sie moze ile trzeba czekac po zlozeniu wniosku na pieniazki z pzu za urodzenie dziecka?

Gość Kochane Majówki
Dobre - a ktoś wie ile wynosi okres karencji?? Facet który mnie ubezpieczał mówił, że nie ma karencji...

wiesz co było kilka lat temu jak sie ubezpieczałam 6 miesiecy na ciaze teraz nie wiem czasami towarzystwa ubezpieczeniowe robia promocje i nie ma karencji np na ciaze;-)

Gość Anniia11
mi powiedziala kobieta ze 2 3 dni... a minal juz tydzien i nic...

tak, my właśnie skorzystaliśmy, że nie było karencji. a zazwyczaj jest właśnie ok 6 miesięcy, chociaż spotkałam się też u jednego ubezpieczyciela z 9cioma miesiącami.

a wybralas opcje wyplaty pieniedzy na konto czy w kasie? jezeli w kasie to dostaniesz zawiadomienie a poczta polska lubi przedluzac jezeli na konto to musisz sprawdzac czy przelew juz nie wszedl?

Gość Anniia11
wybralam wplate na konto. dzisiaj wlasnie sprawdzalam i jeszcze przelew nie doszedl.

jezeli ci powiedziano 2-3 dni robocze to zadzwon tam i zapytaj czy przelew zostal zrealizowany. ps. ile dostaniesz pieniążków? ja dostałam prawie 2 lata temu 1700zł dołożyłam i kupiłam wózek

Gość Kochane Majówki
Co do karencji to mnie osobiście facet zapewniał że takiej nie ma. Co wiecej wysłał mi OWU w których ni ebyło mowy o karencji więc gdyby coś nie wypaliło to chyba pozostaje mi się sądzić...:)

Gość gonia56
Owu mowia ze 30 dni ale w praktyce jest wiele szybciej

Gość Anniia11
powiedziano mi ze 1400zl. a czy mam zadzwonic do oddzialu w moim miescie? poniewaz pozmieniali numery i nie moge sie dodzwonic;/ moze macie jakies namiary? ps. ja bralam z neta

Kochane Majówki >> przepraszam że pytam nie w temacie, ale czy masz termin na maj? :)

do 30 dni ustawowo. Ale z reguły wysyłamy wczesniej pieniążki jako przelew za takie drobne świadczenia. Przynajmniej tak jest w oddziale KATOWICE

Gość Kochane Majówki
XliloX tak mam termin na maj:)

to tak jak ja - na 17 konkretnie :) może się jeszcze w jakimś wątku spotkamy :)

Gość Kochane Majówki
XliloX- Ja mam wstępnie na 16:) chociaż podano mi już 3 terminy, sama nie wiem, niby dzień po dniu, ale myślę że ten 16 jest tym którego powinnam się trzymać. Właśnie dlatego też martwi mnie ta karencja.

Gość gonia56
kochane majowki- kiedy przystapilas do ubezpieczenia ,z e martwisz sie o karencje?

Gość Kochane Majówki
gonia56 - dwa miesiące temu. Martwię się jednak nie tyle tą karencją co tym, ze facet był dziwny. Jakiś taki zakręcony, napisałam dziś do PZU by mi powiedzieli w centrali czy taka moja polisa w ogóle funkcjonuje bo razem z innymi pracownikami zaczynamy się niepokoić że wpłacamy nasze pieniądze na jakieś fikcyjne konto. Sami załatwialiśmy sobie to ubezpieczenie stąd nasze obawy. W UNIQA spotkałam się z polisą w której karencja wynosi 8 m- cy. Mój mąż chciał u siebie w pracy przystąpić do grupówki ale po co nam polisa z taką karencją:)

ENI_35 - dzięki, skorzystam :) na razie chwilowo się żegnam, gdyż za godzinę mam wizytę u gina :)

Gość gonia56
to spokojnie nawet jesli jest karencja 6 miesiecy to i tak sie zmiescisz a meza moglas dopisac do swojej grupowki i tez dostalby swiadczenie , w pzu jest mozliwosc dopisania wspolmalzonka, dowiedz sie czy jest karencja i ile?

Gość liczba pi
ENI_35 - pracujesz w pzu, tak?? Wiesz coś może o ubezpieczeniach indywidualnych? Bo prowadze własną działalność gosp i chciałabym sie ubezpieczyć, wiesz pośmiertne itd. Ale u mnie w mieście w oddziale mają tylko ubezpieczenia zbiorowe, gdzie w takim razie mogłabym się ubezpieczyć?/

Gość gonia56
aha doczytalam ze nie masz karencji wiec dopisz meza do siebie i tez dostanie....jak potrzebujesz wiecej wyjasnien to pisz

Gość gonia56
liczba ...... generalnie pojedyncza osoba nie mam mozliwosci sie samodzielnie ubezpieczyc w takich tradycyjnych grupowkach jak sa w zakladach pracy, a tobie na jakim zalezy zakresie ? tylko za smierc czy np. pobyt w szpitalu lub urodzenie dziecka?

Gość Anniia11
czy ma ktos numer tel do pzu?

Gość liczba pi
no w zasadzie to chyba wszystko :) wiesz, czytałam na stronie pzu, że są ubezpieczenia indywidualne, ale jak poszłam do pzu u mnie w mieście, to mi powiedzieli że oni mają tylko zbiorowe i tak jakby w ogóle nie wiedzieli o czym mówie. No i teraz nie wiem a dodatkowo mieszkam w takim mieście że w zasadzie to tylko pzu mam :/

Gość Kochane Majówki
Dzięki dziewczyny - ubezpieczaliśmy się razem z mężem więc mamy podwojone świadczenie:) ale dziękuję za info:)

Gość gonia56
liczba pi.... jesli chodzi ci o wszystko to musi to byc tradycyjna grupowka , moze masz mozliwosc sie dopisac do jakiegos zakladu pracy gdzie maja taka grupowke ( jakas kolezanka , wlascicielka firmy albo ktos znajomy , a jesli nie to moze zalozysz swoja grupowke bo pzu wymaga tyklo 3 osob ?

Gość gonia56
kochane majowki i badzo dobrze zrobilas , wiec dostaniecie swiadczenia oboje:))