Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yen

bardzo długie cykle a szansa na ciążę

Polecane posty

Witam, mam nieregularne cykle, które trwają od 40 do 60 dni, od roku bezskutecznie staram się o dziecko. Czy jest tu jakaś dziewczyna, która przy takich rozchwianych cyklach zaszła w ciążę? Jak długo czasu wam to zajęło, ewentualnie proszę napiszcie jakie badania zlecał lekarz, czy brałyście jakies leki? Dodam, że robiłam badania prolaktyny,testosteronu, hormonów tarczycy i wszystkie wyniki mam wzorcowe. Jajniki niepolicystyczne. Lekarka mówi, że rozchwiane cykle to najprawdopodobniej wina stresu- pracuję w trudnych warunkach, powodujących często napięcie psychiczne. W najbliższym czasie pójdę na monitoring cyklu. Dodam jeszcze że od sześciu cykli mierze temperaturę i mam charakterystyczny wzrost temperatury, cykle są wyraźnie dwufazowe.

To może jakies tabletki ziołowe by ci pomogły ustawić okres "do pionu" ? Tak na początek. Jak chcesz się starać o dziecko, przy takich cyklach to ustalenie dni płodnych to będzie wieczna niewiadoma. Chyba, że chcesz kochac się nieświadomie ;( (bez mierzeń temp itp). Ja mam znajomą która miała takie cykle jak ty i wpadła bo się nie zabezpieczała bo myślała że jak nie ma okresu ponad miesiąc to nie ma dni płodnych. I ma teraz niechciane dziecko. Taka z niej matka bez serca, bo to młode i głupie jeszcze.

Gość vuvuvuvuvuvuvuv
Nie chcę Cię martwić, ale przy tak długich cyklach nie dochodzi do owulacji, więc nie łudź się że zajdziesz w ciążę. Już dano powinnaś leczyć się u konkretnego lekarza. Czy robilaś badania hormonów w odpowiednich dniach cyklu???

Gość a tez ja tez
mam takie cykle - u mnie to trwają ok 35-72 dni. Czy ktoś mimo wszystko zaszedł w ciążę przy takich cyklach? Jak długi się starałyście?

Gość kółeczko
ja tez mam tak dlugie cykle. w ciaze niestety jeszcze nie zaszlam :( ale badania i usg potwierdzilo owu :) wiec nieprawda jest to ze nie ma sie owu przy tak dlugich cyklach!!! ale bardzo trudno w nia trafic :(

Gość thaisse80
Ja dostalam witamine B6 na regulacje cykli i udalo mi sie zajsc w ciaze.

Gość licencjatka_ona
długie cykle=bezowulacyjne cykle. ja dostałam Duphaston na wyregulowanie okresu i było dobrze :)